16 Οκτωβρίου 2012

Δανειστική Βιβλιοθήκη Ιδρύματος Ευγενίδου



Όσοι διαβάζουν το blog, γνωρίζουν πόσο πολύ αγαπώ τα βιβλία. Η γνώση είναι δύναμη, έτσι μας μάθανε και πραγματικά ισχύει. Διαβάζοντας διευρύνεται η αντίληψη σου και γίνεσαι κριτικός.  Ένα από τα πρώτα θύματα αυτής της οικονομικής κρίσης είναι η παιδεία. Κάθε ευαισθητοποιημένος πολιτικός, αν θα ενδιαφερόταν για την ανάπτυξη της χώρας, πρώτα θα έβαζε ως στόχο την επένδυση στην παιδεία, γιατί ακριβώς με αυτό τον τρόπο επενδύεις στο αύριο της χώρας σου. Θα προσπαθούσε να κρατήσει τους νέους πάση θυσία στη χώρα τους, ώστε να προσφέρουν σε αυτή.


Γνωρίζω πως οι περισσότεροι από εσάς που διαβάζετε τώρα αυτές τις γραμμές, έχετε υποστεί δραματικές μειώσεις στους μισθούς σας, παράλληλα καλείστε να πληρώσετε υψηλούς, παράλογους και άδικους φόρους, ενώ είναι πιθανό οι ίδιοι ή κάποιο μέλος της οικογένειας σας να είναι άνεργο.


Είναι βέβαιο πως έχετε περιορίσει τα έξοδα σας, ίσως αδυνατείτε να αντεπεξέλθετε στα απαραίτητα. Κάποιοι γράψατε σε προηγούμενη ανάρτηση πως πλέον δεν μπορείτε να διαθέσετε χρήματα για την αγορά βιβλίων όπως στο παρελθόν (και εγώ δε μπορώ όσα πριν χρόνια).





Αυτή λοιπόν η ανάρτηση θέλει να σας ανοίξει ένα δρόμο. Θέλει να φωνάξει δυνατά πως υπάρχουν τρόποι κάποιος να μορφωθεί και να αλλάξει τον τρόπο σκέψης άρα και ζωής του, διαβάζοντας βιβλία για τα οποία δεν θα χρειαστεί να πληρώσει απολύτως τίποτα.


Σήμερα σκέφτηκα να σας παρουσιάσω την πιο αγαπημένη μου δανειστική βιβλιοθήκη στην πόλη μου. Χρησιμοποιώ τη βιβλιοθήκη του Ιδρύματος Ευγενίδου σχεδόν 8 χρόνια και έχω τις καλύτερες των εντυπώσεων τόσο από το Ίδρυμα, όσο και από τους υπαλλήλους του.



Η βιβλιοθήκη λειτουργεί από το 1966 ως δανειστική με ελεύθερη είσοδο και διαθέτει συλλογές σε έντυπο και ψηφιακό υλικό σε αρκετούς θεματικούς τομείς. Αποτελεί ένα ευχάριστο περιβάλλον μελέτης για χιλιάδες επισκέπτες. Σε καθημερινή βάση φιλοξενούνται στους χώρους της και χρησιμοποιούν ελεύθερα τα αναγνωστήρια, τους υπολογιστές και το υλικό της μαθητές, φοιτητές, εκπαιδευτικοί, επιστήμονες, επαγγελματίες κ.λπ. 




Η μόνη αλήθεια είναι πως αν αγαπάς πολύ κάτι, βρίσκεις πάντα χρόνο για αυτό. 
Έτσι αν αγαπάς πραγματικά τα βιβλία, τότε θα βρεις τρόπο και χρόνο για να τα απολαύσεις.  Αρκεί να τα αναζητήσεις.   
Εκείνο που χρειάζεται είναι αληθινή αγάπη και μεράκι, ή απλά να μυηθείς στο απίστευτο και μαγικό ταξίδι με ένα βιβλίο και έπειτα δε θα υπάρχει γυρισμός. 


Χρωστώ ένα μεγάλο ευχαριστώ στο Ίδρυμα Ευγενίδου και στους ευγενικούς, πάντα εξυπηρετικούς υπαλλήλους του.  Τους το απευθύνω και μέσω αυτής της ανάρτησης.

