6 Αυγούστου 2012

Η Σμύρνη των Ελλήνων, Ιστορικό Μουσείο



Μια ενδιαφέρουσα έκθεση παρουσιάζεται στο Εθνικό Ιστορικό Μουσείο (Μέγαρο της Παλαιάς Βουλής, Σταδίου 13, Πλατεία Κολοκοτρώνη), με αφορμή τα 90 χρόνια από την Καταστροφή της Σμύρνης, με τίτλο «Η Σμύρνη των Ελλήνων». Όσοι είστε στην Αθήνα αξίζει να επισκεφτείτε την έκθεση, θα διαρκέσει έως τις 26 Αυγούστου.


Με την έκθεση επιδιώκεται να παρουσιαστούν στο κοινό όψεις της ελληνικής Σμύρνης, κυρίως κατά τον 19ο και τον 20ό αιώνα, έως το 1922 και να καταδειχθούν οι υψηλότατες επιδόσεις των Ελλήνων της Σμύρνης στις επιστήμες, την παιδεία, τα γράμματα, τις τέχνες, την οικονομία, το εμπόριο, τον αθλητισμό, την κοινωνική πρόνοια και σε όλες γενικά τις δραστηριότητες που δίνουν το στίγμα της κοινωνίας.


Τα εκθέματα καταλαμβάνουν το θεωρείο της Παλιάς Βουλής. 


Ξεκινούν με χαρακτικά της Σμύρνης, έργα ευρωπαίων περιηγητών,  εικόνες καθημερινής ζωής, το λιμάνι, τα σοκάκια, χαρακτηριστικά σπιτιών, λεπτομέρειες και πανοράματα του τέλους του 19ου και των αρχών του 20ου, της μεγάλης οικονομικής και πνευματικής ακμής του ελληνισμού της Σμύρνης.


Ο επισκέπτης αντικρίζει τα μέλη ευκατάστατων ελληνικών οικογενειών, όπως έχουν αποδοθεί από ζωγράφους ή φωτογράφους, τα παρακολουθεί στον κήπο, σε γιορτές ντυμένα με τα καλά τους, όπως και αντικείμενα οικιακής ή προσωπικής χρήσης. 


Η παιδεία έκανε τον ελληνισμό να κυριαρχήσει στην πνευματική και οικονομική ζωή.


Παρουσιάζονται φωτογραφίες σχολείων, καθηγητών, μαθητών, κανονισμοί λειτουργίας, σχολικά βιβλία, απολυτήρια. 


Ο Αδαμάντιος Κοραής γεννήθηκε, σπούδασε στα σχολεία της Σμύρνης και συνέβαλε στη διαμόρφωση της ελληνικής παιδείας. Στην έκθεση μπορεί κάποιος να δει το γραφείο, τη πολυθρόνα, τα προσωπικά του είδη.


Εκκλησίες, θρησκευτικά βιβλία, αντικείμενα λατρείας και η φιλανθρωπική δραστηριότητα, ιδιαίτερα αναπτυγμένη στη Σμύρνη, παρουσιάζονται στη συνέχεια. 


Ο ελληνικός τύπος ξεχώριζε στη Σμύρνη. Παρουσιάζονται εφημερίδες, περιοδικά και πολλά ελληνικά βιβλία από τις χιλιάδες εκδόσεις Σμύρνης. 


Το θέατρο και η λογοτεχνία αποτελούν τομείς ιδιαίτερα αναπτυγμένους στη Σμύρνη. 


Παρουσιάζονται εικόνες λογοτεχνών, ηθοποιών, θεατρικών παραστάσεων και λογοτεχνικά βιβλία που είχαν συγγραφεί και εκδοθεί στη Σμύρνη.


Η μουσική στη Σμύρνη αγκαλιάζει ευρύτατη γκάμα μουσικών ειδών και διαμορφώνει το δικό της σύνθετο χαρακτήρα. Ο επισκέπτης μπορεί να δει φωτογραφίες μουσικών, παρτιτούρες, δίσκους ηχογραφημένους στη Σμύρνη και άλλα τεκμήρια της μουσικής δημιουργίας. 



