27 Μαρτίου 2008

Henri de Toulouse-Lautrec - Μουσείο Ηρακλειδών

Jane Avril - 1893 - color litho,129x94cm

Στο Μουσείο Ηρακλειδών στο Θησείο παρουσιάζεται η έκθεση "Ο Toulouse-Lautrec και η Belle Epoque στο Παρίσι και την Αθήνα" έως τις 4 Μαΐου.
Η έκθεση στο Μουσείο του Θησείου φιλοξενεί μια σπάνια ενότητα περίπου 70 πρωτότυπων έργων του Henri de Toulouse-Lautrec επί χάρτου. Μέσα από αυτά ο επισκέπτης έρχεται σε επαφή με τη Μονμάρτη και τις αμαρτωλές απολαύσεις που αυτή η γραφική περιοχή χάριζε στους επισκέπτες της.

Οι διοργανωτές της έκθεσης τοποθετούν τα έργα στο ιστορικό, κοινωνικό, καλλιτεχνικό και αισθητικό πλαίσιο της εποχής τους (περ. 1880-αρχές 20ου αιώνα).
Ο βασικός στόχος της έκθεσης είναι να επισημάνει την επίδραση της Γαλλικής Belle Epoque στον αθηναϊκό κοινωνικό και καλλιτεχνικό βίο.

Τα πρωτότυπα έργα του Lautrec που παρουσιάζονται στην έκθεση (διαφημιστικές αφίσες, εξώφυλλα βιβλίων, προγράμματα θεατρικών παραστάσεων, μενού, προσκλητήρια, παρτιτούρες, σκίτσα, καρικατούρες, χαρακτικά και σχέδια) αντλούν τη θεματολογία τους από την Παρισινή καθημερινότητα και ψυχαγωγία. Αλλωστε η εικονογράφηση της έγχρωμης αφίσας του Μουλέν Ρουζ το 1891 ήταν εκείνη που τον έκανε διάσημο μέσα σε μια νύχτα.

Επίσης, η έκθεση περιλαμβάνει διαφημιστικά προϊόντων, φωτογραφίες, καρτ ποστάλ, θεατρικά προγράμματα και εξώφυλλα βιβλίων που εμφανίστηκαν στην αθηναϊκή καθημερινότητα στα τέλη του 19ου αιώνα και είναι εμφανώς επηρεασμένα από τα αντίστοιχα παρισινά έργα. Ορισμένα από αυτά τα υπογράφουν διακεκριμένοι Έλληνες δημιουργοί όπως ο Ν. Γύζης και ο Δ. Γαλάνης.

Τα έργα του Lautrec πλαισιώνονται από επιλεγμένα γαλλικά λογοτεχνικά χωρία, φωτογραφίες και άλλα πραγματολογικά στοιχεία που επιχειρούν να βοηθήσουν το θεατή να κατανοήσει με καλύτερο τρόπο την ατμόσφαιρα της εποχής.

Άνδρας Έφιππος με φόντο την Ακρόπολη, Αθήνα, c.1900, Αρχείο Μπενάκη

Στην πραγματοποίηση της διοργάνωσης συνεισφέρουν με σπάνιο αρχειακό υλικό φορείς όπως το Ελληνικό Λογοτεχνικό και Ιστορικό Αρχείο (ΕΛΙΑ), το Φωτογραφικό Αρχείο του Μουσείου Μπενάκη, η συλλογή έργων τέχνης της Alpha Bank, την ιδιωτική συλλογή του κ. Π. Βέργου και άλλοι συλλέκτες.

Αξίζει να αναφερθεί ότι στο Μουσείο Ηρακλειδών υπάρχει μια εξαιρετική μόνιμη συλλογή με αντιπροσωπευτικά χαρακτικά του Ολλανδού καλλιτέχνη M. C. Escher, την οποία αξίζει επίσης να δείτε…
Στο παρακάτω βίντεο εμφανίζονται κάποια έργα του Henri de Toulouse-Lautrec :

Αξίζουν την επίσκεψη σας:
Η ζωή του Toulouse-Lautrec
Ιστοσελίδα του Toulouse-Lautrec
Μουσείο Ηρακλειδών

HERAKLEIDON - EXPERIENCE IN VISUAL ARTS
Ηρακλειδών 16, Θησείο, 210-3461981. Μόνιμη συλλογή με αντιπροσωπευτικά χαρακτικά του Ολλανδού καλλιτέχνη M. C. Escher και του ηγέτη της op art V. Vasarely.
Μέχρι 4/5 περιοδική έκθεση με τίτλο "Ο Toulouse-Lautrec και η Belle Epoque στο Παρίσι και την Αθήνα". Τρ.-Σάβ. 1-9 μ.μ. Κυρ. 11 π.μ.-7 μ.μ. Εισιτ. € 6, μαθητές-φοιτητές και άτομα άνω των 65 ετών € 4, παιδιά έως 12 ετών δωρεάν.

134 σχόλια:

mystikaperasmata είπε...

Να εισαι καλα roadartist μου για την ενημερωση και για τα λινκς.
Την καλησπερα μου.

faraona είπε...

Αρτιστα μου να δω τι θα πρωτοπρολαβω οταν θα ερθω...
μας εχεις τρελλανει με τις αναρτησεις σου...

γι αλλη μια φορα σ ευχαριστω καλη μου φιλη.

Μαρια είπε...

Απ'ότι βλέπω ήρθες στη γειτονιά μου ... ναι το παραδέχομαι μένω κάπου εκεί κοντά !!!:-) Να συμπληρώσω ότι και ο Escher είναι καταπληκτικός...
Πολύ όμορφο θέμα !

Γιώργος Χρηστινίδης είπε...

Και για όσους δε ζουν στην Αθήνα υπάρχει η roadartist για να πάρουν μια γεύση.
Καλό βράδυ sweetartist.

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Ανώνυμος είπε...

Ωραία ενημέρωση!
Ακούγεται ενδιαφέρον, ειδικά το σημείο της έκθεσης στο οποίο υπάρχουν
αθηναικά έργα τέχνης, διαφημιστικά προϊόντα κλπ. επηρεασμένα από έργα του Παρισιού.

Πολύ ωραίο και το link της wikipedia. Δηλαδή αν δεν είχε αυτή την ανωμαλία στη σωματική του διάπλαση, ίσως να μην είχε αφοσιωθεί ποτέ στη ζωγραφική...

sombraluz είπε...

Τι ανέλπιστο ταξιδάκι στο Παρίσι ήταν αυτό! Ευχαριστώ!

H.Constantinos είπε...

Ο Lautrec... Ενα απίστευτο ταλέντο που δεν εκτιμήθηκε όσο έπρεπε όταν θα έπρεπε... Ως συνήθως...!