Όσοι ενδιαφέρεστε περιηγηθείτε στο site για να διαβάσετε περισσότερα σχετικά με τον κανονισμό λειτουργίας της Βιβλιοθήκης : πατώντας εδώ


Στοιχεία επικοινωνίας με τη Βιβλιοθήκη:
Τηλ: 210-9469600 και 210-9469631 - 32
e-mail: lib@eugenfound.edu.gr

Ωράριο λειτουργίας της Βιβλιοθήκης:
Δευτέρα, Τρίτη, Τετάρτη, Πέμπτη 8:30 - 20:00
Παρασκευή 8:30 - 15:30
Σάββατο 8:30 - 15:30

Περισσότερες πληροφορίες : εδώ

Σε αυτό το σημείο, σας υπενθυμίζω την ανάρτηση "Δωρεάν και φθηνά βιβλία υπάρχουν παντού!"

34 σχόλια:

Κλειω είπε...

Εξαιρετικη αναρτηση. Για ακομη μια φορα ενα μεγαλο ευχαριστω κ απο εμας για ολα οσα προσφερεις, εισαι ενας απιστευτος θησαυρος.
Αν σου πω οτι μενω πολυ κοντα και δεν ειχα ιδεα για τη δανειστικη βιβλιοθηκη, νομιζα πως ειχε μονο προβολες....... OMG...... Θα το ψάξω

Hfaistiwnas είπε...

Καλημέρα! :)
Έχω να δανειστώ πολλά χρόνια βιβλίο από βιβλιοθήκη.. έχω όμως τα δικά μου! :)
Καλημέρα!

teleytaios είπε...

Ευτυχώς που υπάρχουν και τέτοιες λύσεις και μπορεί κάποιος να βρει βιβλία χωρίς να χρειαστεί να πληρώσει μια περιουσία. Είναι όμως και το ζήτημα του χρόνου που από κάποια στιγμή και μετά στη ζωή δεν περισσεύει... δυστυχώς!

Την καλημέρα μου.

treno fantasma είπε...

Apo tous ligous pou protineis lyseis.
Na sou pw tin alitheia to xarika auto to post sou, mesa stin kataxnia briskeis na dineis idees kai pragmata pou axizoun.

Mprabo sou roadartist.
Nomizw pws dikaiologies yparxoun polles, alla h alitheia einai pws oi ellines diabazoume elaxista. Apo auto to post tha boithithoune para poloi.

ΒΑΡΘΑΚΟΥΡΗΣ είπε...

ΚΑΙ ΚΑΠΩΣ ΕΤΣΙ... ΓΕΜΙΖΕΙ Η ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΔΕ ΘΑ ΠΡΟΛΑΒΟΥΝ ΠΟΙΟΝ ΝΑ ΠΡΩΤΟΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΟΥΝ :))))
ΤΩΡΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΑ ΠΑΝΤΩΣ!

Η ΚΟΥΛΤΟΥΡΑ ΤΗΣ ΔΑΝΕΙΣΤΙΚΗΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΔΕΝ ΕΝΤΑΣΣΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΖΩΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ, ΣΕ ΑΝΤΙΘΕΣΗ ΜΕ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ.
ΠΟΛΥ ΠΡΑΚΤΙΚΟ Κ ΒΟΗΘΗΤΙΚΟ ΠΟΣΤ.

kostas είπε...

Οσο και να προσπαθεις εσυ ροουντ ο Ελληνας δε θα αγαπησει ποτε τα βιβλια, τη τεχνη, το θεατρο, την ιστορια, τα μουσεια οσα καιρο γραφεις και απο οτι φαινεται αγαπας πολυ. Αν τα αγαπουσε σημερα θα αντιδρουσε διαφορετικα, γιατι το πρωτο που κανει ενας δημιουργικος ανθρωπος ειναι να σπαει τις αλυσιδες του. Η γνωση σε κανει κριτικο. Το ξερεις.
Απο την αλλη βιβλιοθηκες πολλες σε ολο τον κοσμο, αμορφωτοι ομως περισσοτεροι.
Συγχαρητηρια στο εργο του Ιδρυματος Ευγενιδου, παντα σε 'ιδιωτες' στηριζομαστε σε αυτη τη χωρα.

Roadartist είπε...

@ Κλειω : Να είσαι καλά, χαίρομαι που το έμαθες από εδώ. Εγώ δεν είχα κάποιον να με κατευθύνει σχετικά, ψάχνοντας όμως βρήκα πολλές καλές λύσεις. Το Ίδρυμα Ευγενίδου είναι εξαιρετικό από κάθε άποψη.

