25 Αυγούστου 2008

Βενετία Α'

Στα μέσα Ιουλίου αναρτήθηκε η αρχή του ταξιδιού..
Καιρός για τη συνέχεια, με φωτό και εντυπώσεις.

Σε αυτό το χάρτη κατά τη διάρκεια του ταξιδιού, πέρασα με φωσφοριζέ μαρκαδόρο τη διαδρομή που ακολουθήσαμε. Με το πορτοκαλί είναι η διαδρομή της πρώτης μέρας.. Με το πράσινο των υπόλοιπων.. Το ταξίδι στην Ιταλία ήταν όνειρο ετών..Αρχίζουμε.. :)

Σε όλο το δρόμο από Ανκόνα μέχρι Βενετία, ένα χρώμα κυριαρχεί: Πράσινο!
Καταπράσινα τοπία, χωράφια με στοίβες σταχυών και ξύλων, δρόμοι καθαρισμένοι από τα ξερά χόρτα.
Δεξιά και αριστερά λιμνούλες, πραγματικά ένα χάρμα οφθαλμών..
Τους εθνικούς δρόμους της Ιταλίας.. δεν διανοείσαι να τους συγκρίνεις με τους δικούς μας. Απόλυτος σεβασμός στο ταξιδιώτη. Ενδόμυχα και πάλι σκέφτεσαι τις δικές μας εθνικές οδούς... Πόσο πίσω είμαστε σε αυτά τα θέματα...
Ο δρόμος προς το Βορρά σε προϊδεάζει για τη συνέχεια..

Η ιταλική επαρχία είναι τόσο ‘τακτοποιημένη’, που πραγματικά όταν μπαίνεις στην Ελλάδα το αντιλαμβάνεσαι πρωτίστως από τη διαφορά στους δρόμους μας με τα σκουπίδια, τα ξερά χόρτα και τα καμένα. Και δυστυχώς για αυτά είμαστε όλοι εμείς συνυπεύθυνοι.

Βενετία α’

Η Βενετία έχει μια ιδιαίτερη αρχιτεκτονική και κουλτούρα. Μοναδικά ρομαντική πόλη, κτισμένη ολόκληρη πάνω στο νερό, χωρίς αυτοκίνητα, με στενά σοκάκια και κανάλια να ξεπροβάλουν σε κάθε γωνιά, δίπλα από παλάτια, εκκλησίες, πολύχρωμες αγορές.. Μια πόλη μοναδική στο κόσμο...

Ξεχωρίζει η πλατεία του Αγίου Μάρκου, πάντα γεμάτη τουρίστες, το «ωραιότερο σαλόνι του κόσμου» κατά τον Ναπολέοντα, στην οποία προς όποιο σημείο του ορίζοντα αν κοιτάξεις, θα δεις και κάτι ιδιαίτερο, κτίρια, μουσεία, εκκλησίες, cafe..

Στην πλατεία κυριαρχεί ο πανέμορφος καθεδρικός ναός της Βενετίας, ο οποίος κτίστηκε στα πρότυπα της Αγίας Σοφίας, από τους διασημότερους καλλιτέχνες της εποχής.
Στο μπαλκόνι της εκκλησίας, τη ματιά κεντρίζουν τα τέσσερα άλογα, αντίγραφα των γνήσιων που φυλάσσονται στο Μουσείο. Στέκουν εκεί, σαν έτοιμα να καλπάσουν, ατενίζοντας τη πλατεία του San Marco.

Ο Βυζαντινός ναός, στη πρόσοψη και σε όλο το εσωτερικό του, είναι διακοσμημένος με καταπληκτικά ψηφιδωτά. Η δημιουργία του εντυπωσιακού ναού σκόπευε να συμβολίσει τη δύναμη της Βενετίας, αλλά και να γίνει ο χώρος ανάπαυσης του Αγίου Μάρκου, προστάτη της πόλης.

Το Palazzo Ducale, ένας καταπληκτικός συνδυασμός Βυζαντινής, Γοτθικής και Αναγεννησιακής αρχιτεκτονικής, ήταν η κατοικία 120 δόγηδων, οι οποίοι κυβερνούσαν τη Βενετία. Πολυτέλεια, ταβάνια και αίθουσες διακοσμημένες με μοναδικά έργα τέχνης, αρχιτεκτόνων και καλλιτεχνών, όπως του Τισιανο, του Μπελίνι κα.

Ένα θαυμάσιο αναγεννησιακό ρολόι στη πλατεία, το οποίο έχει δυο μπρούτζινους δείκτες που κτυπούν τις ώρες. Σύμφωνα με το θρύλο, οι τεχνίτες αφού το ολοκλήρωσαν, τυφλώθηκαν για να μην μπορέσουν να επαναλάβουν το έργο. Το βράδυ το θέαμα είναι αρκετά πιο εντυπωσιακό..

Στη πλατεία του Αγίου Μάρκου δεσπόζει και το πιο ψηλό κτίριο στην Βενετία, αυτό το καμπαναριό ύψους 100μ. Παλιά λειτούργησε ως φάρος, παρατηρητήριο αλλά και δωμάτιο βασανισμού.

Το καφέ Florian, το διάσημο πρώτο ευρωπαϊκό καφέ.
Τα κουφώματα του έχουν ακόμη το ξύλινο πλαίσιο, τα τραπέζια τη μαρμάρινη επίστεψη, όλα του 1720. Καθώς το αντικρίζεις, ακούγοντας γνωστές μελωδίες από πιάνο και βιολιστές, φαντάζεσαι πόσοι άνθρωποι στάθηκαν και ήπιαν το καφέ τους εκεί.. πόσες πολλές προσωπικότητες που σήμερα αναζητούμε μόνο μέσα από τα έργα τους..

Ένας από αυτούς, ο Βιβάλντι (1678-1741) ο οποίος γεννήθηκε και έζησε μεγάλες περιόδους της ζωής του στη Βενετία, διδάσκοντας μουσική. Καθημερινά δίνονται παραστάσεις της μουσικής του Βιβάλντι σε θέατρο κοντά στη πλατεία του Αγίου Μάρκου.

Το πρώτο βράδυ στην Βενετία, κάτσαμε σε κάποιο από τα καφε της πόλης. Στο διπλανό τραπέζι από εμάς, ήταν μια παρέα Ιταλών. Κάποια στιγμή, άρχισαν να τραγουδάνε το Come Mona Lisa (το τραγούδι που ακούγεται στο blog), το οποίο τυχαίνει να μου αρέσει πολύ. Από εκείνη τη στιγμή όποτε το ακούω, συνειρμικά μεταφέρομαι και πάλι εκεί...

Υ.Γ. Θα ακολουθήσει ανάρτηση με περισσότερες φωτό .. και με λιγότερα λόγια :)

137 σχόλια:

faraona είπε...