ILive2LoveMe είπε...

Να 'σαι καλά γλυκιά μου για την ενημέρωση. Μακάρι να μπορέσουμε όλοι να περάσουμε από εκεί. Φιλιά , καλή σου νύχτα

Flora είπε...

Εννοείται ότι θα πάω να δω την έκθεση του Τουλούζ Λωτρέκ. Μου στέλνει τακτικά mail το Μουσείο Ηρακλειδών (υποθέτω ότι κι εσύ τα λαμβάνεις).
Λοιπόν, που λες, σκέφτομαι να πάω με τους μαθητές μου... Είναι ωραία και η γειτονιά... Αχ, τυχερή Μαρία! Μένεις σε καταπληκτικό σημείο της Αθήνας.¨
Παλιότερα, είχα έρθει εκεί στο καφέ ... πώς λεγόταν; κάτι με Athens... και ζωγράφισα την πρόσοψή του για τους καταλόγους με τους καφέδες.
Παλιά...
Τώρα καμιά βόλτα ή καμιά επίσκεψη στο Ηρακλειδών, που ομολογουμένως είναι ωραίο μουσείο. Ο Escher άπαιχτος! Τα έργα του τα έχουν δει οι περισσότεροι (τα χέρια π.χ. που ζωγραφίζει το ένα το άλλο) αν και δεν ξέρουν το όνομά του. Μου αρέσει πολύ και το κτίριο στο οποίο στεγάζεται. Παραδοσιακή αυλίτσα με πλάκες, σκάλες... Ωραία!
Τι καλά που μου το θύμισες αυτό μές στο γλυκό πρωί, roadartist!
Φιλιά πρωινά, καλλιτεχνικά, γεμάτα έμπνευση!
Να είσαι καλά...

Γιώτα Παπαδημακοπούλου είπε...

Με πίνακες σαν τον πρώτο έχει γεμίσει η διαχειρίστριά μου τον όροφό της.

geokalp είπε...

ακόμα μια τρομερή παρουσίαση!

Σπύρος είπε...

ωραια ανάρτηση θα επισκεφθώ και τα links ποιο κάτω..thanks

Σοφία είπε...

Πολύ καλό ακούγεται, αλλά δυστυχώς εμείς που ζούμε μακριά θα το χάσουμε κι αυτό!
Καλημέρα roadartist!

Ανώνυμος είπε...

Χεχε, κοίτα να δεις. Η συγκεκριμένη έκθεση ήταν το Σ/Κ που πέρασε και στη Στοκχόλμη αλλά δεν είχα χρόνο να πάω να τη δω. Είδα όμως (φεύγω από το θέμα αλλά αξίζει) έκθεση στο μουσείο μοντέρνας τέχνης της Στοκχόλμης για τον Andy Warhol. Απλά εκπληκτική!

nikosm

BUTTERFLY είπε...

Καλημερα! Πολυ ενδιαφερουσα προταση! Γαμωτο πρεπει να φτιαξω ενα ημερολογιο στο μπλογκ μου που να τα καταχωρω ολα οσα βρισκω που με ενδιαφερουν με ημερομηνιες γιατι τα ξεχναω και τα χανω! Αλλα δεν ξερω πως και αν γινεται αυτο....

manetarius είπε...

Άντε βρε παιδί μου, που είσαι τόσες μέρες ...

Φοβερός ο Τουλούζ (τον φώναζα με το μικρό βλέπεις!), είχα πάει και στην Άνδρο για την έκθεση του παλιότερα. Όταν ήμουν στο Παρίσι (σαν την Βλαχοπούλου στην Παριζιάνα ακούστηκε αυτό), σουλατσάρισα στα λιμέρια του..

Θα συμφωνήσω με τη Μαρία για τον Escher - καταπληκτικός!

Πολλά φιλιά :))

τo τέρας της «αμάθειας» είπε...

Ενδιαφέρον! Κρίμα που δεν μπορώ να το δω... :(

Ελπίζω να μας "δείξεις" λεπτομέρειες... :)

Φιλιά πολλά Χ Χ Χ

Zealot Ape είπε...

~Aθήνα: Lautrec, Escher!!!
~Θεσ/κη: Ψάλτης, "Ν.Δ. η Άσχημη"!!!
~Ά-ΔΙ-ΚΟ!!!
Καλά κι εγώ ήμουν σε σας κοντά μια βδομάδα, βολόδερνα το μοναστήριον, χαμπάρι δεν το πήρα. Γκαβός παιδάκι μου!

Ο Lautrec, μέγας μπουρδελιάρης, μ' άρεσε πολύ όντας πιτσιρίκος. Πολύ όμως...
Για τον Escher τι να πω...

Μαριλένα είπε...

Oμολογώ (αλλά χωρίς καμμία συντριβή :ΡΡ) πως δεν μου αρέσει ο Toulouse-Lautrec γιατί ανέκαθεν εκφραζόταν αποδοκιμαστικά γι' αυτον η μητέρα μου.
οπότε, αποτελεί σαφέστατη κληρονομιά, η αντιπάθεια μου ως προς τον συγκεκριμένο..
(για να μη πω "γονιδιακό είναι το θέμα" :)

φιλιά καλλιτέχνιδα μου, πολλά :)))

υγ
ανεπηρέαστοι άνθρωποι, σίγουρα θα τον εκτιμήσουν :))

amelie είπε...

υπεροχη η πρωτη εικονα.... μαναδικη ... οπως και ο lautrec .... γεια και χαρα roadartist

Roadartist είπε...

@ δημήτρης: Καλησπέρα Δημήτρη μου και εσύ να είσαι καλά που ενδιαφέρεσαι. Νομίζω οτι αξίζει έστω και μια διαδικτυακή βόλτα στο κόσμο του lautrec..

Roadartist είπε...

@ Faraona: Έλα εσύ και απο προτάσεις άλλο τίποτα!! Θα φτιάξεις λίστα με τα ωραιότερα.. Εγώ σε ευχαριστώ. Καλησπέρες :)

Roadartist είπε...

@ Μαρια: Είμαστε γειτονάκια δηλαδή?.. Δεν μένω Θησείο ακριβώς, αλλά αρκετά κοντά εκεί.. και αυτά τα μέρη είναι οι συνηθισμένες μου περατζάδες.. :) Το αναφέρω στην ανάρτηση οτι αξιζει πραγματικά η μόνιμη έκθεση για τον Εscher, στα συγκεκριμένα είχα κολλήσει με τις ώρες! Ειναι θεϊκός.. Φιλιά!

Roadartist είπε...