Roadartist είπε...

@ Hfaistiwnas : Ε, και εγώ έχω τα δικά μου βρε χααχχαχαχαχα :)) Τα τελευταία 8 χρόνια χρησιμοποιώ τακτικότατα τη συγκεκριμένη βιβλιοθήκη (ανάμεσα και σε άλλες) και με έχει σώσει, δε μπορείς να αγοράσεις όλα τα βιβλία που σου αρέσουν. Ή αν κάνεις έρευνα, άντε να πάρεις όσα βιβλία απαιτούνται. Καλή μέρα ;)

Roadartist είπε...

@ teleytaios : Στο εξωτερικό είναι μέσα στην κουλτούρα των ανθρώπων η χρήση των δανειστικών βιβλιοθηκών. Είναι κάτι απόλυτα φυσιολογικό. Εμείς δεν τις εκμεταλλευόμαστε, αυτή η ανάρτηση είναι για όσους ίσως ψάχνονται και παραπονιούνται ότι δεν διαβάζουν λόγω έλλειψης χρημάτων. Αυτά είναι απλά δικαιολογίες.
Όσο για το χρόνο, ίσως ο αληθινά πλούσιος να είναι ο άνθρωπος που μπορεί να έχει ελεύθερο χρόνο, ότι ακριβώς δεν θέλουν φυσικά για πολλούς λόγους.
Όταν έχεις ελεύθερο χρόνο σκέφτεσαι, προβληματίζεσαι, κρίνεις, διαβάζεις, μαθαίνεις, όταν σου κόβουν όμως κάθε χρόνο, φτάνεις να δουλεύεις σαν ρομποτάκι και ούτε ανάσα να μη μπορείς να πάρεις. Μακρηγόρησα αλλά είναι αρκετά ενδιαφέρον θέμα.

Roadartist είπε...

@ ΒΑΡΘΑΚΟΥΡΗΣ : Νομίζω πως τα τελευταία χρόνια έχει όντως περισσότερους επισκέπτες. Καλό να ψαχνόμαστε. Καλό να γεμίζουν οι βιβλιοθήκες.

Roadartist είπε...

@ kostas : Εμένα είναι αναπόσπαστα κομμάτια της καθημερινότητας μου. Δίχως βιβλία, θέατρο, μουσική, σκέψη, τέτοιες ανάσες της ψυχής, η ζωή δεν θα είχε κανένα νόημα. Όσο και να παλεύουν αυτά δε τα χάνω. Το μόνο που θέλω τόσα χρόνια εδώ ίσως είναι να μεταφέρω αυτά τα συναισθήματα σε κάποιους από εσάς.

Roadartist είπε...

@ treno fantasma : Παραλίγο να σε προσπεράσω. Ας προτείνει κάποιος και μια λύση. Κουράστηκα από το αντίθετο. Όποιος αγαπά το διάβασμα να μια καλή πρόταση.

theatre είπε...

Οι βιβλιόφιλοι θα εκτιμήσουν σίγουρα αυτή την ανάρτηση σου. Μόλις βρω χρόνο θα πάω.
Σε ευχαριστώ για την ακούραστη, συνεχή αρθρογραφία σου.

Roadartist είπε...

@ theatre : Είναι καλό και όμορφο να βοηθάς τους ανθρώπους. Παρακαλώ.

Αγγελικη Ν είπε...

Πολύ ωραία η ανάρτησή σου!
Δυστυχώς δεν έχουμε την κουλτούρα των βιβλιοθηκών. Και πρέπει να την καλλιεργήσουμε για πολλούς λόγους, όχι μόνο για την δυσκολία που ζούμε. Περισσότερο για την ποικιλία των βιβλίων, που είναι αδύνατο να την δημιουργήσει κανείς στο σπίτι του.

Κατερίνα Τοράκη είπε...