Ax Αρτιστα μου!
Υπεροχη η Ιταλια σ ολα τα μηκη και τα πλατη της.
Εχω παει στις περισσοτερες πολεις της αλλα και παλι εχω πολλα να δω ακομη.Η Κερκυρα για μας ηταν η καλυτερη επιλογη για να ειμαστε σε Ελληνικο εδαφος αλλα και πολυ κοντα στη χωρα που λατρευουμε.
Παντα τετοια και του χρονου καλυτερα!
Περιμενουμε τις φωτο.

φιλια

Hfaistiwnas είπε...

Καλημέρα!
Mα τι κάνουμε και η Ελλάδα μένει πίσω συνέχεια;
:) Ωραίες οι φωτό, και το ταξίδι σας! Περιμένουμε τις υπόλοιπες!!! Όσο πιο πολλές βάλεις τόσο καλύτερα!!!
Δηλαδή θες να πεις, ότι στο καφέ Φλοριάν, είναι όπως ήταν πριν 300 περιπου χρόνια; Πωπω!

leila είπε...

αυτα ειναι ταξιδια!!

CsLaKoNaS είπε...

Τέλεια η διαδρομή!! Τέλεια!!

Ο Vivaldi ένας από τους μεγαλύτερους μουσικούς όλων των εποχών δεν είχε την αξία που έχει σήμερα. Τότε τον θεωρούσαν πολύ...ποπ! Χαμηλής ποιότητας και χωρίς ιδιαίτερη φαντασία στις συνθέσεις του. Οι σύγχρονοί του τον κατηγορούσαν, ίσως όχι άδικα, πως στα περισσότερα έργα του επαναλάμβανε τα ίδια μοτίβα.

Όπως και να χει ο Antonio είναι ότι καλύτερο για να μυηθεί κάποιος στον κόσμο της κλασικής μουσικής....

Φιλιά από το (επίσης καταπράσινο) Maryland...

Dee Dee είπε...

αχ ονειρο!!!!!!!!!

Μια χωρα τοσο υπεροχη, τοσο κοντα μας!!!!

Πολυ ομορφη αναρτηση αρτιστα μου. Περιμενω πως και πως την επομενη....και με λογακια παρακαλω, μας ταξιδευεις!!!

Καλημερα και καλη εβδομαδα!!!

VAD είπε...

Mια πόλη βυζαντινή,δυτική,γοτθική,μεσαιωνική,
αναγεννησιακή,μια πόλη απ'ολα!
Roadartist,Σ'ευχαριστώ για το πρωινό ταξίδι!
Kαλημέρα και καλή εβδομάδα.....

Fegia είπε...

Καλημέρα και καλή εβδομάδα.
Η Ιταλία είναι ένας ατέλειωτος θησαυρός.
Καμία χώρα δεν έχει διασώσει με τέτοια επιτυχία την ιστορική και πολιτισμική της κληρονομιά, που έτσι κι αλλιώς είναι ανεκτίμητη!!!

Τη λατρεύω την Ιταλία, αν και δεν την έχω γνωρίσει όσο θα ήθελα.

Να είσαι καλά.
Πολλά πολλά φιλιά γλυκειά μου

astria είπε...

Ωραία ξενάγηση, συμμετέχουμε και εμείς ζωντανά.
Όταν φοιτήτρια είχα πάει πρώτη φορά στην Βενετία είχα απογοητευτεί γιατί από όσα είχα πλάσει στο μυαλό μου, περίμενα μια ακόμα πιο παραμυθένια πολιτεία. (Δεν μου άρεσε επίσης και η μακαρονάδα που είχα φάει).
Τα νερά της δεν ήταν καθαρά, τα περίφημα χάλκινα άλογα ήταν αρπαγή από την Κωνσταντινούπολη και τα γνωστά προβλήματά της με τις πλυμμήρες και τα τόσα που έχουν γραφτεί για τα τεχνικά έργα προστασίας της που ήταν και είναι επίσης ένα πολύ μεγάλο θέμα.
Όμως τα κτίριά και τα γεφύρια της υπέροχα! Ένα μικρό θαύμα που αναδύεται μέσα από το νερό μαζί με την ιστορία της.
Παραμένει για όλους η αρχόντισα πόλη - υπόσχεση των ερωτευμένων και του καρναβαλιού με την Μοναδική της ατμόσφαιρα.
Πολλά φιλιά:)) :)) Περιμένουμε την συνέχεια.

Μαριλένα είπε...

πολύ ομορφο ποστ, αναδίδει όλη τη μυρωδια των διακοπων σου καλλιτεχνιδα μου :))

προσωπικά με πηγαινει και σε αγαπημενες ταινίες που έχουν γυριστεί εκει..

περιμενουμε το δεύτερο μερος :))

Ανώνυμος είπε...

Aχ Δευτεριάτικα τι μου κάνεις!!!
Η Ιταλία είναι η αγαπημένη μου χώρα. Την έχω γυρίσει χωριό προς χωριό. Έχω πάει πολλές φορές και δεν θα σταματήσω να πηγαίνω. Έχω την εντύπωση μάλιστα ότι θα μου πήγαινε και σαν κράτος για να ζήσω μόνιμα.
Υπέροχες οι φωτογραφίες.
Να σαι καλά και να ξαναπάς!!!
φιλί κοραλένιο και μια αγκαλιά.

eva είπε...

Φωτογραφίες χωρίς σχόλια; Τι είναι αυτά που λες;;; Χωρίς τις σκέψεις σου πώς θα δούμε την δική σου Ιταλία;
Όσες φορές κι αν ταξιδέψεις στον ίδιο τόπο, κάθε φορά έχει να σου προσφέρει κάτι καινούργιο, μοναδικό. Δεν αλλάζει ο τόπος, έχεις αλλάξει όμως εσύ.
Να προσθέσω στην προλαλήσασα πως δεν άρπαξαν μόνο τα χάλκινα άλογα από την Κων/λη οι σταυροφόροι, αλλά όλα σχεδόν όσα έχουν σχέση με τον βυζαντινό πολιτισμό και στολίζουν σήμερα τα ευρωπαϊκά ανάκτορα και γεμίζουν τα ευρωπαϊκά μουσεία. Η λεηλάτηση και το πλιάτσικο της Πόλης από τους ευρωπαίους στην Άλωση του 1204 ήταν χωρίς προηγούμενο και δεν τους το συγχωρήσαμε ποτέ αυτό. Αυτό, για να μην ξεχνιόμαστε.

Θα περιμένω τη συνέχεια!

Takiz είπε...

Tην επόμενη φορά θα είμαι μαζί σου αν και η αλήθεια είναι πως τα θέματα των φωτογραφιών σου είναι καταπληκτικά και μάλιστα μπορώ να πω ότι είναι και τεχνικά σε κάλο δρόμο..........