Τη δυναμική ανάπτυξη του ελληνικού στοιχείου σφραγίζει μετά τον πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο η απελευθέρωση της Σμύρνης. 


Έγγραφα, έντυπα και φωτογραφίες από τη δράση της ελληνικής Διοίκησης, της Μικρασιατικής Άμυνας, του Κωνσταντίνου Καραθεοδωρή, που οργάνωσε το Πανεπιστήμιο Σμύρνης, 


ελληνικές σημαίες από δημόσια κτήρια, 


η στολή και προσωπικά αντικείμενα του αρχιστράτηγου Λεωνίδα Παρασκευόπουλου, 



ντοκουμέντα από την υπογραφή της συνθήκης των Σεβρών από τον Ελευθέριο Βενιζέλο 
(στην παραπάνω φωτογραφία, φαίνεται ο κονδυλοφόρος με τον οποίο ο Ε.Βενιζέλος υπέγραψε τη Συνθήκη των Σεβρών το 1929) , δίνουν μια εικόνα αυτής της περιόδου.



Ακολουθεί η Καταστροφή. Εικόνες από τη μεθοδευμένη γενοκτονία του ελληνισμού της Ανατολής.


Συγκλονιστικά αποσπάσματα από το ημερολόγιο αμερικανού ναύτη που βρέθηκε τότε στη Σμύρνη, το τελευταίο φύλλο της "Αμάλθειας", τυπωμένο στην Αθήνα,


τα άμφια, τη μίτρα και τη ποιμαντορική ράβδο του Μητροπολίτη Χρυσοστόμου Σμύρνης.


Η έκθεση κλείνει με φωτογραφίες του Γιώργου Σεφέρη από την εποχή που, νήπιο ακόμη, έπαιζε στην παραλία των Βουρλών μέχρι την πάνδημη κηδεία του, στην Αθήνα. 


Το παράδειγμα του Σεφέρη συμβολίζει ότι και μετά το ΄22, έως σήμερα η Σμύρνη των Ελλήνων, οι Έλληνες της Σμύρνης και της Μικρασίας είναι παρόντες και διεκδικούν τη θέση και το ρόλο τους στο ελληνικό γίγνεσθαι και στον σύγχρονο κόσμο. 


Η έκθεση παρουσιάζεται στο Εθνικό Ιστορικό Μουσείο, το οποίο στεγάζεται στην Παλαιά Βουλή. Αξίζει να αναφερθεί ότι σε αυτό το χώρο διεξήχθη η «δίκη των έξι», με όποιο συνειρμό μπορεί αυτό να μας δημιουργήσει...

Η έκθεση θα διαρκέσει έως 26 Αυγούστου 2012 και θα είναι ανοιχτή για τους επισκέπτες από Τρίτη έως Κυριακή, ώρες 9:00 – 14:00.

* Υποστηρίξτε την πρόταση της Ένωσης Σμυρναίων για τη δημιουργία Μουσείου του Ελληνισμού της Μικράς Ασίας και της Ανατολής στις προσφυγικές πολυκατοικίες της Λεωφόρου Αλεξάνδρας : υπογράφοντας ηλεκτρονικά, πατώντας εδώ . *

38 σχόλια:

ΒΑΡΘΑΚΟΥΡΗΣ είπε...

ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΚΑΙ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΔΕ ΘΑ ΕΠΙΣΚΕΦΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ, ΜΠΡΑΒΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΞΕΧΩΡΙΣΤΗ ΣΟΥ ΠΑΡΟΥΣΙΑ.
ΕΛΑΧΙΣΤΟΙ ΘΑ ΠΑΝΕ ΣΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ, ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΑΝ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ "ΙΣΤΟΡΙΑ" ΤΑ ΑΠΟΦΕΥΓΟΥΜΕ,
ΜΑΣ ΕΜΑΘΑΝ ΠΩΣ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΕΙΝΑΙ ΒΑΡΕΤΟ ΜΑΘΗΜΑ, ΓΙΑΥΤΟ ΕΛΑΧΙΣΤΟΙ ΤΗΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ...
ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ 'ΠΡΟΣΟΧΗ' ΘΑ ΕΠΑΝΕΛΘΩ ΝΑ ΤΗ ΞΑΝΑΔΙΑΒΑΣΩ. ΚΑΛΗΜΕΡΑ.

mixedgoods είπε...