Μπράβο για την ανάρτησή σου. Να είσαι σίγουρη ότι και οι άνθρωποι των βιβλιοθηκών (όχι μόνο του ιδρύματος Ευγενίδη, αλλά εκείνοι ακόμη περισσότερο και το αξίζουν) θα χαρούν πολύ. Εξάλλου, η επίσκεψη στις βιβλιοθήκες, πέραν πολλών άλλων "καλών", ακόμη και για κάποιον με πολλά βιβλία στην προσωπική του βιβλιοθήκη, πάντα δίνει την ευκαιρία να δεί κανείς και δίπλα και παραδίπλα βιβλία που σε άλλη περίπτωση θα τα είχε προσπεράσει. Όντως δεν υπάρχει "κουλτούρα" χρήσης των βιβλιοθηκών στη χώρα μας, αλλά πάντα υπάρχει καιρός. Να προσθέσω επίσης (απαντώντας σε αναφορά φίλου για τον ιδιωτικό τομέα) ότι υπάρχουν δημόσιες και δημοτικές βιβλιοθήκες σε πολλές περιοχές και κανείς μπορεί να τις επισκεφθεί ελεύθερα, και σίγουρα θα μπορεί να βρίσκει ενδιαφέρον υλικό. Οι άνθρωποι που εργάζονται στις βιβλιοθήκες την χρειάζονται τέτοια αναφορά ενθάρρυνσης, σήμερα μάλιστα που οι περικοπές είναι τεράστιες και οπωσδήποτε η υποστήριξη, η στελέχωση και ο εμπλουτισμός δεν γίνονται όσο θα έπρεπε.

Υπατία η Αλεξανδρινή είπε...

Όσες φορές -ακόμη και κάθε μήνα- κι αν κάνεις ανάρτηση, δεν θα σου πω ποτέ σταμάτα!
Είτε προτείνεις βιβλία είτε ανοίγεις δρόμους στα αδιέξοδα, οι αναρτήσεις σου είναι κάτι παραπάνω από άρτιες.
Λέω να δανειστώ τις -έτοιμες- πληροφορίες για τον πίνακα ανακοινώσεων του σχολείου μου!
Σ' ευχαριστώ!!!

thinks είπε...

Είναι πολύ αληθινό αυτό που λες ότι "αν αγαπάς πολύ κάτι, βρίσκεις πάντα χρόνο για αυτό"... όπως επίσης ότι πολλοί δεν ξέρουν καν αν θα το αγαπούσαν, χωρίς να το δοκιμάσουν, και επίσης είναι αλήθεια ότι στο εξωτερικό η χρήση δανειστικών βιβλιοθηκών είναι μέρος της ζωής και υπάρχουν σε κάθε προάστιο... Πήγαινα στο Foyles στο Λονδίνο με τις ώρες μόνο για την μυρωδιά του ξύλινου πατώματος και των βιβλίων... Και το να κρατάς στο χέρι σου ένα βιβλίο διαβάζοντάς το είναι κάτι το ξεχωριστό... αλλά, πέρα από αυτό, για να φτάσει να δημοσιευτεί και να τυπωθεί, από ένα έκδοτη, ένα βιβλίο, σημαίνει ότι το κείμενο είχε κάποια αξία. Σήμερα με την αυτόματη, ηλεκτρονική και δωρεάν παγκόσμια δημοσίευση του ότι μας έρθει στο κεφάλι, οι αξίες έχει αλλάξει... και θετικά αλλά και αρνητικά. Μακάρι τα χειροπιαστά βιβλία να υπάρχουν πάντα...

ξωτικό είπε...

Όσα ευχαριστώ κι αν σου πώ γι'αυτό το δώρο που μου έχεις κάνει θα είναι λίγες. Κάθε μα κάθε φορά που είμαι εκεί μέσα να ήξερες πόσο σε ευγνομωνώ.
Κάθε 15 ημέρες περνάω μια ώρα σε όαση ,δεν περιγράφεται η διαδικασία ,σαν να μου χαρίζεται ένα κομμάτι παραδείσου !!!
Τέτοιο δώρο σε τέτοιους καιρούς (και δεν εννοώ κυρίως το οικονομικό)δεν ξέρω πως μπορεί να ανταποδοθεί αρτιστούλι μου.
Και οι άνθρωποι εκεί πόσο με γλυκαίνουν ,νομίζω πως όλο αυτό που συμβαίνει εκεί μας βγάζει τον καλύτερο εαυτό ...το μεγάλο ζητούμενο δηλαδή.
Δεν είναι απλώς οτι δανίζεσαι ένα βιβλίο ,είναι τρόπος ή μάλλον μάθημα ζωής.

Είμαι σίγουρη πως οι τόσες ευχές μου κοριτσούδι μου αγαπημένο κάτι πολύ όμορφο θα σου φέρουν.

Ανώνυμος είπε...