ΥΓ μεταξύ μας όμως άλλαξε camera.
:pppppppp

Σε πειράζω......

lakis είπε...

Αχ, η Βενετιά! Δεκατρία χρόνια μετά κι ακόμη μου λείπει

Νατασα είπε...

Μια πανέμορφη πόλη, μοναδική από την ιδιομορφία εδάφους
Έχω πάει πολλές φόρες, την γύρισα και μέσα, και εν πλω, εξίσου υπέροχη
Ναι, κάποιες πόλεις, όπως αυτή , η Φλωρεντία , κ.α. τα λόγια είναι φτωχά, οι εικόνες πλησιάζουν και οι αναμνήσεις κυριαρχούν
Φιλιά, και πάντα όμορφα ταξίδια

Roadartist είπε...

@ faraona: Καλημέρα Φαραόνα μου, πολύ καλή επιλογή η Κέρκυρα για μονιμη διαμονη.. Νομιζω οτι θα μου αρεσε κ εμενα πολυ.. :))
Και σιγουρα η κοντινη αποσταση απο την υπεροχη αυτη χωρα ειναι ενα μεγαλο συν..Θα δειτε φωτο κ απο αλλα μερη. Τη καλημερα μου :))

Roadartist είπε...

@ Hfaistiwnas: Καλημέρα Ηφαιστίωνα! Αχ δε ξερω τι φταιει και μένουμε πάντα πίσω. Ισως η τουρκοκρατία..μας έχει αφήσει τα κατάλοιπα της.. Δεν μπορώ να σκεφτώ κάτι άλλο πιά..
Χαίρομαι που σου άρεσε!
Σίγουρα δε θα βαρεθείτε με τις φωτο ε? Οκ :)) Ναι το Φλοριάν είναι όπως ήταν τότε.. Απίστευτο όντως.. ΑΝ και δε κάτσαμε σε αυτό εμείς, μόνο περάσαμε και χαζέψαμε, ακούσαμε τους μουσικούς κλπ, γιατί ήταν πανάκριβο! Ακούσαμε για κάτι εξωφρενικές τιμές.. 17ε ο εσπρέσσο! Δεν είμασταν για τέτοια εννοείται..Αλλά οκ το ξερεις αυτό πριν κάτσεις, εννοείται εφόσον πληρώνεις όλα αυτά που ανέφερα στο ποστ.. :) καλημέραααααααα!!

Roadartist είπε...

@ leila : Και αυτή θα είναι μόνο η αρχή..θα σας χορτάσω εντυπώσεις εικόνες, σκέψεις κλπ κλπ αχχχχχ λειλα νιαου!

Roadartist είπε...

@ CsLaKoNaS: Χαίρομαι που σου άρεσε!! Συμφωνώ απόλυτα για τον vivaldi..Καλως η κακώς τα μεγαλύτερα ταλέντα έχουν αμφισβητηθεί στην εποχή τους.. Συνήθως 'βλέπουν' πολύ πιο μακρυά απο αυτή, και οι σύγχρονοι τους αδυνατούν να τους 'πιάσουν'..
Να περνάς καλά στο Maryland, φιλιά απο την Αθήνα που σήμερα βράζει κανονικότατα.. άστα να πάνε.. :Ι

Roadartist είπε...

@ Dee Dee: Καλησπερα dee dee, σε ευχαριστώ πολύ για τα λόγια σου! Χαίρομαι που σας αρέσει να διαβάζετε σκέψεις.. Οκ θα ακολουθήσουν αρκετές φωτο..και σκέψεις .. :))) Θα προσπαθήσω να μην σας κουράσω με πολλές αναφορές γιατί έτσι κ αλλιώς τι να πρωτοπεις για αυτή τη χώρα.. Να είσαι καλά, καλη εβδομαδα!

Roadartist είπε...

@ VaD: Παρακαλώ vad, και εγώ ευχαριστώ για τα λόγια σου, καλή εβδομάδα να έχουμε.. και τα νοερά ταξίδια τελικά στη πόλη..ειναι πραγματικά απαραίτητα..

Roadartist είπε...

@ Fegia: Καλησπέρα Fegia, όντως όπως τα λες είναι. Εύχομαι στο μέλλον να αξιωθώ να ξαναπάω. Και τότε θα ήθελα κυρίως να κάνω το γύρο της Τοσκάνης (όσο πιο καλά μπορώ), απο οσα είδα αυτή με μάγεψε περισσότερο. Οντως ανεκτίμητη η αξία της..και τι να πρωτοπεριγράψεις..Καλή εβδομάδα fegia :)

Roadartist είπε...

@ astria: Καλημέρα Άστρια, εγώ πήγα με ακριβώς αντίθετη ψυχολογία. Δηλαδή δεν περίμενα καμία παραμυθένια πόλη, είχα ακούσει για άσχημες μυρωδιές (τελικά δεν είδα κάτι τέτοιο, ίσως να παίζει ρόλο η εποχή που πας δε ξέρω), τις μακαρονάδες (ειδικά) κ τις πίτσες τις λάτρεψα (!!!), τα νερά δεν είναι όντως καθαρά αλλά πιστεύω οτι αυτό ήταν αναμενόμενο.. Δεν με πείραξε δηλαδή, λογικό είναι (όπως και οι πλημμύρες)..

Όσον αφορά την αρπαγή ελληνικών έργων τέχνης..ή την πλήρη απομίμηση τους, αυτό δεν αφορά μόνο την Βενετία, αλλά ολόκληρη την Ιταλία.. Αλλά και αυτό πλέον δεν μπορώ να το βάλω στα αρνητικά της για να την επισκεφτείς, εφόσον μπόρεσε και τα συντήρησε και τα έχει αναδείξει τόσο καλά..Ας μη ξεχνάμε ότι (όσο πικρό και αν είναι αυτό, δυστυχώς είναι αλήθεια..) αν δεν είχανε αντιγράψει αρκετά ελληνικά έργα τέχνης οι Ιταλοί, τώρα για αυτά δεν θα είχαμε καν ..εικόνα τους.. Θα είχανε καταστραφεί εντελώς..και χαθεί από την ιστορία.. Αντίθετα όταν σκέφτομαι τα παραπάνω μελαγχολώ με τη δική μας κατάσταση, που έχουμε τέτοιο πλούτο, τέτοιο πολιτισμό και ακόμη κ σήμερα δεν μπορούμε να τον εκμεταλλευτούμε κ να τον αναδείξουμε.. ειναι κριμα..

Συμφωνώ ότι η ατμόσφαιρα της ειναι μοναδική..αλλά πιστεύω οτι δεν είναι η ομορφότερη πόλη της Ιταλίας..Εχει και τόσες άλλες πανέμορφες..Πάντα σε αυτά παίζει ρόλο το γούστο του καθένα μας..και τι του ταιριάζει περισσότερο :) Σε ευχαριστώ πολύ, φιλάκια!