@ Γιώργος Χρηστινίδης: Αν ισχύει αυτό Γιώργο μου χαίρομαι πραγματικά πολύ! Μου αρέσει να σας ξεναγώ λοιπόν σε ότι βλέπω και μου αρέσει..Ακόμα και διαδικτυακά λοιπόν, δεν ειναι άσχημη βόλτα.. :)

Roadartist είπε...

@ Akon: Καλησπέρα Ακον, έχει όντως ενδιαφέρον ο παραλληλισμός με των αντίστοιχων ελληνικών έργων της εποχής και το κατά πόσο επηρεάστηκαν..Χαίρομαι που διάβασες το link με τη ζωή του Lautrec! Ναι είναι πολύ πιθανό αν δεν ειχε αυτή την ανωμαλία στη σωματική του διάπλαση, να μην είχε αφοσιωθεί ποτέ στη ζωγραφική..

Roadartist είπε...

@ sobraluz: Να είσαι καλά, χαίρομαι που το "έζησες" :)

Roadartist είπε...

@H.Constantinos: Θα συμφωνήσω μαζί σου..ως συνήθως.. Μου αρέσει κ εμένα πολύ, καλησπέρα Κωνσταντίνε!

Roadartist είπε...

@ ILive2LoveMe: Και εσύ να είσαι καλά .. χαίρομαι να βλέπω ανθρώπους να ενθουσιάζονται με θέματα που αφορούν τη τέχνη και πόσο μάλλον με εκθέσεις σχετικές.. Γιατί οι επισκέψεις στα μουσεία δεν συνηθίζονται σε αυτή τη τόσο πλούσια πολιτισμικά χώρα..και γνωρίζουν τεράστια μείωση.. Αλλά είναι πραγματικά κρίμα! Είναι τεράστια τα οφέλη που θα πάρει ο καθένας μας απο μια επίσκεψη σε ένα μουσείο..Προσωπικά όποτε πηγαίνω, αισθάνομαι σαν να ταξιδεύω πραγματικά.. Φιλιά.

Roadartist είπε...

@ Flora: Καλησπέρα γλυκιά Φλώρα, ναι το Ηρακλειδών είναι ένα καταπληκτικό μουσείο. Και εμένα μου αρέσει πάρα πολύ ο χώρος, και αυτή η παραδοσιακή αυλή με τις πλάκες και τα γλυπτά, λες και είναι σε νησιώτικο σπίτι..και όχι μέσα στο κέντρο! Καταπληκτικός χώρος!.. Στο έχω ξαναπεί..πολύ τυχεροί οι μαθητές σου! Μακάρι όλοι οι καθηγητές να είχανε το μεράκι σου!
Ο Escher είναι πάρα πολύ αγαπημένος μου, ίσως μελλοντικά να κάνω κάποια ανάρτηση και για αυτόν με έργα του..Τι να λέμε για τέτοιες μεγαλοφυίες, τα λόγια είναι φτωχά! Χαίρομαι που στο θύμισα λοιπόν! Να πας φιλιά πολλά!

Roadartist είπε...

@ Γιώτα Παπαδημακοπούλου: ..ελπίζω να το αναφέρεις ως θετικό αυτό ε?? :) Γιατί έτσι όπως το γράφεις, δεν ξέρω..χαχα φιλιά πολλά Γιώτα!

Roadartist είπε...

@ geokalp : Σε ευχαριστώ. Να είσαι καλά geokalp!

Roadartist είπε...

@ LOCKHEART: Nα σαι καλά, νομίζω οτι αξίζει να επισκεφτείτε τα links, καλησπέρα.

Roadartist είπε...

@ Σοφια: Δεν πειράζει Σοφία.. Πήρες τουλάχιστον μια γεύση..αν επισκεφτείς και τα links στο τέλος της ανάρτησης, θα δεις οτι θα νιώσεις σαν να έχεις πάρει και λίγο άρωμα απο την έκθεση :) Φιλιά.

Roadartist είπε...

@ scriptamanent: Νίκο τρελαίνομαι με τέτοια..θες να με κάνεις να μη μπορώ με τίποτα να συγκεντρωθώ σε οποιαδήποτε εργασία τώρα??? Ενα απο τα όνειρα μου είναι να επισκεφτώ όλες τις χώρες και τα μουσεία τους.. Νομίζω οτι ήδη έχω αρχίσει και ταξιδεύω νοερά απλά και μόνο απο την αναφορά σου στο κόσμο του Andy Warhol! Να εισαι καλα..να σου πω την αλήθεια, χαίρομαι πολύ που μπορώ ακόμα και επιθυμώ τόσο πολύ πράγματα..

Roadartist είπε...

@ BUTTERFLY: Χαίρομαι πως σε ενδιαφέρει! Δυστυχώς δεν έχω ιδέα πως μπορεί να γίνει αυτό που λες..με το ημερολόγιο....

Roadartist είπε...

@ mane-tarious: Μανιταράκι με έχασες ε?? Η αλήθεια ειναι οτι το άφησα λίγο το blog αυτές τις μέρες, αλλά επανήλθα όπως διαπίστωσες.. Γενικότερα μου αρέσει να αναρτώ κάτι μονάχα όταν το νιώθω..Αναλόγως τη φάση μου δηλαδή!! Θυμάμαι τις βόλτες σου στη Μονμάρτη μη νομίζεις.. :)
Μου έχει μείνει η αναφορά σου απο την Αμελί :-)
Και εγώ θα συμφωνήσω με την Μαρία για τον Escher... φανταστικός!!!

Roadartist είπε...

@ τo τέρας της «αμάθειας»: Καλησπέρα σου!! Τι λεπτομέρειες θες ακριβώς? Γιατί δεν έχω σκοπό να δείξω κάτι παραπάνω απο την έκθεση αυτή.. Αλλά αν μου πεις τι θες..ίσως να το κάνω....Την έκθεση την είχα δει πριν αρκετό καιρό, οπότε δεν είναι οτι περιμένω να την παω, για να κάνω ξανά ανάρτηση.. Ηθελες περισσότερα εργα? Εβαλα το βιντεακι.. Αλλά εύκολο να φτιάξω και μια ακόμη..αναλόγως τι θες .. ΒΥΕ!

Roadartist είπε...

@ zealot~ape: Ελαααα δεν ειναι έτσι ακριβώς..Εχει και η Θεσσαλ/κη ενδιαφέρουσες εκθέσεις.. Εχετε και την έκθεση του Πικάσσο (τα γνωστά παρατράγουδα δεν θα τα σχολιάσω).. Αλήθεια πήγες εκεί? Εντυπώσεις??
Κρίμα που ήσουν εδώ και δεν το έψαξες το θέμα..Είναι επι της Ηρακλειδών...Εγώ όταν πηγαίνω σε αυτό το μουσείο, μετά πάντα το συνδιάζω με καφεδάκι στη περιοχή.. 2 σε 1 δηλαδή πάντα :) Ο Escher πραγματικά θεός.. Θα κάνω κάποια στιγμή ανάρτηση.. ΒΥΕ :)

Roadartist είπε...