Καλημερα.
Αρχη αδειων, σε μια μπλογκοσφαιρα που εχει αδειασει, ευχαριστω για το ομορφο "ξυπνημα".
Μονο στα λογια ειμαστε τελικα ολοι!
Οι περισσοτεροι βαριομαστε μια "καλημερα" να γραψουμε, ποσο μαλλον να παρουσιασουμε ιστορικη αναρτηση.

Καταπιανεσαι με δυσκολα θεματα, με τροπο που τα κανεις 'ΟΙΚΕΙΑ' σε ολους.
Τρεχει τετοια εκθεση δεν ειχα ιδεα.
Θα ειναι πολυ συγκινητικη για οσους γνωριζουν ιστορια.

treno fantasma είπε...

Teleio! san ena taxidi sto xrono!

Mipws omws na tin anebazeis k mia alli xroniki stigmi, oloi twra einai se diakopes, i blogkosfaira koimatai.

H diathesi olwn se rastwni, kai ena tetoio istoriko thema den einai eukoli ypothesi. Gia alli mia fora to post soy jexwrizei.

PS Me kati tetoia posts pou anebazes, jexwrises apo palia, mi ta stamatiseis.
H gnwsi einai h monh dynamh.
Isws kapote to katalaboume.

;)

theatre είπε...

Ενδιαφερον για υποψιασμενο κοινο!
Kρυβει θησαυρους το blogging.


Σε ευχαριστώ για το κοπο σου!
Αν δεν κανω λαθος καποιες απο τις εικονες που τραβηξες και μοιραστηκες και εδω, δεν υπαρχουν πουθενα αλλου στο διαδικτυο.

Πολυ "ενημερωτικο" ποστ,
καλο υπολοιπο καλοκαιριου!

Κωστης είπε...

Φιλολογικη, ιστορικη, πολιτιστικη, εκθεση πολλων πτυχων.
Δεν ειχα διαβασει πουθενα κατι για την εκθεση, ισως ευθυνεται και η καλοκαιρινη περιοδος, μπραβο στην ενωση σμυρναιων που αγωνιζεται για τις ριζες τους.
Την πατριδα δεν τη θυμομαστε μονο στα καλα, μα και στα δυσκολα.
Και οντως εκεινοι την κρατουν ζωντανη.
Θα ξεχασουμε οτι ειμαστε στο τελος.

ΦΑΙΔΩΝ ΠΑΠΑΘΕΟΔΩΡΟΥ είπε...

ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΗΣ ΕΚΘΕΣΗΣ.
ΕΧΕΙ ΠΙΑΣΕΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΟ ΝΟΗΜΑ ΠΟΥ ΘΕΛΑΜΕ ΝΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ. ΜΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ Η ΓΝΩΜΗ ΚΑΙ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΟΛΩΝ ΣΑΣ. ΕΛΑΤΕ ΝΑ ΤΗ ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗ ΣΧΟΛΙΑΣΕΤΕ ΜΕ ΤΟΝ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΤΡΟΠΟ. ΜΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ Η ΑΠΟΨΗ ΣΑΣ. ΘΑ ΜΑΣ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΣΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ ΜΑΣ.
ΦΑΙΔΩΝ ΠΑΠΑΘΕΟΔΩΡΟΥ
ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΝΩΣΗΣ ΣΜΥΡΝΑΙΩΝ

lena_zip είπε...

Roadartist-ακι μου σε ευχαριστώ για αυτή την ξενάγηση.
Πέρα από την έκθεση που φυσικά δεν μπορώ να παρακολουθήσω, ενημερώθηκα και για την προσπάθεια αξιοποίησης των προσφυγικών πολυκατοικιών, ζήτημα ιδιαίτερα ευαίσθητο για μένα.
Πολύ θα ήθελα να μπορούσα να διαβάσω κάποια από τα τόσα βιβλία που εκδόθηκαν τότε στη Σμύρνη.
Ευχαριστώ και πάλι :)

ΤΑΣΟΣ είπε...