Hfaistiwnas είπε...

απαπα φωτιά και λαύρα οι τιμές!!!
Συμφωνώ απόλυτα, όταν ήταν να αναπτυχθούμε εμείς, ήρθε η Τουρκοκρατία, η Ευρώπη είχε ήδη πάρει τα φώτα μας και προχωρούσε, άντε μετά από 400 χρόνια να τους φτάσεις...

Roadartist είπε...

@ Hfaistiwnas : Φωτιά και λαύρα δεν λες τίποτα!! Γενικά η Ιταλία (και ίσως ειδικά η Βενετία) θέλει προσοχή το που θα φας και που θα κατσεις..γιατί τους κατακλέβουν τους τουρίστες.. ε, "Ούνα φάτσα ούνα ράτσα"..

Roadartist είπε...

@ Μαριλενα : Και εμένα μου θύμισε πολλές στιγμές του κινηματογράφο.. δεν εχεις καθόλου άδικο.. Σε ευχαριστώ Μαριλένα, φιλιά!

Roadartist είπε...

@ zanzibar: Μπράβο...μακάρι να μπορέσω να αξιωθώ να πάω ξανά.. Το θέλω πάρα πολύ..Και εγώ ένιωσα έντονα αυτό που λες..θα μου αρεσε παρα πολυ να μεινω μονιμα. Οχι τοσο στη Βενετία, για διαφορους λογους, όσο ομως στη Φλωρεντία.. Ποτέ δε ξέρεις όμως.. :)
Σε ευχαριστω :))

fpboy είπε...

Τέλεια!
Η Ιταλία είναι όλη πανέμορφή!
Εχώ κάνει την διαδρομή που λες
απο Βενετία-Ανκόνα μα αμαξάκι.
Σε ζηλευώ!
Ιταλία λέμε, όλα τα λεφτά!

Roadartist είπε...

@ evaggelia-p : Καλησπερα Ευαγγελια, οκ θα βαζω οπως νιωθω τα ποστ..και ευχομαι να σας αρεσουν! Εχεις απολυτο δικιο οτι ο καθενας για καθε τοπο περνει και αλλα συναισθηματα, αλλες εικονες και εντυπωσεις. Σιγουρα παιζει ρολο και το "πως" εισαι εσύ ο ιδιος οταν πας. Θα δείτε λοιπόν τη "δική μου Ιταλία" (πολύ μου άρεσε αυτό χιχι)

Τις αρπαγες οπως ανεφερα παραπανω, δεν τις αντιλαμβανεσαι μονο στην Βενετια (όπου δεν ειναι βεβαια τυχαιο οτι ο καθεδρικος ναος της ειναι αντιγραφη της Αγιας Σοφιας), αλλα και στην υπολοιπη χωρα.. Τι να πει κανεις για τη Ρωμη..
Σε ευχαριστώ πολύ, φιλάκια!!

Klearchos είπε...

Ισχύει ότι έχουν απαγορέψει το τάισμα των περιστεριών στην πλατεία του Αγίου Μάρκου;

Roadartist είπε...

@ Takiz: αχ βρε Τακη λες να μη το ξέρω?? Ξέρεις πόσο θελω να αλλαξω camera?? Θελω πολύ αλλα δε με περνει οικονομικά.. Προτίμησα να ταξιδέψω κ έβαλα άλλα ζητήματα (οπως αυτό) στην άκρη.. Το Σάββατο στο περιοδικο 'Φωτογραφος' της Καθημερινης, χαζευα τη φωτογραφικη μηχανη που λεγαμε της nikon τη d300, αυτή μάλιστα.. Αλλά no money..οπότε συμβιβαζόμαστε προς το παρόν, και βάζουμε το ταλέντο μας για να το σώσουμε οσο γινεται.. χαχαχααχα καλό, ε? Σε φιλώ και σε ευχαριστώ πολύ!

Roadartist είπε...

@ Λάκης Φουρουκλάς : 13 χρόνια πριν ε?? ....! Φαντάζομαι θα έμεινες πολύ καιρό εσύ εκεί ε, Λάκη?? Απ'ότι έχω καταλάβει τις ζεις τις πόλεις..αχχχχχχχ :)

Sophia Kollia είπε...

Την πιο κατάλληλη στιγμή ανεβάζεις το ποστ. Θέλω να πάω Φλωρεντία. Δεν έχω ιδέα ούτε τι ούτε πως ακόμα.
καλημέρα

Roadartist είπε...

@ Νατασα : Και εγώ τη γύρισα εν πλω! Θα βάλω τέτοιες φωτο στην επόμενη ανάρτηση (οχι με γόνδολα όμως, αλλά με βαπορέτο).. Ειναι πραγματικα μια μοναδικη πολη στο κοσμο..Με πανζουλισμο τουριστων! Δεν ειναι τυχαιο οτι οι ντοπιοι την εχουνε κανει..οι περισσοτεροι μονιμοι ειναι ξενοι.. οι Ιταλοι εχουνε προτιμησει πιο ησυχα μερη και πιο φθηνα..
"τα λόγια είναι φτωχά, οι εικόνες πλησιάζουν και οι αναμνήσεις κυριαρχούν" <--συμφωνω!
Καλησπερα :)

Roadartist είπε...

@ fpboy : θελω να ξαναπαωωωω!!! Ειδικα βορεια Ιταλια, στη Τοσκανη κλουψ.. :)

Roadartist είπε...

@ Klearchos: Όχι!....Τουλάχιστον εγώ δεν αντιλήφθηκα τίποτα τέτοιο.. Είχε περιστέρια, και είχε τουρίστες, που άνετα αν ήθελαν μπορούσαν πιστεύω να τα ταίσουν.. δεν το είδα αυτό που λες.. Καλησπέρα :)

Roadartist είπε...

@ sofia: Αμεσα? Φαντάζομαι μελλοντικά ε?? Και εγωωωωωωωω θελω να ξαναπαω, και αν γινόταν να έμενα εκει.. Αχ βρε Σοφακι..ναι, θα βαλω post για τη Φλωρεντια..

ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΜΙΧΟΣ είπε...

road artist, τώρα πια και κυριολεκτικώς.Χάρη στα ταξίδια σου θα πάρουμε μια γεύση. Έστω και εικονική.Τα φιλιά μου μαζί με την φιλία μου.

b|a|s|n\i/a είπε...

ωραίες θύμισες! ωραία η βενετία. μόνο που μύριζαν ολίγον τα νερά. πολύ καλή βδομάδα!

manetarius είπε...

Άχουουουου... τι το θελα και μπήκα εδω μέσα τέτοιες δύσκολες ώρεεεες;;;
Αυτό το ταξίδι θέλω κι εγώ πολύ να το κάνω!
Πολύ χαίρομαι που πέρασες καλά και περιμένω με αγωνία περισσότερες φωτό...άμα είναι αχάριστος ο άνθρωπος όλο ζητάει!