Eίναι πράγματι έτσι όπως την περιγράφεις.Μιά όαση για τους βιβλιόφιλους και τους βιβλιοφάγους.Μια άλλη εξαιρετική βιβλιοθήκη είναι και του Δήμου Ηλιούπολης.Διαθέτει 17.000 τίτλους βιβλίων.Καλό διάβασμα και καλή περιήγηση στις δανειστικές βιβλιοθήκες της πόλης μας.Ευαγγελία.

VAD είπε...

Τα δικά μου σχόλια σου δωσανε την ιδέα;:)Είναι αλήθεια πως αν δεν υπήρχε η δανειστική βιβλιοθηκη στην πολη που ζω,στην Κατερινη,σχεδόν θα ειχα ξεκοπει απ'το βιβλιο,μοναδικο προβλημα όμως,η ιδια η βιβλιοθηκη εχει να εμπλουτιστει με νεες εκδόσεις εδω και τρια χρόνια..
-Σκεφτομαι να φκιάξω μια ομαδα ανταλλαγής βιβλίων στο fb, για όσους διαμενουν στην πόλη της Κατερίνης,ίδωμεν...

Roadartist είπε...

@ Αγγελικη Ν : σε ευχαριστώ πολύ, συμφωνώ απόλυτα. Ένας θησαυρός είναι οι δανειστικές βιβλιοθήκες, και για όποιον αγαπά τα βιβλία είναι κρίμα να μην τις χρησιμοποιώ για πολλούς λόγους. Όντως όχι μόνο λόγω της συγκυρίας. Άλλωστε προσωπικά τη συγκεκριμένη βιβλιοθήκη τη χρησιμοποιώ πολύ πριν το ξέσπασμα της οικονομικής κρίσης. Όντως τόση ποικιλία είναι αδύνατον να την βρεις κάπως διαφορετικά.

Roadartist είπε...

@ Κατερίνα Τοράκη : Σε ευχαριστώ πολύ Κατερίνα. Ήθελα πολύ καιρό να ανεβάσω μια ανάρτηση για τη συγκεκριμένη βιβλιοθήκη, γιατί νιώθω πως το χρωστώ, είναι το λιγότερο που θα μπορούσα να κάνω για όσα δίνουν. Έπειτα για να παρακινήσω και άλλους ανθρώπους να τη γνωρίσουν. Κακώς δεν υπάρχει αυτή η νοοτροπία, βοηθάει πολλαπλώς ένα άτομο.
Δε ξέρω αν θα δημιουργηθεί τώρα...
Συμφωνώ για τις δημόσιες / δημοτικές, τρανταχτό παράδειγμα η περίπτωση της Δ.Βιβλιοθήκης Βέροιας και του βραβείου που κέρδισε. Μακάρι άνθρωποι με μεράκι και αγάπη για τα βιβλία να μπορούσαν να εργαστούν σε αυτό τον τομέα, μακάρι όλοι όσοι αληθινά μπορούν και θέλουν να προσφέρουν να τους δινόταν το βήμα, αυτό θα άλλαζε ριζικά τα πράγματα. Φάνηκε στην περίπτωση του κ.Τροχόπουλου, στον οποίο αξίζουν επίσης συγχαρητήρια.

Όμως αυτή την περίοδο αντί να βοηθήσει η πολιτεία την παιδεία, της δίνει τη χαριστική βολή. Κρίμα να βλέπεις να καταστρέφεται ότι θα έπρεπε να στηριχτεί. Φαίνεται πως είμαστε στην εποχή που πρέπει να εξηγούμε τα αυτονόητα και σε μια τέτοια εποχή πλέον όλα είναι πιθανά. Σε κάθε κρίση, ανοίγεις βιβλιοθήκες, δεν τις κλείνεις.

Μακάρι να αλλάξει η νοοτροπία των συνανθρώπων μας, εγώ πάντως μόλις 'ανακάλυψα' την βιβλιοθήκη του Ι.Ευγενίδη, έγραψα μετά όλη την οικογένεια μου και φίλους. Ο πατέρας μου πλέον είναι επίσης τόσο πολύ παθιασμένος όπως κ εγώ. Η κοινωνία μπορεί να αλλάξει, ο συνάνθρωπος μπορεί να αλλάξει, αρκεί κάποιος μερικές φορές να του δείξει έναν άλλο δρόμο.

Roadartist είπε...