BΡΑΖΕΙ Ο ΤΟΠΟΣ ΣΗΜΕΡΑ... 38C ΠΟΥ ΜΟΙΑΖΟΥΝ ΜΕ 42 ΟΜΩΣ!!!
ΕΝΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΕΙΝΑΙ ΛΙΓΟ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΞΕΝΆΓΗΣΗ!

ΘΑ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΩ ΝΑ ΠΡΟΛΑΒΩ ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ
ΚΑΙ ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ ΘΑ ΥΠΟΓΡΑΨΩ. ΔΥΣΚΟΛΟΙ ΚΑΙΡΟΙ ΓΙΑ ΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ, ΤΕΤΟΙΕΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ ΑΞΙΖΟΥΝ ΣΙΓΟΥΡΑ!

η κοπέλα με το καναρινί φόρεμα είπε...

Αααα, έκανα κι εγώ μαζί σου την επίσκεψή μου αφού δεν μου δίνεται η δυνατότητα να βρεθώ στην Αθήνα μες σε αυτό το διάστημα.

Πάντα με μαγνήτιζε ότι έχει σχέση με την Σμύρνη και πολύ θα ήθελα να δω από κοντά όλα τα εκθέματα.

Ωραιότατη για άλλη μια φορά φίλη μου!
υ.γ. Τρέχω για την ηλ. υπογραφή.
Καλησπέρα!

Ανώνυμος είπε...

Αγαπημένη Σμύρνη, πάντα την έχω στο μυαλό μου ως μία άλλη Θεσσαλονίκη.

Δεν ξέρω εάν θα προλάβω να την δω, θα το ήθελα όμως, είναι τόσο σύντομη η διάρκεια της...

Roadartist είπε...

@ ΒΑΡΘΑΚΟΥΡΗΣ : Ευχαριστώ πάρα πολύ. Όντως ισχύει, εγώ την ιστορία την αγάπησα μετά το τέλος του σχολείου. Στο σχολείο με έκαναν να μην την καταλαβαίνω και να τη βαριέμαι. Μετά το Λύκειο, μπόρεσα να την κατανοήσω και να αισθανθώ το πόσο ομορφιά κρύβει. Ευτυχώς, κρίμα για όσους περνάει η ζωή και δεν έχει βρεθεί η αφορμή να την δουν όπως είναι, ως ταξίδι.

Roadartist είπε...

@ mixedgoods : ένα μεγάλο ευχαριστώ. Όντως αρκετά συγκινητική έκθεση. Καλό βράδυ. Φιλιά πολλά. :)

Roadartist είπε...

@ treno fantasma : Σίγουρα αυτή την περίοδο, οι περισσότεροι είναι σε διακοπές και δίχως πρόσβαση στο διαδίκτυο. Όμως η έκθεση διαρκεί μέχρι 26/8 οπότε δε θα είχε νόημα να την ανέβαζα αργότερα. Ο σκοπός είναι να ακουστεί και όποιος από εσάς θα ενδιαφέρεται να την επισκεφτεί. Σε ευχαριστώ.

Roadartist είπε...

@ theatre : Δε γνωρίζω αν υπάρχουν αλλού στο διαδίκτυο. Είναι φωτογραφίες από την έκθεση, τις οποίες τράβηξα η ίδια. Τράβηξα περίπου 700 φωτογραφίες... για να καταλάβεις το πόσα πράγματα υπήρχαν, όπου άξιζε να σταθείς. Φαντάζομαι πως ίσως κάποια από αυτά δε θα υπάρχουν αλλού.

Roadartist είπε...

@ Κωστης : Είναι μεγάλο πράγμα η πατρίδα, δυστυχώς την πληγώσαμε ανεπανόρθωτα και εξακολουθούμε να την πληγώνουμε σήμερα.
Αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε ένα βήμα πριν το γκρεμό, στον οποίο έτσι όπως πάμε θα πέσουμε. Κανείς δεν βοηθά για το αντίθετο. Το θέμα όμως δεν είναι μόνο η οικονομική πτώση, μα η σοβαρότερη είναι η πνευματική, των αξιών, πολιτιστική. Σε ευχαριστώ, μικρή ανάφορα για μια ενδιαφέρουσα έκθεση.

Roadartist είπε...