@ Μαριλενα: Σιγά μη συντριβούμε .. Μα δεν γίνεται να μας αρέσουν τα ίδια πράγματα.. Πόσο μάλλον στην τέχνη! Γούστα είναι αυτά, και χαίρομαι διπλά που λες την αληθινή άποψη σου! Φιλιά πολλά κ απο εμένα :) :)

Roadartist είπε...

@ amelie: Καλησπέρα αμελι, εχει μωρέ τόσες πολλές .. τι να πρωτοδιαλέξεις..Αυτή ήταν η αγαπημένη του χορεύτρια, γι'αυτό ίσως την επέλεξα .. Kαλό απόγευμα!

κοπρόγατα είπε...

είχα δεί εκθεση του στο Μέγαρο Μουσικής πριν απο αρκετα χρόνια, εκει τον γνώρισα και παραλληλα είδα και την ταινία για τη ζωή του. Πολυ ενδιαφέρον καλλιτέχνης, σπουδαίος, ο πνευματικός πατέρας για τους περισσότερους γραφίστες.
την καλησπέρα μου, και ευχαριστούμε για την ενημέρωση!

Artanis είπε...

Καλησπέρα Καλλιτέχνιδα...Είναι ενδιαφέρον που αυτός ο άνθρωπος με την προβληματική σωματική διάπλαση και την γενικώς άσχημη εμφάνιση, συναναστράφηκε ανθρώπους που βίωναν επίσης τον αποκλεισμό, και δη τον ταξικό...Όμως ο Λοτρέκ έβγαλε ομορφιά και συναίσθημα από αυτούς τους ανθρώπους, χώρια ότι οι αφίσες του ήταν μία αποκάλυψη και έθεσαν τις βάσεις της Διαφήμισης για μια αντικειμενική αποτύπωση τις πραγματικότητας, (άσχετα αν παραβλέπεται τώρα αυτό το αξίωμα)...
Άσχετο: Οι κόρες μου έχουν ένα γάτο που τον φωνάζουν Toulouse...

rain είπε...

Πραγματικά μακάρι να'χα το χρόνο..με κάνεις και ζηλεύω μ'όλα αυτά τα υπέροχα..

Βάσσια είπε...

Μου αρέσει ο Λωτρέκ μιας κι είναι της μετά-ιμπρεσιονιστικής ζωγραφικής.

Υπήρξε ιδιόρρυθμη προσωπικότητα (λόγω της δυσπλασίας του προφανώς).

Καλησπέρα Road :-)
(με τις ωραίες προτάσεις)

Roadartist είπε...

@ κοπρόγατα: Να είσαι καλά, πραγματικά πολύ ενδιαφέρον καλλιτέχνης..Νομίζω οτι αξίζει να επισκεφτείς την συγκεκριμένη έκθεση στο Μουσείο Ηρακλειδών, γιατί παρουσιάζεται με την αντίστοιχη ελληνική περίοδο, που επηρεάστηκε πάρα πολύ απο την γαλλική! Το ωραίο με αυτές τις εκθέσεις, είναι οτι πέρα απο τον καλλιτέχνη, έρχεσαι μέσα απο τα έργα του και σε επαφή με μια ολόκληρη εποχή! Είναι εξαιρετικά ενδιαφέρον και απο ιστορική άποψη. Εχει στηθεί και αρκετά καλά..

Roadartist είπε...

@ Artanis: Ακριβώς Αρτάνις. Οποιος επισκεφτεί την έκθεση θα έχει την ευκαιρία να τα διαβάσει όλα αυτά που αναφέρεις (με περισσότερες λεπτομέρειες) στα ταμπελάκια.. είναι ένα ταξίδι στη τέχνη και στο ιστορικό πλαίσιο της εποχής.. Οταν σκέφτηκα να φτιάξω την ανάρτηση, ήμουν σε δίλημμα μήπως έπρεπε να κάνω μια ξεχωριστή αναφορά για τη ζωή του Lautrec. Αλλά τελικά παρέθεσα το link, για όποιον ενδιαφερθεί να το διαβάσει.
Νομίζω οτι έχει αρκετά να μας διδάξει. Δίνει αφορμή για σκέψη..Αλλά τελικά νομίζω οτι όποιος μπορέσει να επισκεφτεί την έκθεση θα μυηθεί αρκετά στον κόσμο του και στην εποχή του.

τo τέρας της «αμάθειας» είπε...

Σχετικά με αυτό που γράφεις για "...διαφημιστικά προϊόντων, φωτογραφίες, καρτ ποστάλ, θεατρικά προγράμματα και εξώφυλλα βιβλίων που εμφανίστηκαν στην αθηναϊκή καθημερινότητα στα τέλη του 19ου αιώνα και είναι εμφανώς επηρεασμένα από τα αντίστοιχα παρισινά έργα. Ορισμένα από αυτά τα υπογράφουν διακεκριμένοι Έλληνες δημιουργοί όπως ο Ν. Γύζης και ο Δ. Γαλάνης."

Υπάρχει βέβαια ένα μικρό δείγμα στο link, που έχεις με το site του μουσείου στην ανάρτηση σου, αλλά αν έχεις περισσότερο φωτογραφικό υλικό θα με ενδιέφερε να το δω!

Μου αρέσουν πολύ όλα αυτά τα διαφημιστικά προϊόντων, τα θεατρικά προγράμματα, τα εξώφυλλα βιβλίων κ. λπ. εκείνης της εποχής :)

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!

ΥΓ. Ή μήπως περιλαμβάνονται σε κάποιο από τα link που έχεις κι εγω δεν το είδα? (τέρας αμάθειας...)

Roadartist είπε...

@ rain: Γιατί δεν προλαβαίνεις?.. Μια Κυριακή αν βρεις ελεύθερη μέχρι το Μάιο..θα μπορέσεις να πας.. Και εγώ συνήθως κάποιες ώρες μέσα στο σκ, αφιερώνω. Δεν ειναι δύσκολο, απλά να το βάλεις στο πρόγραμμα σου. Και πίστεψε με αν εχεις καιρό να επισκεφτείς μουσείο ή έκθεση, θα σε ανανεώσει.. Τουλάχιστον εμένα, ειναι πραγματικά ξεκούραση όλες αυτές οι εκθέσεις..Μου ξεκουράζουν το μυαλό, σαν να ταξιδεύω στους κόσμους των καλλιτεχνών.. Αξίζουν μωρέ όλα αυτά.. Φιλιά πολλά :)

Roadartist είπε...