Φιλιαααααααααά πολλάααααααα!

island είπε...

Όλοι φεύγετε. Και τί κάνετε για αυτό; Μας το πετάτε με κάθε ευκαιρία στην μούρη.

Καλά να περάσεις και εκεί Αρτίστα και τα λέμε μόλις ξαναεπιστρέψεις...μήπως έχεις επιστρέψει;

Roadartist είπε...

@ epikuros: Και εγώ αυτό πίστευω επικουρε οτι διαβαζοντας και βλεποντας φωτο απο ταξιδια αλλων, ταξιδευεις κ εσυ.. Σε ευχαριστω φιλε μου. Καλησπερα :)

Roadartist είπε...

@ b|a|s|n\i/a: Οταν ειχα παει παντως δε μυριζε.. Ισως παιζει ρολο η εποχη που πας..Επίσης!

Roadartist είπε...

@ manetarius : Μανετ αν θες γκρινια εχω και απο αυτο!! Επελεξε.. δυσκολες?? δε λες τιποτα! Φιλιααααααα..

Roadartist είπε...

@ island: Απαπα.........island χρειάζεται επειγοντως να πας σε καποιο νησάκι.. γιατι δε σε βλεπω καθολου καλα.. Φτου σου βρε που ειναι η χαρα σουυυυυυυυυυυυ???
Μαλλον δε το διαβασες καθολου το post, εχω επιστρεψει βρε στραβωμενο πλασμα..,θ α ξαναβρω τους ρυθμους μου..σίγουρα! Το ταξιδι εγινε αρχες ιουλιου..

Nefelli είπε...

Bon giorno Bella Seniora....
Αχ κοριτσάκι μου, τι όμορφα που μας ταξίδεψες στη λατρεμένη Ιταλία!!!
Υπέροχη χώρα, υπέροχοι άνθρωποι, εκπληκτικές αναμνήσεις...
Μπράβο καλλιτέχνιδα μου, πάντα τέτοια όμορφα, να μας κερνάς.
Αναμένω κι εγώ, με αγωνία τη συνέχεια του ταξιδιού.
Φιλί γλυκό για καλό ξεκίνημα εβδομάδας

Roadartist είπε...

@ Nefelli: Να είσαι καλά βρε Νεφέλη σε ευχαριστώ. Πολύ χαίρομαι που σου άρεσε..αν καποιος ταξιδεψει εστω κ λιγο μεσω των φωτο κ των σκεψεων μου, μου δίνει πραγματικά απίστευτη διπλή χαρά.
Μακάρι να σας αρέσει και η συνέχεια. Πολλά φιλιά Νεφέλη μου,χαίρομαι που ξαναβρεθήκαμε εδώ.

~~A~~ είπε...

Όχι μόνο φωτογραφίες αλλά να μας λες γι'αυτές κιόλας να μαθαίνουμε!

iLiAs είπε...

..τέλεια τα ταξίδια..πάντα έτσι όμορφες εικόνες να "παίρνεις".

ZouZouna είπε...

... και στο καφέ Φλοριάν, δεν καθίσατε? Δεν υπογράψατε στο βιβλίο επισκεπτών να μπείτε στην Ιστορία? Α, μην μου πεις πως παραλείψατε.. Εχει τον καλύτερο καφέ της Ιταλίας.....! (και τουαλέτες στο πατάρι, στενάχωρες !)
Με αυτοκίνητο, πως το άντεξες? Εγώ μια φορά έκανα την ίδια διαδρομή και το μετάνοιωσα... Μετά με το καράβι Βενετία κατευθείαν ή με το αεροπλάνο αλλού τριγύρω, μια χαρά! Οταν είσαι νέος, δεν τα σκέπτεσαι αυτά. Αντε και εις άλλα με υγεία!

Roadartist είπε...

@~~A~~ : Οκ.. :)) μήνυμα ελήφθη!

Roadartist είπε...

@ iLiAs: Σε ευχαριστώ πολύ Ηλία, συντροφιά στις σκέψεις του χειμώνα..θα είναι.. :)

Roadartist είπε...

@ Γλυκο-Κερασο-Ζouzouna: Γειά σου τρελοζουζούνα!!! :)) Οχι βρε..17ε ο espresso και 40ε πάγιο επειδή ακούς..τη μελωδία του πιάνο..no way! Ήπια καφέ αλλού, και ήταν τέλειος.. Δε θα μείνω στην ιστορία τώρα ναι :))
Με το αυτοκίνητο είναι μακράν καλύτερο το ταξίδι.........Μπορείς να χαζεύεις, βλεπεις διαφορετικα τη χώρα...Δε κουραστηκα καθολου.. τι να μετανιώσω?? ΛΑΤΡΕΨΑ τη διαδρομή!! Θα το ξαναέκανα άνετα.. :)
Μονο χρονο απαιτεί..διαφορετικα μαλλον αεροπλανο..(μονο για εξοικονομηση χρονου ομως..) :) Υγεία να εχουμε ζουζου ναι.. σε ευχαριστω πολύ! :))

"ζαχαρούλα.." είπε...

roadartist.... σε ευχαριστώ για την ονειρεμένη "βόλτα"....

πάντα τέτοια σου εύχομαι!!!!

Artanis είπε...

Πολύ ωραίες φωτό...Φανταστικές, τις λάτρεψα...
Μπράβο καλλιτέχνιδα...Με ταξίδεψες...
Φιλιά...

Coco είπε...

Από μικρή τό΄χω όνειρο και λόγω καταγωγής! Ίο βόλιο βενίρε, τσέρτο! Ευχαριστίες για την όμορφη ξενάγηση!

Cookie είπε...

Πολύ όμορφες φωτό και πολύ όμορφη πόλη καλή μου Ρόαντ... Σίγουρα θα πέρασες υπέροχα και θα έχεις όμορφες αναμνήσεις :)

Περιμένω υπομονετικά τη συνέχεια... με πολλές φωτό!!!

Φιλάκια πολλά!

patsiouri είπε...

Το δωμάτιο βασανισμού μ'αγρίεψε λιγάκι...

η κοπέλα με το καναρινί φόρεμα είπε...

Mia cara,

un viagio meraviglioso!

Υπέροχη η Ιταλία.... σινιορίνα μου γλυκά Bacini-φιλάκια!

ΦΥΡΔΗΝ-ΜΙΓΔΗΝ είπε...

ΙΤΑΛΙΑ ΡΟΜΑΝΤΙΚΗ...

"...όποτε το ακούω, συνειρμικά μεταφέρομαι και πάλι εκεί..."
΄Eτσι είναι, στη ζωή μας συνδέουμε τα γεγονότα που μας σημαδεύουν με ακουσματα, μυρωδιές, γεύσεις.... με όλες μας τις αισθήσεις...