@ ΦΑΙΔΩΝ ΠΑΠΑΘΕΟΔΩΡΟΥ : Σας ευχαριστώ πολύ κύριε Παπαθεοδώρου για το σχόλιο σας και για τα λόγια σας. Χαίρομαι που έχει πιάσει το νόημα της έκθεσης.
Σας αξίζουν συγχαρητήρια για το ανέβασμα της, όσο και για την πρωτοβουλία για τη δημιουργία Μουσείου του Ελληνισμού της Μικράς Ασίας και της Ανατολής στις προσφυγικές πολυκατοικίες της Λεωφόρου Αλεξάνδρας. Μακάρι να εισακουστεί το αίτημα μας. Θα είμαστε δίπλα σας. Θα είναι δώρο για όλους μας.

Σας παρακαλούμε να συνεχίσετε τις προσπάθειες. Και σε άλλες τόσο όμορφες, ενδιαφέρουσες εκθέσεις, να είστε καλά.

Roadartist είπε...

@ lena_zip : Χαρά για μένα που μπόρεσα να σου μεταδώσω λίγο άρωμα Ελλάδας εκεί στην μακρινή Ολλανδία :) Και εγώ θα ήθελα πολύ να ξεφυλλίσω κάποια από αυτά τα βιβλία. Η ιστορία του τόπου της Σμύρνης είναι απίστευτη και μαγευτική. Για αυτό ακόμη ζει. Τέτοιες εκθέσεις είναι αφορμή για να μαθαίνουμε περισσότερα για εκείνη. Μακάρι να γινόταν αυτό το μουσείο. Καλό βράδυ.

Roadartist είπε...

@ ΤΑΣΟΣ : Αν βράζει λέει! Πολύ όμως.
Όσοι βρίσκονται στην Αθήνα υπάρχουν ενδιαφέροντα πράγματα για να κάνουν, όπως π.χ. αυτή η έκθεση και ακόμη μπάνια στην Αττική, καλό βράδυ.

Roadartist είπε...

@ η κοπέλα με το καναρινί φόρεμα : χαίρομαι που μετέφερα, με αυτό τον τρόπο, την έκθεση και σε εσάς που βρίσκεστε εκτός Αθηνών! Θα αφήσω την ανάρτηση αρκετές μέρες για να τη δούνε και όσοι δεν μπόρεσαν ίσως σήμερα.

Να υπογράψετε όσοι περισσότεροι.

Φιλιά πολλά.

Roadartist είπε...

@ ΟΔΟΙΠΟΡΟΣ : όντως έχει σύντομη διάρκεια και σε μια περίοδο που η πόλη αδειάζει, τουλάχιστον μπόρεσες να πάρεις μια εικόνα από την ανάρτηση. Η Σμύρνη είναι μια ολόκληρη ιστορία μόνη της.

Θωμάς είπε...

Σπουδαία η έκθεση, σπουδαία και ανάρτησή σου. Εντύπωση μου έκανε η πολύπλευρη κάλυψη του θέματος από τους διοργανωτές της έκθεσης.
Μακάρι να μπορούσαμε να την θαυμάσουμε από κοντά.

Makis Del είπε...

endiaferousa ekthesi road...endiaferouses fwtografies...kai keimena..kai istories...kai na sou pw kati...euge...pou ta prowtheis me ton idiaitero tropo sou...se filw!

Σεβάχ ο Θαλασσινός είπε...

Καλημέρα road.
Πολύ μου άρεσε αυτή σου η ανάρτηση :)

υγ: Δεν πρέπει να ξεχνάμε την ιστορία μας ποτέ...

katrine είπε...

Δεν είναι μια απλή ξενάγηση Αρτίστα μου, είναι κάτι παραπάνω. Έχει το δικό σου χρώμα, που σε παρακινεί έτσι κι αλλιώς να την επισκεφθείς.

Να είσαι καλά σ ευχαριστούμε,
καλημέρα:)

akrat είπε...

καλημέρα

πίκρα....

Roadartist είπε...

@ Θωμάς : Μια ολόκληρη εποχή ζωντανεύει μπροστά σου, μέσα από όλες τις εκφράσεις της. Και βλέπεις δυστυχώς να έρχεται το αναπάντεχο και να καταστρέφει μια από τις ομορφότερες πόλεις στον κόσμο. Αν διδασκόμασταν από την ιστορία, έχει πολλά να μας πει και για το σήμερα.