@ Vassia : Αρκετά ιδιόρρυθμη προσωπικότητα..Μέσα απο την έκθεση έχεις την ευκαιρία να διαβάσεις για τη ζωή του..και τις 'συνήθειες' του.. Ειχε όμως μια καταπληκτική φιλοσοφία για τη ζωή, που προφανώς του βγήκε σε καλό..Να τη ζεί ΚΑΛΑ .. και παρόλες τις σωματικές του ιδιαιτερότητες το κατάφερε!
Χαίρομαι που σου άρεσε ως πρόταση Βάσσια, να εισαι καλα :)

Roadartist είπε...

@ τo τέρας της «αμάθειας»: Καλησπέρα σου!! Οταν είχα πάει στην έκθεση είχα μαζί μου και τη φωτογραφική μηχανή μου (αν και απαγορεύεται..) Και δεν σου κρύβω οτι έκανα την κίνηση του κλικ αρκετές φορές, ευτυχώς παρατήρηση δεν δέκτηκα.. Αλλά οι φωτο μου δεν είναι και τόσο αξιόλογες για να τις αναρτήσω..Για να είμαι ειλικρινής εχτές δεν άνοιξα κάν το αντίστοιχο αρχείο μου .. έχω όμως φωτογραφίσει αρκετά εκθέματα και λεζάντες με επεξηγήσεις..
Νομίζω πως ο καλύτερος τρόπος να έρθεις σε επαφή με το έργο του είναι μια περιήγηση στην προσωπική ιστοσελίδα του :)
http://www.toulouselautrec.free.fr/home.htm
Εκεί θα βρεις όλα όσα θές, με χρονολογική σειρά και όλες τις σχετικές πληροφορίες.
Ψάξτο .. και σε ότι άλλο μπορώ να σε βοηθήσω, πολύ ευχαρίστως.
Φιλιά.

Roadartist είπε...

@ Artanis: Αρτάνις, ξέχασα να σχολιάσω οτι βρήκα εξαιρετική την επιλογή του ονόματος του Toulouse για το γάτο των κορων σου! :)

δεσποιναριον είπε...

Εσυ παιδι μου εισαι καλυτερη απο το Αθηνοραμα! Σε φιλω.

Hfaistiwnas είπε...

Καλησπέρα!!!

Νικόλας Παπανικολόπουλος είπε...

Πάντα με ενδιαφέρουσα θέματα ! :)) Την καλησπέρα μου! :))

Dee Dee είπε...

Αν σου πω οτι μου θυμησες τη σειρα "Εισαι το ταιρι μου" θα γελασεις :):)

Ηταν αγαπημενος καλλιτεχνης της Βικυς Σταυροπουλου σ' αυτη τη σειρα αν θυμαμαι καλα :):)

Τα διαφημιστικα της εποχης μου αρεσουν πολυ.

Μπραβο βρε αρτιστα μου που μας ενημερωνεις γιατι απο την τεμπελια μας μενουμε απραγοι.... ακομα και διπλα στο σπιτι μας να ηταν η εκθεση!

xxx

Roadartist είπε...

@ δεσποιναριον: E, οχι.. :) Σε φιλώ και εγώ γλυκό Δεσποινάριον..

Roadartist είπε...

@ Hfaistiwnas: Kαλησπέρα και κράτα γερά :)

Roadartist είπε...

@ ΑΝΕΜΟΣΚΟΡΠΙΣΜΑΤΑ: Χαίρομαι που σου άρεσε το θέμα Νικόλα μου, καλό απόγευμα!

Roadartist είπε...

@ Dee Dee: Αλήθεια? Αν και την έβλεπα αυτή τη σειρά, δεν το θυμάμαι καθόλου αυτό που λες.. Μου είχε διαφύγει.. :) Να εισαι καλα dee dee, εύχομαι να σας αρέσουν τα θέματα τα ..μουσειακά.. προσωπικά με ξετρελαίνουν :) ΦΙΛΙΑ!!

Γωγώ Πακτίτη είπε...

roadartist,
τρελαίνομαι κάθε φορά που μπαίνω στη σελίδα σου...:)

να'σαι καλά που πάντα μας ενημερώνεις σωστά...:)

καλό βράδυ...:)

Stiliano είπε...

Καταπληκτικό νέο
σε ευχαριστώ. Δεν βλέπω την ώρα να πάω!!!!!!!!
Φιλιά!

Νικόλαος Παπουτσής είπε...

Αλλη μια ανάρτηση που προβάλει
και προάγει τις τέχνες και τον πολιτισμό
Να είσαι καΐλα που μας δίνεις τα πλούσια δώρα σου
Δεν το χάνω με τιποτα

τσίου!!!

Antoine είπε...

Την έκθεση την επισκέφθηκα ήδη από τα Χριστούγεννα. Ήταν αρκετά προσεγμένη και πραγματικά ήταν σπουδαίο καλλιτεχνικό γεγονός για την Αθήνα. Αφού προμηθεύτηκα όλο το απαραίτητο υλικό της έκθεσης, ευελπιστώ ότι θα συνεχιστούν τέτοιες αξιόλογες κινήσεις, όπως και η έκθεση χαρακτικών του Πικάσο στη Θεσσαλονίκη.

Roadartist είπε...

@ Γωγώ Πακτίτη: Σε ευχαριστώ πολύ Γωγώ μου, και εσύ να είσαι πάντα καλά. Καλό βράδυ να εχεις.

Roadartist είπε...

@ Stilianο: Χαίρομαι με τον ενθουσιασμό σου φίλε μου.. Καλό βραδάκι!

Roadartist είπε...

@ karaflokotsifas: Καλέ μου κότσιφα να είσαι καλά. Ευχαριστώ για τα λόγια σου. Καλό βράδυ να έχεις με όμορφα φτερουγίσματα.

Roadartist είπε...

@ Antoine: Καλησπέρα Αntoine, και εγώ το Δεκέμβρη είχα πάει :) Αλλά για διάφορους λόγους όλο ανέβαλλα την συγκεκριμένη ανάρτηση.. Κάλλιο αργά παρά ποτέ, ε? Συμφωνώ με ότι ανέφερες.. είναι αρκετά προσεγμένη πραγματικά. Και εγώ ευελπιστώ σε ανάλογες εκθέσεις..Το Μάιο πάντως το Ηρακλειδών θα έχει έκθεση με περισσότερα εκθέματα του Escher, δεν θα τη χάσω με τίποτα!
Πήγες στην έκθεση του Πικάσσο? Τυχερέ..Είναι λίγο απογορευτική η απόσταση..Καλό βράδυ να έχεις..

eva είπε...