Για μένα, η Ιταλία είναι συνδεδεμένη με αυτό το άκουσμα από κάποιο συγκρότημα όμως που δε βρίσκω, ούτε θυμάμαι.

Εύχομαι κάθε χρόνο να αποκομίζεις νέα και όμορφα ακούσματα!

Φιλί και Γλαρένιες αγκαλιές

Roadartist είπε...

@ "ζαχαρούλα..": Να είσαι καλά, χαίρομαι που σου άρεσε :) Σε ευχαριστώ!!

Roadartist είπε...

@ Artanis: Αrtanis μου χαίρομαι πολύ που σου άρεσαν! Χαρά μου :) ελπίζω να διορθωθεί σύντομα το πρόβλημα που έχεις με τη σύνδεση σου..σε περιμένουμε :) φιλιά!

Roadartist είπε...

@ Κοκό : Να πας σύντομα εύχομαι!! Συντονίσου..όσο μπορούμε θα ταξιδεύουμε..έστω μέσα από φωτο τώρα πλέον :)) καλό βράδυ!

Roadartist είπε...

@ Clockwork Plum: Είναι όμορφη πόλη όντως, εύχομαι να πας και εσύ.. μέχρι τότε θα πάρεις μια γεύση από εδω.. Σε ευχαριστώ πολύ δαμασκηνάκι :)

Roadartist είπε...

@patsiouri: Ναι είναι λίγο..Το Κολοσσαίο όμως τότε τι θα σου κάνει?? .. :)

Roadartist είπε...

@ η κοπέλα με το καναρινί φόρεμα: Κοπέλα με τα κίτρινα υπέροχη..και θα έχουμε συνέχειες..γλυκά Bacini-φιλάκια και απο εμένα :)

Roadartist είπε...

@ ΦΥΡΔΗΝ-ΜΙΓΔΗΝ : Σε ευχαριστώ πολύ γλαρένια το τραγουδάκι.. Θα ρωτήσω μήπως μάθω ποιο είναι το συγκρότημα και αν το βρω θα στο πω .. :) Μετά την Ιταλία ακούω πολύ συχνά Ιταλικά τραγούδια.. μάλλον θα βάζω και στο blog..
Μου έκανε πολύ μεγάλη έκπληξη οτι τραγούδησαν μόνοι τους στα ξαφνικά το συγκεκριμένο τραγούδι, εντελώς τυχαία το άκουγα στο mp3 στο δρόμο, πριν φτάσουμε Βενετια.. Φαντάζεσαι? Πάει τώρα μου έμεινε ως στιγμή.. Ευχαριστώ για την ευχή σου, πολύτιμη! Φιλιά καληνύχτας!

nikiplos είπε...

roadartist, να είσαι καλά που μας ταξίδεψες με τη διεισδυτική ματιά σου να βλέπει σημαντικά πράγματα ακόμη και στις παρώρειες των οτοστράντα... Η Ιταλία μου θυμίζει πάντα ένα κομμάτι της αστικής Ελλάδας που εμείς οι εδώ, βιάσαμε και καταστρέψαμε, βορά στην αγραμματοσύνη μας και ανοργανωσιά μας... Όπως έχω ξαναπεί, πρόλαβα το Ελληνικό αστικό τοπίο με τις μονοκατοικίες, το οποίο δεν είχε τίποτε να ζηλέψει από το Ιταλικό, μικροαστικό...

Ο Βιβάλντι φυσικά είναι από τους Αγαπημένους μου, για αυτό και αξίζει πάντοτε ένα ταξίδι, στην οσπεντάλε βιετά...

Άλλωστε από παιδάκι σεινειρμικά, η λέξη Βενετιά, μου φέρνει σε κάτι μονάκριβο, ακριβοθώρητο και όμορφο, που όλοι μας κάποτε πρέπει να αντικρύσουμε...

Κάτι που δεν ομολόγησες απο το ποστ σου... Νομίζω ότι οι Βενετσιάνοι, είναι οι πλέον αρχοντικοί Ιταλοί και ίσως οι ομορφότεροι από τους Ευρωπαίους... έχουν μια μοναδική ικμάδα και φινέτσα, που αντικατοπτρίζεται συχνά και στην πρόζα τους...

Να έχεις τα φιλιά μου, και της Βενετιάς τα "πλούτη"...

Natalia είπε...

άξια ταξιδιώτισσα...

σαν να σε βλέπω στο καφέ florian να πίνεις τον espresso σου και να βλέπεις τον ναο του Αγίου Μάρκου και τους τουρίστες που γεμίζουν την πλατεία...

αναμενουμε τη συνεχεια
tsao bella

Alexis B είπε...

Ωραία πέρασες.
Η Ιταλία υπέροχη.
Αντε με υγεία και του χρόνου καλήτερα

Σπύρος είπε...

Τι να πω ! απλά τέλεια μπράβο ..! περασες ομορφα και αυτο ειναι το ποιο σημαντικό συνδίασες τοπια και διακοπες , πολιτισμό , κουλτουρα ολα ! ευγε

Φωτεινή S είπε...

Roadartist,
το καταευχαριστήθηκες και μπράβο σου. Η Βενετία είναι μοναδική σ' όλο τον κόσμο, αλλά ο συνδυασμός με τον γύρο που έκανες θα σου μείνει στην καρδιά (όχι στο μυαλό) για πάντα. Σ' όλη σου τη ζωή θα κάνεις τη σύγκριση με την Ιταλία, όπου κι αν πας!
Να κάνεις όσοα πιο πολλά ταξίδια μπορείς!
Περιμένω τη συνέχεια να ξαναζήσω τις στιγμές μου!

π. ΛίΒυος είπε...

Πανέμορφα !!!!!!! Και από ότι καταλαβαίνω πέρασες πολύ καλά!!!!

Roadartist είπε...

@ nikiplos: Παιδί μου εδώ ήθελα να γράψω και για τα autogrill που μου έκαναν φοβερή εντύπωση.. Δεν συγκρίνονται με τίποτα με τα δικά μας τα ...ελεεινά των εθνικών οδών.. Αλλά το άφησα.. :) Εχουμε μια ταση αυτοκαταστροφής nikiple μου.. η μόνη πόλη που μου θύμισε λίγο Αθήνα του σήμερα...ήταν η Νάπολη..

..Οντως δεν το ανέφερα αν και μου έκαναν εντύπωση πραγματικά οι Βενετσιάνοι :)))
Το διατύπωσες εσύ άψογα. Παντού - η πλειοψηφία - έβλεπες ομορφους ντόπιους με πολύ ωραίο στυλ άντρες.. Πως γίνεται αυτό πάλι δε ξερω.. Οι εξαιρεσεις ήταν λιγες..