Roadartist είπε...

@ makis : Xαίρομαι να μοιράζομαι τα ενδιαφέροντα μου μαζί σας, να είσαι καλά για τα λόγια σου. Αν δεν στραφούμε τώρα σε όλα όσα αξίζουν, τότε πότε; Καλό απόγευμα ;)

Roadartist είπε...

@ Σεβάχ ο Θαλασσινός : λαός που ξεχνά την ιστορία του, είναι καταδικασμένος να την ξαναζήσει. Να περνάς όμορφα και να χαίρεσαι τη θάλασσα, καλό υπόλοιπο του καλοκαιριού.

Roadartist είπε...

@ katrine : ευχαριστώ για τα ευγενικά σου λόγια κατρίν. Μια μόνο εικόνα από τις πολλές που σου δημιουργούν τέτοιες εκθέσεις, καλό σου απόγευμα. ;))

Roadartist είπε...

@ akrat : από τις πιο "μαύρες", δυστυχώς, σελίδες της ιστορίας μας, ότι πιο σκληρό μπορεί να συμβεί σε ένα λαό αυτός ο ξεριζωμός...

Κλειω είπε...

Εξαιρετικη ιδεα! Ειμαι στην Χιο, μολις επιστρεψω Αθηνα, θα τρεξω για να προλαβω να τη δω.
Μπραβο που επιμενεις να γραφεις για τον πολιτισμο μας, που τοσο λιγο γνωριζουμε και τοσο πολυ εχουμε αναγκη για να μας κανει να σηκωθουμε λιγο ψηλοτερα. Σε μια εποχη τοσο πολυ δυσκολη. Φοβαμαι πως χανουμε την πατριδα. Συγχαρητηρια για τον κοπο σου να μας ξεναγησεις, να ανεβασεις φωτογραφιες απο την εκθεση.

Υγ Φιλη roadartist ειθε να συνεχιστουν αυτες οι προσπαθειες και επισης ειθε να αναγνωριστουν οσοι ανθρωποι επιμενουν κοντρα στη μιζερια και συνεχιζουν δινοντας, ακομη και σε μια χωρα που
τους πληγωνει.

Κ.π. είπε...

http://www.youtube.com/watch?v=Hk4zTzBwhbk

...

KitsosMitsos είπε...

Πολύ καλή παρουσίαση, γι άλλη μια φορά.
Λογικά θα προλάβω να πάω!

Roadartist είπε...

@ Κλειω : να είσαι καλά, καλή συνέχεια στις διακοπές σου, καλό υπόλοιπο καλοκαιριού.

Roadartist είπε...

@ Κ.π. : ένα αγαπημένο τραγούδι.

Roadartist είπε...

@ Kitsos Mitsos : αξίζει να την επισκεφτείς. Κάθε θεματική της ενότητα, έχει κάτι να μας πει για την ιστορία, την εποχή και τον πολιτισμό της. Αξίζει επίσης να δεις και τη μόνιμη έκθεση του Εθνικού Ιστορικού Μουσείου. Σε ευχαριστώ, καλό μεσημέρι.

Μινωΐτισσα είπε...

μου έφτιαξες τη μέρα,καλή μου,με την παρουσίαση της έκθεσης...γνώριζα για την έκθεση αλλά ήταν αδύνατον να την επισκεφθώ διότι ζω εκτός Αθηνών...περίμενα να τη δω κάποια στιγμή στην τηλεόραση...σ΄ευχαριστώ κι εγώ με τη σειρά μου για τη σημαντική αυτή ανάρτηση.Σ΄ευχαριστώ ακόμη που είχα τη δυνατότητα να υπογράψω την αίτηση.....αχ αλησμόνητες πατρίδες

Roadartist είπε...

@ Μινωΐτισσα : Μου δίνεις μεγάλη χαρά, να είσαι καλά, θα χαρώ πολύ να τα λέμε. Με την πρώτη ευκαιρία ότι πιστεύω πως αξίζει θα το μοιραζόμαστε εδώ :)

Related Posts with Thumbnails