Πήγα τον Φεβρουάριο, την είδα, τρελλάθηκα και με το που επέστρεψα έγραψα γι' αυτήν στο ιστολόγιο. Αν βρεις τον χρόνο ρίξε μια ματιά. Χαίρομαι που έχουμε τα ίδια γούστα! Καλό σου βράδυ:)

Ιάκωβος είπε...

Ενδιαφέρον δείχνει. Θα πάω!
Καλο βράδυ δρομαρτίστα μας!
Ιάκωβος

librarian είπε...

Καλησπέρα!
Χαίρομαι για την όμορφη και την ενημερωτική ανάρτηση.
Πήγα στην έκθεση και τη συνδύασα με κυριακάτικη βόλτα και καφεδάκι στο πιο αγαπημένο μου μέρος της Αθήνας, και ίσως όλου του κόσμου, και πραγματικά τα απόλαυσα.
Πανέμορφος χώρος, ενδιαφέρουσα έκθεση, ξετρελάθηκα με τον Escher και σήκωσα όλο το μαγαζάκι στο τέλος.
Χαίρομαι επίσης για την όμορφη συζήτηση που έχετε εδώ.
Την καλησπέρα μου λοιπόν σε όλους εσάς που προηγηθήκατε και όσοι δεν πήγατε στην έκθεση και μπορείτε να πάτε γιατί πραγματικά αξίζει!

Ανώνυμος είπε...

Μας ταξίδεψες πάλι... Υπόσχομαι στον εαυτό μου ότι θα πάω την Κυριακή να τη δω! Φιλιά, καλό βράδυ :))

? είπε...

καλό φαίνεται..λες?

aggelos-x-aggelos είπε...

Την είχα δει πριν κάνα μήνα και ήταν πολύ ωραία έκθεση. Έχω και ένα κόλλημα με τον Λοτρέκ... Το μόνο που με χάλασε ήταν η τιμή του καταλόγου της έκθεσης.

Άσχετο. Ατάκα σε σήριαλ -νομίζω στο "Είσαι το ταίρι μου":

-Αυτό το μουσείο είναι γεμάτο Τουλούζ Λοτρέκ!
-Ε, να το ψεκάσουμε...

Roadartist είπε...

@ evaggelia-p: Καλησπερα Ευαγγελία και εγώ χαίρομαι. Να εισαι καλα, θα τα λεμε σύχνα, όντως έχουμε αρκετά κοινά γούστα τελικά.

Roadartist είπε...

@ Ιάκωβος: Xαίρομαι που σου άρεσε Ιάκωβε, ελπιζω να το βρεις ενδιαφέρον και απο κοντα :) Καλό βραδυ!!

Roadartist είπε...

@ librarian: Ευχαριστώ για τα λόγια σου. Και εγώ μια Κυριακή είχα πάει..και μετά το είχα συνδιάσει με καφέ στο Θησείο. Συμφωνώ σε όσα αναφέρεις. Χαίρομαι που σου άρεσε η παρέα μας, είσαι ευσπρόσδεκτη να μείνεις κ εσύ εδώ ανάμεσα της :) Καλό βράδυ!

Roadartist είπε...

@ Δενδρογαλή: Ευχαριστώ :) Αν θα πας θα περιμένω να περάσεις να μας πεις την γνώμη σου! Φιλιά, ωραίες υποσχέσεις είναι αυτές :) :)

Roadartist είπε...

@ Νίκος Κ: λεω..λεω.. :) :)

Roadartist είπε...

@ aggelos-x-aggelos: χααχα πολύ καλό.. Μα αφού έβλεπα τη σειρά αυτή, πως δεν θυμάμαι καμία τέτοια αναφορά στον Λοτρέκ?? Θα ήταν προφανώς σε κάποιο επεισόδιο που θα ειχα χασει! Καλό βράδυ :)

fish eye είπε...

λες να το βαλω στο προγραμμα να κατεβω;;
μα σκετος πειρασμος ειστε εκει κατω..μμμ..

φιλια καληνυχτας

ILIAS είπε...

Καλησπέρα Roadartist! ναί είμαι καλύτερα :) ευχαριστώ για το ενδιαφέρον. Όσο για τις αναρτήσεις σου, τι να πώ, αν και δεν έχω σχέση με τέχνες όπως όλοι γνωρίζουν ομολογώ οτι σε "ζηλεύω". Καταπληκτικά όλα αυτά που γράφεις. Φαίνεται οτι ασχολείσαι με την τέχνη, ίσως να είσαι και κάποια διάσημη αρτίστα. Για 'μένα όμως θα παραμείνεις πάντα η Road-artist και είναι προς τιμή σου. Όπως είναι και δική μου τιμή να έχεις το ταπεινό blog μου στα αγαπημένα σου! κλείνω με την φράση που πάντα χρησιμοποιώ για τους ανθρώπους που πραγματικά νοιάζομαι.

Νά'σαι πάντα καλά! Την καλησπέρα μου

diva είπε...

Το χαίρομαι όταν μας μαθαίνεις και μας ενημερώνεις..
Καλημέρα

Ra Ma είπε...

Ωραία η αναφορά σου. Απ' έξω ήμουν και δυτυχώς δεν είχα καθόλου χρόνο να την επισκεφτώ :(
Το άσχημο είναι ότι μετά το μετανοιώνω....

Καλημέρα και καλό ΣΚ!

Roadartist είπε...

@ φεγγαραγκαλιες: Kαλημέρα σου! Ναι υπάρχουν αρκετά πράγματα που αξίζει να τα δεις οταν θα έρθεις.. Καιρός να τα ανακαλύψουν όλοι γιατί τις περισσότερες φορές δυστυχώς τα παραβλέπουμε.. Φιλιά.

Roadartist είπε...

@ EKTORAS: Καλημέρα Έκτορα μου, δεν είμαι καμία διάσημη αρτίστα, το μόνο που αληθεύει απο όσα σκέφτεσαι είναι η αγάπη μου για την τέχνη και το ότι όντως ασχολούμαι με αυτά, με την έννοια να διαβάζω σχετικά πράγματα και να παρακολουθώ γενικά οτι σχετικό μου ελκύει το ενδιαφέρον.
Είσαι πολύ γλυκός και σου αξίζει κάθε ενδιαφέρον, να το ξέρεις. Θα χαίρομαι ιδιαίτερα να περνάς και να μου λες την γνώμη σου για όλα όσα αναρτώ. Η τέχνη είναι για όλους, και ο πολιτισμός δημιουργείται απο τους απλούς καθημερινούς ανθρώπους.
Να είσαι και εσύ πάντα καλά, θα τα λεμε, σε φιλώ καλή σου μέρα!