Mε τι όμορφη ευχή έκλεισες το σχολιο σου.. "Να έχεις τα φιλιά μου, και της Βενετιάς τα "πλούτη"..." Σε ευχαριστώ πολύ, και εσύ nikiple μου να εισαι πολυ πολυ καλα, χαίρομαι που τα ξαναλέμε!

Roadartist είπε...

@ Natalia: Ναταλάκι θα σου το χαλάσω πολύ αν σου πω οτι δεν κάθησα στο καφέ φλοριάν, απλά το χάζεψα και άκουσα τους μουσικούς πίνοντας ένα ποτό..εκεί κοντά..?? Δεν μου πήγαινε να κάτσω..αναφέρω τους λόγους παραπάνω..ίσως έπειτα απο χρόνια, αν ξαναπάω, να κάτσω! Να είσαι καλά φίλη μου, τώρα μου χρωστάς το post για την Αγία Πετρούπολη εννοείται!!! :) Θα περάσω απο το blog σου.. ναι συντονίσου για τις ..συνέχειες! Φιλάκια@

Roadartist είπε...

@ Alexis B : Αλέξη από το στόμα σου και ....στου θεού το αυτί!! Μακάρι .. σε ευχαριστώ πολύ :)

Roadartist είπε...

@ LOCKHEART: Χαίρομαι που σου άρεσε :) Οντως αυτή η εκδρομή συνδίασε όλα όσα ανέφερες..Σε ευχαριστώ, να είσαι καλά lock :)

Roadartist είπε...

@ Φωτεινή S : Το μυαλό 'ξεχνάει', η καρδιά όχι, ε?? Ίσως έχεις δίκιο Φωτεινή μου.. το κατευχαριστήθηκα αλλά θέλω να πάω ξανά..αχ!! Ευχαριστώ για την ευχή σου..μακάρι, καλώς σας βρίσκω και τώρα πιστεύω θα τα λέμε όπως πρίν! :) Εύχομαι να ξαναζήσεις τις στιγμές σου μέσα απο τις δικές μου..

Roadartist είπε...

@ π. Λίβυος: Πέρασα όντως όμορφα, αλλά κάτι μέσα μου θέλει πολύ να ξαναπάει.. :)) Σε ευχαριστώ, θα υπάρξει βέβαια και συνέχεια :)

H.Constantinos είπε...

Ωραίες φωτό και αναμένω τη συνέχεια! Και εύχομαι να ξαναπάς!

doctor είπε...

Μας έφτιαξες!

Αν μεγάλωναν και οι φωτογραφίες για να τις βάζαμε και ταπετσαρία στον υπολογιστή ακόμη καλύτερα!!!

στείλε μου μερικές (πλίιιιζ): ddal@hotmail.com

kiki είπε...

Ένας από τους πιο όμορφους προορισμούς στην Ευρώπη (για να μην πω στον κόσμο). Όσες φορές κι αν πάω, πάντα θέλω να την ξαναδώ...

fvasileiou είπε...

Αχ είναι τόσο όμορφη η Βενετία. Και κατά ένα τρόπο πολύ οικεία: Ίσως φταίνε και τα απομεινάρια του Βυζαντίου που είναι αρκετά και έντονα.

Περιμένουμε το καινούργιο ποστ με περισσότερες φωτογραφίες. Αλλά μην τσιγκουνεύεσαι και τα λόγια...

BUTTERFLY είπε...

Τελεια η Βενετια ε; Βολτα με γονδολα εκανες; Αυτο παλι που τυφλωσαν τους ανθρωπους, πολυ ανατριχιαστικο βρε παιδι μου...αλλα ας μεινουμε σε κλιμα διακοπων...ποιος ειναι ο επομενος προορισμος;

maya είπε...

πολύ ΚΑΛΗ βόλτα με πήγες...
ωραίο ταξίδι έκανες.
εσύ όμως?
παιδί της θάλασσας?
πώς την παράτησες για 'τα ξένα'?!!!
:))))))

Roadartist είπε...

@ H.Constantinos: Κωνσταντίνε σε ευχαριστώ, μακάρι να μπορέσω να πάω ξανά :) ..έρχεται και η συνέχεια! :)

Roadartist είπε...

@ doctor: Χαίρομαι doc! Θα τις λάβεις λίγο αργότερα σήμερα οκ! :)

Roadartist είπε...

@ kiki : μαζί σου..αυτό νιώθω κ εγώ κική..

Roadartist είπε...

@ fvasileiou : σίγουρα τα απομεινάρια του βυζαντίου..είναι ένα στοιχείο που μας την κάνει οικεία... Σε ευχαριστώ, εύχομαι να σου αρέσει κ η συνέχεια. Οκ μαζί με φωτο και σκέψεις..και λόγια.. και γενικώς ότι αισθάνομαι..θα πόστάρετε! Φιλιά :)

Roadartist είπε...

@ BUTTERFLY : ..όχι, κάναμε όμως βόλτα με βαπορέτο.. Εκοβες ενα εισητήριο 14ε και μπορούσες να κάνεις όσες διαδρομές ήθελες..και δε το συζητώ από τη θάλασσα είναι πολύ 'μαγική', σαν ενα απέραντο σκηνοθετικό σκηνικό.. :) Έπειτα θα έχουμε..την λατρεμένη Φλωρεντία :)

Roadartist είπε...

@ maya : Γιατί όσοι αγαπούν τη θάλασσα δεν πάνε στο εξωτερικό?? :))) Ήταν όντως πολύ ωραία, όσο για τη θάλασσα, ευτυχώς μετά το ταξίδι στην Ιταλία, τη χάρηκα αρκετά..θέλω να ταξιδέψω σε τέτοια μέρη όσο περισσότερο μπορώ στη ζωή μου..Μακάρι να μπορέσω :)

maya είπε...

θα μπορέσεις! θα μπορέσεις!
ΟΛΑ στο χέρι μας είναι.

καλή συνέχεια
:))))

Roadartist είπε...

@ maya : να είσαι καλά, έτσι ακριβώς είναι :))) Καλή συνέχεια και σε σένα!

P. Kapodistrias είπε...

Σπουδαία ανάρτηση! Ξέρεις πως αγαπώ Βενετία! Ευχαριστώ πολύ!

akb8862 είπε...

Είναι ενα ταξίδι που χρόνια θέλω να κάνω & όλο αναβάλλεται...
Να σαι παντα γερή & να ταξιδεύσεις & να μας δίνεις το όμορφο αυτό απόσταγμα των ταξιδιών σου.
Καλό βράδυ.

If...ιγένεια είπε...

Μας ταξιδεψες..

Γιώτα Παπαδημακοπούλου είπε...

Και 'γω Ιταλία ήθελα φέτος να πάω αλλά τελικά θα κινηθούμε Παρίσι-Βαρκελώνη! Εντυπώσεις στα τέλη του μήνα!

Sigmataf είπε...

Πάμε για τα επομενα τα πιο ομορφα....