@ Υπατία η Αλεξανδρινή : Σε ευχαριστώ ειλικρινά για τα λόγια σου. Έρχονται σε μια αρκετά δύσκολη εποχή. Χαμογέλασα λίγο με το "ανοίγεις δρόμους στα αδιέξοδα", σε ευχαριστώ.

Εννοείται να δανειστείς τις πληροφορίες, μου δίνεις απίστευτη χαρά ότι θα τις μοιραστείς στις ανακοινώσεις του σχολείου, αν μη τι άλλο, τότε το post δεν πέτυχε το σκοπό του, μα το ξεπέρεσε :) Σ' ευχαριστώ!! :)

Roadartist είπε...

@ thinks : Εξαρτάται βέβαια πάντα από τις προτεραιότητες του κάθε ατόμου, όπως θέλει ο καθένας και ότι αγαπά περισσότερο εκεί αφιερώνει τον προσωπικό του χρόνο. Αν αγαπάς πολύ τα βιβλία, θα βρεις χρόνο. Κάνεις επιλογή του τι είναι σημαντικότερο σε σένα και επενδύεις εκεί, αναλόγως όσο μπορείς.
Όσον αφορά βιβλιοπωλεία σε ξένες χώρες, θα ήθελα πάρα πολύ να επισκεφτώ κάποια στιγμή το Shakespeare and Company στο Παρίσι. Αν ήταν άλλες οι συνθήκες, γιατί αυτή τη στιγμή δε σε βοηθάει τίποτα δυστυχώς, θα ήθελα να ανοίξω κάτι παρόμοιο εγώ εδώ.
Εννοείται πως συμφωνώ για το έντυπο βιβλίο, δε συγκρίνεται με το ebook. Μακάρι όντως να μη χαθούν ποτέ.

Roadartist είπε...

@ ξωτικό : Πόσο μα πόσο χαίρομαι που σου άρεσε. Έτσι ακριβώς νιώθω και εγώ κάθε φορά, σαν να μπαίνω στον Παράδεισο, σαν να χαρίζεται ένας θησαυρός και απλά επιλέγω ότι θέλω :)) ευτυχώς που υπάρχουν και αυτά δε λες τίποτα... Για αυτό το μοιράστηκα εδώ να το μάθει και άλλος κόσμος πιθανόν θα το έχει ανάγκη.
Σε ευχαριστώ για τη φιλία σου. Κανονίζουμε τον επόμενο καφέ στο Ευγενίδιο, όχι απ' έξω όπως την προηγούμενη φορά, μα στο εσωτερικό καφέ του, εκεί δεν έχουμε κάτσει. Σε ευχαριστώ πολύ, φιλιά.

Roadartist είπε...

@ Ευαγγελία : Ευαγγελία σε ευχαριστώ πολύ για την πληροφορία που άφησες. Δε γνώριζα την Βιβλιοθήκη του Δ.Ηλιούπολης, μπήκα και βρήκα το site, όντως πολύ ενδιαφέρον! Ειδικά για τους κατοίκους της περιοχής, ας την χαρούν και ας τη στηρίξουν τουλάχιστον με την παρουσία τους.

Roadartist είπε...

@ VAD : Όχι μόνο, ειδικά στην πρώτη λίστα που είχα ανεβάσει (αυτή ήταν η δεύτερη), εκεί αρκετοί είχανε σχολιάσει το πως τα αγόρασα, για τα χρήματα κλπ.
Βέβαια τώρα δεν βλέπω να σχολιάζουν εδώ την ευκαιρία να μιμηθούν αυτό τον τρόπο :) Επίσης θυμήθηκα τώρα πέρσι το χειμώνα, σε μια ανάρτηση για θέατρο, να μου γράφει ένα άτομο ότι πλέον δε δίνει λεφτά για θέατρο "αν και θα το ήθελε", γιατί δίνει μόνο για το "καθημερινό ψωμί" της οικογένειας του...
Βέβαια το συγκεκριμένο κάθε 3μέρο έφευγε σε μια εκδρομή και το καλοκαίρι είχε κάνει το γύρο του Αιγαίου :) αχ μη με τσιγκλίζεις :)


Όσον αφορά τις δημοτικές βιβλιοθήκες δυστυχώς ισχύει αυτό, αντιμετωπίζουν πολλά προβλήματα λόγω της κρίσης και όσο βαθαίνει η ύφεση θα χειροτερεύουν. Τα ανέφερα και στην ανάρτηση, πρώτα βοηθάς την παιδεία, διαφορετικά τι περιμένεις; Και όταν βλέπεις πρακτικά να διαλύονται τα πάντα, πως συνεχίζεις; Δυστυχώς ζούμε σε μια εποχή που πρέπει να επεξηγείς τελικά τα αυτονόητα.