Roadartist είπε...

@ diVa: Να είσαι καλά diva μου, σε ευχαριστώ πολύ. Καλή μέρα :)

Roadartist είπε...

@ Radio Marconi: Καλημέρα marconi κρίμα που το άφησες..αν και θα είναι μέχρι το Μάιο η συγκεκριμένη έκθεση..οπότε αν βρεθείς προς τα εκεί, μπορείς να την επισκεφτείς! Είναι ωραία και η βόλτα εκεί..και τις Κυριακές είναι ανοικτό το μουσείο εως αργά.. Αντε φιλάκια να εχεις ενα ομορφο και ξεκουραστο σκ!

greendim είπε...

Μου αρέσει πολύ ο Toulouse-Lautrec. Έχω δει ταινίες για αυτόν, έχω αφίσες του σπίτι μου, έχω κάνει ποστ και...έχω επισκεφθεί την έκθεση του!
Να είσαι καλά μικρούλα!

iLiAs είπε...

bon jour αρτίστα :p

..καλή η ενημέρωση :)

Roadartist είπε...

@ greendim: Nα είσαι καλά greendim χαίρομαι που έχεις επισκεφτεί την έκθεση, φαντάζομαι θα την κατάχαρηκες! Ναι εκπληκτικός η ζωή και η τέχνη του Lautrec! Καλή σου μέρα και ένα ομορφο σκ!

Roadartist είπε...

@ ilias: Καλημέρα Ηλία μου, ευχαριστώ. Καλο σκ :)

Angel Vs Life είπε...

tha eixe endiaferon na grapseis kati kai gia tin zoi tou lautrec. etsi ki allios pantos, konteveis na xeperaseis to athinorama :oP

Κούκος είπε...

Κρίμα που δεν μπορώ να πάω :(
Σε ευχαριστώ πάντως για τον μοναδικό τρόπο που μας ενημερώνεις!
Τη καλησπέρα μου.

anatolh είπε...

Ευχαριστούμε roadartist για όλα αυτά τα υπέροχα που μπορεί να μάθει κανείς από το blog σου.
Φιλιά πολλά από Πάτρα.

βασίλης είπε...

Ενδιαφέρουσα έκθεση και πολύτιμες οι πληροφορίες αυτές για τον κόσμο ειδικά που βρίσκεται κοντά. Φιλιά Καλό ΣΚ

marianaonice είπε...

Όπως πάντα άψογη ενημέρωση!
Να είσαι καλά roadartist μας!!

------ είπε...

Στα έχω ξαναπει πόσο ξεχωριστό ειναι το blog σου έτσι;;;Να μη λεω τα ίδια.
Θαυμα και το σημερινό!

jf είπε...

Εννοείται πως θα δανειστώ το videάκι σου :)))

Roadartist είπε...

@ Angel Vs Life: Καλησπέρα angel οντως θα είχε ενδιαφέρον μια αναφορά στην ζωή του..Οταν εφτιαχνα την αναρτηση ήμουν σε δίλημμα .. τελικά έβαλα το link στο τέλος, όπου όποιος ενδιαφέρεται μπορεί να διαβάσει σχετικά με τη ζωή του. Με όλα όσα γράφετε με κάνετε και κατακοκκινίζω!!! Φιλιά!

Roadartist είπε...

@ Κούκος: Kούκε χαίρομαι ιδιαίτερα να διαβάζω σχόλια πόσο μάλλον απο ανθρώπους που μένουν στην επαρχία και χαίρονται να διαβάζουν και να ενημερώνονται για εκθέσεις που λόγω της απόστασης δεν μπορουν να δουν. Να εισαι καλα, εγω σας ευχαριστώ :)

Roadartist είπε...

@ anatolh : ... να εισαι καλα ανατολή :) με το πολύχρωμο ουράνιο τόξο στο avatar σου..Η χαρά είναι δική μου! Καλό απόγευμα!

Roadartist είπε...

@ βασίλης: Και εγώ πιστεύω οτι αξίζει η έκθεση αυτή. Να είσαι καλά Βασίλη, καλό σκ, σε ευχαριστώ.

Roadartist είπε...

@ marianaonice: Και εσύ να είσαι καλά Μαριαννα, να εχεις ενα καλο και ξεκουραστο σκ :)

Roadartist είπε...

@ Νανά Τσούμα: Να εισαι καλα βρε Νανά, με κάνετε να αισθάνομαι περίεργα. Όλοι εσείς είστε ξεχωριστοί, που έχετε ενθουσιασμό για θέματα κάπως στη χώρα μας άδικα παραγκωνισμένα. Χαίρομαι να βλέπω ανθρώπους να αγαπάνε τη τέχνη, και να θέλουνε να μιλάνε για αυτά! Τα φιλιά μου, να εχεις ενα καλο σκ!

Roadartist είπε...

@ JF: Να το δανειστείς .. βέβαια!!

Μαριλένα είπε...

Kαλλιτέχνιδα μου, αν βρεις χρόνο, έχεις πρόσκληση για παιχνίδι, που προσωπικά το βρίσκω άκρως ενδιαφέρον :))

φιλιά πολλά :)))

Giannis_Rebelos είπε...

Αγαπητή καλλιτέχνιδα του δρόμου, συγχαρήτηρια για το blog σου, πραγματικά με εκάνες και ένιωσα πολύ καλά βλέποντας το blog σου.
Θα σε προσθέσω στις επαφές μου, να είσαι καλά και να συνεχίσεις την υπέροχη δουλειά
Φιλάκια
Γιάννης Ρέμπελος

πνευμα είπε...

Σπάνια ευκαιρία να γνωρίσει το Αθηναικό, και όχι μόνο, κοινό την "Belle Epoque" μέσα απο αυτή την εξαιρετική έκθεση...

Καλησπέρα Αρτιστάκι

Φωτεινή S είπε...

Αγαπητή Roadartist,
να 'σαι καλά να μας δείχνεις τι γίνεται στην Αθήνα.
Ήμουν στην Αθήνα, αλλά ανάλογα με το πόσο χρόνο είχα διαθέσιμο και τις συνθήκες που επικρατούσαν... και πολλά είδα κι έκανα.
Πολλά φιλιά!

Γιώργος είπε...

lotrek lotrek lotrek ti μου θυμισες τωρα,,,,,μια φορα λιωμα σε κατι μπαρακια να φτιαχνουμε σκιτσα του λοτρεκ κ ο μοντιλιανι παρεα να τα πινουμε,,,ασε τι να σου λεω:)υσ1καλος ο λοτρεκ

Roadartist είπε...

@ Μαριλενα: Σε ευχαριστώ πολύ για την πρόσκληση Μαριλένα μου, όντως αρκετά ενδιαφέρον παιχνιδάκι, στο οποίο έδωσες τα ρέστα σου!! Φιλιά!

Roadartist είπε...

@ Giannis_Rebelos: Καλησπέρα, σε ευχαριστώ πολύ για τα λόγια σου. Χαίρομαι που αισθάνθηκες όπως γράφεις.. Είσαι ευπρόσδεκτος στη παρέα, καλώς όρισες και πάλι σε ευχαριστώ. Φιλιά.

Roadartist είπε...

@ πνευμα: Το ίδιο πιστεύω και εγώ πνευματάκι, και τέτοια δεν λέει να τα χάνουμε.. Καλό απόγευμα :)

Roadartist είπε...

@ Φωτεινή: Είμαι σίγουρη οτι θα είδες αρκετά όσο καιρό ήσουν εδώ. Χαίρομαι που σου άρεσε η έκθεση. Και εμένα όλα αυτά πραγματικά με ξετρελαίνουν..Όρεξη να έχετε και τα ταξίδια στη τέχνη..θα είναι συνεχή! ΦΙΛΙΑ:)

Roadartist είπε...

@ giorgos: χαχαχαα Γιώργο μπορώ να φανταστώ το 'ζηλευτό' σκηνικό! Χαίρομαι που σου θύμησα μια τέτοια φάση!! Τους χαιρετισμούς μου στον μοντιλιανι.. :)

skoinovatis είπε...

Eξαιρετικό ποστ! Roadartist!

Roadartist είπε...

@ skoinovatis: Σε ευχαριστώ πολύ σκοινοβάτη, να είσαι καλά!

Madame de la Luna είπε...

Η συλλογή του Escher, έχει τραβήξει κόσμο και κοσμάκη εκεί. Πολύ ιδιαίτερη. Ωραίο βίντεο roadartis και post που μας αφορά, όπως πάντα. Καλό βράδυ!
Υ. Σ. Α, και προχτές καλά έκανες και πέρασες και μου έγραψες...

fvasileiou είπε...

Καλά που το έγραψες, γιατί πολύ θέλω να πάω και δεν το είχα πάρει είδηση.

Νά 'σαι καλά...

adaeus είπε...

πλουτίζεις τη γνώση και την αισθητική μας :) Την καλησπέρα μου!

P. Kapodistrias είπε...

Θερμές καληνύχτες και καλημέρες! Όπως πάντα η καλλιτεχνία σου είναι ολοφάνερη. Μπράβο! Καλή συνέχεια στην πολιτισμική σου ματιά!

Roadartist είπε...

@ Madame de la Luna: Κυρά του Φεγγαριού να είσαι καλά. Ειδικά η έκθεση του Escher, αξίζει να την θαυμάσουν όλοι..Το μήνυμα που σου άφησα..ήταν αυθόρμητο..πραγματικά σε είχα σκεφτεί τότε :) Καλή σου μέρα, όμορφο Σαββάτο!

Roadartist είπε...

@ fvasileiou: Xαίρομαι για αυτό! Να το συνδιάσεις με μία όμορφη βόλτα στην όλη περιοχή.. Εχει και ωραία μαγαζάκια εκεί..Καλό σαββατο να έχουμε :)

Roadartist είπε...

@ adaeus: Τιμή μου αυτό που λες.. Ευχαριστώ. Ομορφο Σκ!

Roadartist είπε...

@ Π.Κ.: Να είσαι καλά για τα λόγια σου..Ευχαριστώ πολύ. Καλό σκ να έχουμε, με όμορφες στιγμές! Και τη δική μου καλημέρα! :)

Γιώτα Παπαδημακοπούλου είπε...

Για τα κάδρα το έλεγα ως θετικό. Το "ύφος" πήγαινε στη διαχειρίστρια που μου κάθεται στο λαιμό...
:p

Roadartist είπε...

@ Γιώτα Παπαδημακοπούλου: χαχα Γιώτα φάνηκε οτι κάτι δεν πήγαινε καλά.. ή η σχέση σου με τον Λωτρέκ ή η σχέση με τη διαχειρίστρια! Χαίρομαι που τελικά είναι το δεύτερο! Φιλιά πολλά, καλημέρα!

cinderella είπε...

O Toulouse-Latrec είναι ο αγαπημένος μου ζωγράφος!! Αρτιστάκι μου να ΄σαι καλά για την ενημέρωση γιατί με τα τρεχάματα δεν το είχα πάρει καθόλου χαμπάρι!! :)))
Καλό Σαββατοκύριακο κοριτσάκι μου!!

red&black είπε...

παντα πολυ ωραια και ενημερωτικα
τα ποστ σου.

ειδα το βιντεο με εργα του λοτρεκ
που εχεις στο ποστ ,
και θα ηθελα να προσεξεις την γυναικα που εμφανιζεται οταν
η χρονικη στιγμη ειναι

2:50 (51,52)
και
3:54 (55,56)

ειναι η ιδια ή μου φαινεται?

Roadartist είπε...

@ cinderella: Χαίρομαι που το έμαθες απο εδώ και θα πας! Μη ξεχάσεις να θαυμάσεις και τη μόνιμη έκθεση του Escher.. Να είσαι καλά, καλό σκ :)

Roadartist είπε...

@ red&black: Να είσαι καλά, σε ευχαριστώ. Όσον αφορά τις χρονικες στιγμες που μου άφησες είναι σίγουρα οι σωστές?..Γιατί μπερδεύτηκα.. π.χ. στο 3:54 έχει ένα πίνακα με δυο γυναίκες.. Οπως κ αν έχει δεν είναι περίεργο να έχει ζωγραφίσει την ίδια γυναίκα. Το συνήθιζε. Αυτές είναι γυναίκες που γνώριζε προσωπικά στα καμπαρέ και πολλές απο αυτές τις έχει ζωγραφίσει παραπάνω απο μια φορά. Φιλιά, καλό σκ :)

red&black είπε...

παντως εγω το ξαναβαλα και ακριβως αυτες ειναι οι χρονικες στιγμες
βεβαια το οτι δεν το βλεπεις τελικα μπορει να ειναι ενα παιγνιδι της φαντασιας μου ή του χρονου(σε μενα το βιντεο εχει διαρκεια 5:55)
σ' ευχαριστω η ευχη σου επιασε για το σ/κ και γω με τη σειρα μου σου ευχομαι καλη εβδομαδα

Roadartist είπε...

@ red&black: Τι να σου πω δεν ξέρω!! Καλή εβδομάδα να έχουμε, σε ευχαριστώ επίσης!

Related Posts with Thumbnails