Πολύ καλή η σκέψη σου, επίσης μια καλή ιδέα θα ήταν να υπάρξουν δωρεές βιβλίων στη Δημοτική βιβλιοθήκης, έτσι ώστε να ανανεωθεί το υλικό, σε συνεργασία με τη διοίκηση της.
Λογικά θα υπάρχουν κάποιοι κάτοικοι που θα μπορούν να το πράξουν, δεν βρισκόμαστε όλοι στην ίδια οικονομική κατάσταση. Καλώς ή ...κακώς χρειάζεται πλέον κινητοποίηση από όλους...

VAD είπε...

Aν και ξεφευγουμε απ'το θεμα της αναρτησης,εξοργίζομαι κι εγω με τους εκ συστήματος γκρινιάρηδες,που δεν εχουν χάσει τιποτα και παριστάνουν τους θιγμένους,άσε..."καλέ,μας εχει φάει η κριση,μόνο 10 μέρες πήγα φέτος στο Παρίσι"!!!Ναι,το εχω διαβάσει κι αυτό!!!!

Roadartist είπε...

@ VAD : Άδικο έχεις; Πραγματικά τσαντίζομαι απίστευτα με κάτι τέτοια, γιατί πρώτα απ' όλα προσβάλλουν όσους πραγματικά έχουν ανάγκη. Ένα ταξίδι τέτοιο πλέον είναι δύσκολο για πολλούς.
Και παραπονιούνται κιόλας... καλά... :)

pAnOs είπε...

....αγαπητη r/d ....παντα καποιο απο τα θεματα σου με παει χρονια πισω....αυτη την δανειστικη βιβλιοθηκη την χρησιμοποιουσα πολυ συχνα ...ετυχε να βρεθω για καποιο αλλο λογω στο Ιδρυμα Ευγενιδου και πεταχτηκα να δω πω ειναι σημερα η βιβλιοθηκη του...ιδια ακριβως οπως τοτε πολυ ζεστη και φιλοξενη....οταν δε η υπαληλος ειδε την καρτα μελους που ειχα εδειξε εκλπηξη ....και βεβαια μου την αλλαξε με μια καινουρια με κωδικο !!! ..ενω η παλια μου ειχε σφραγιδες με την ημερομηνια εξοδου - εισοδου του βιβλιου που δανειστικα .....λυπηθηκα για την αλλαγη αυτη ....τουλαχιστον η καινουργια καρτα δεν μπορει να μου παρει τις τοσο χαραγμενες στην μνημη αλα και την ψυχη μου αναμνησεις απο εκεινη την εποχη...ευχαριστω και παλι -:)

Roadartist είπε...

@ panos : εγώ σε ευχαριστώ για τα όμορφα σχόλια. Να χρησιμοποιείς τη βιβλιοθήκη, η αλλαγή της κάρτας μόνο για καλύτερη εξυπηρέτηση θα έγινε. Ευτυχώς που υπάρχουν τέτοια Ιδρύματα ακόμη στην πόλη μας, ευτυχώς.

Κατερίνα Τοράκη είπε...

Νιώθω την ανάγκη να επανέλθω στην ωραία ανάρτησή σου με αφορμή το σάλο που έχει δημιουργηθεί από δηλώσεις της κ. Χρ. Δημουλίδου για τις δανειστικές βιβλιοθήκες. Η κυρία Δημουλίδου λοιπόν λέει, ανάμεσα στα πολλά άλλα σκοταδιστικά κτλ, ότι οι βιβλιοθήκες πρέπει να έχουν βιβλία που είναι στα ζήτητα, όπως του Καζαντζάκη, του Ντοστογιέφσκι και της Λιλίκας (!) Ζωγράφου! Δείτε εδώ μια ωραία απάντηση http://tuxlibrary.blogspot.gr/2012/10/blog-post_23.html.

Roadartist είπε...

@ Κατερίνα Τοράκη : μόλις τώρα διαβάζω τις απόψεις της. Επιεικώς ΤΡΑΓΙΚΗ. Κρίμα τι να πούμε. Σε ευχαριστώ για την παραπομπή, μπαίνω να διαβάσω.

Related Posts with Thumbnails