;))


Στην υγειά μας.

leondokardos είπε...

Νάμαι κι εγω στο χώρο σου,πρώτη επίσκεψη..
Αχ τι μου θύμισες. Ιταλία, μια χώρα που λατρεύω και κάποτε πήγαινα 4-5 φορές το χρόνο.
Σαν οπερόφιλος, είχα βρεί εναν ιταλό ...μαφία σκέτη, που μου έφερνε εισιτήριο για τη Σκάλα μέσα σε 5 λεπτά!!!
Οσο για τη Βενετία,μαγική πόλη,μοναδική,διαφορετική, τρυφερή, νοσταλγική...
Σου εύχομαι να ξαναπάς και εαν δε το έχεις κάνει,να γυρίσεις κιάλλο την Ιταλία. Θα δείς μέρη φανταστικά...
Νάσαι καλά.

Alkmini είπε...

αρτιστα μου
σου ευχομαι ολη τη ζωη σου να ταξιδευεις!
Βενετια.
χμ... εμενα λιγο απο κοντα μου επεσε απο το βαθρο της. κατι με χαλασε απ αυτα που εβλεπα στο γυαλι...
μπορει να ξαναπαω μηπως την δω με αλλο ματι.
φιλακια πολλα
και ταξιδια καλα.

mareld είπε...

Είσαι φανταστική!

Με πήγες πίσω σε ονειρεμένες στιγμές!

Έχω παέι δυο φορές αλλά είμαι και λίγο βενετσιάνα από τη γιαγιά μου.

Τη Βενετία τη λάτρεψα..αλλά με έπιασε και λίγο θλίψη για τους χαμένους μας αιώνες με τους τούρκους που μας πήγαν τόσο πίσω..

Γράφεις και χαϊδεύεις σαν το Μαϊστρο το μεσοκαλόκαιρο.

Σε ευχαριστώ!
Φιλιά και καλό σου βράδυ!

Roadartist είπε...

@ Π.Κ. : Παρακαλώ π.κ., σε ευχαριστώ, να είσαι καλά, καλό βράδυ!

Roadartist είπε...

@ akb8862: Φίλε μου..να είμαστε καλά όλοι πάνω απ' όλα..και να έχουμε τη διάθεση να μαθαίνουμε, να ζούμε.., να ταξιδεύουμε! Σε ευχαριστώ για το σχόλιο και που περνάς.. Μια γλυκιά καλή νύχτα να έχεις! Φιλιά.

Roadartist είπε...

@ if.. ιγένεια : Καλό βράδυ Ιφιγένεια, ευχαριστώ :))

Roadartist είπε...

@ Γιώτα Παπαδημακοπούλου: Υπέροχοι και αυτοί οι προορισμοί Γιώτα! Θα περιμένω να δω τις εντυπώσεις σου! Να περάσεις τέλεια εύχομαι!

Roadartist είπε...

@ Sigmataf : Τα επόμενα θα είναι τα πιο όμορφα.. :)) τα καλύτερα έρχονται.. Καλό βράδυ, καλώς όρισες :)

Roadartist είπε...

@ leondokardos: Καλώς τον!! Ωραίες αναμνήσεις.. 4-5 φορές το χρόνο?? Εδώ μυρίζω..έρωτα!!.. :)) Το πιστεύω αυτό που λες για τον Ιταλό..οι πιο πολλοί είναι όντως μαφίες.. :)) Η Βενετία είναι όλα όσα ανέφερες..αλλά αν κάποιος πάει Ιταλία και δει μόνο τη Βενετία θα χάσει.. Συμφωνώ ότι η Ιταλία έχει αρκετές ακόμη πανέμορφες πόλεις.. που θα πρέπει κάποιος να δεί.. Εννοείται οτι η μια φορά, δε μου έφτασε..Θα ξαναπάω με τη πρώτη ευκαιρία :) Κ εσύ να είσαι καλά!

Roadartist είπε...

@ Aliki: Σε κάθε ταξίδι Αλίκη νομίζω οτι παίζει ρόλο η εποχή που θα πας, το πως θα είσαι, η προδιάθεση που έχεις.. Ολα αυτά παίζουν ρόλο.. Μια φίλη πήγε Φλωρεντία λίγο καιρό πριν απο εμένα και ....δεν της άρεσε καθόλου..Πράγμα που σε μένα ακούγεται ασύλληπτο..καθώς τη λάτρεψα (κυριολεκτικά)!! Εύχομαι την επόμενη φορά να σε μαγέψει! Καλό βράδυ, κ σε ευχαριστώ πολύ!

Roadartist είπε...

@ mareld : Mareld μου ..τι όμορφα λόγια.. :) Είσαι λίγο βενετσιάνα?? Φαντάζομαι τι όμορφες ιστορίες θα έχεις ακούσει απο τη γιαγιά σου!...Η Βενετία είναι μαγική..και αξίζει να την επισκεφτείς πολλές φορές..να ζήσεις τους ρυθμούς της.. και στο καρναβάλι θα είναι ξεχωριστή φαντάζομαι..ωραία θα ήταν να μπορέσω να πάω τότε.. Καλό βράδυ να έχεις στη μακρινή Στοκχόλμη..εγώ σε ευχαριστώ!

KitsosMitsos είπε...

Πάρα πολύ καλή εκδρομή! Πανέμορφα μέρη!
Πρέπει να περάσατε τρομερά.
Πάντα τέτοια εύχομαι!

Theogr ο κηπουρός είπε...

Επέστρεψες; Καλό χειμώνα. Θα τα πούμα ελπίζω σύντομα.

Nikos Lioliopoulos είπε...

mona lisa
Τι τραγουδάρα! Σε ευχαριστώ.

Meropi είπε...

Μια φορά έχω πάει στη Βενετία, ίσον καμία. Τώρα μικρή μου Καλλιτέχνιδα μου θύμισες ότι πρέπει να ξαναπάω.
Περιμένω με ανυπομονησία τη συνέχεια....

EKTORAS είπε...

Την Καλημέρα μου Roadartist, ελπίζω να περνάς ή να πέρασες καλά όπου και αν βρίσκεσαι. Με ταξίδεψες μπορώ να πω, μιας και το χωριό μου απ'όπυ ήρθα πριν 4 μέρες το έχω δει 1000 φορές. Πραγματικά υπέροχη η Βενετία, βρε εσείς τη γυρίσατε όλη την Ιταλία από αυτό που είδα με το μαρκαδόρο στον χάρτη! Προσωπικά είχα την τύχη να βρεθώ σε Ρώμη και Φλωρεντία.
Ευχαριστώ πολύ για το ενδιαφέρον σου σχετικά με το blog. Άνοιξα νέο κατάστημα και σας περιμένω! χαχα. Φιλιά, να περνάς καλά

Roadartist είπε...

@ KitsosMitsos : Ήταν όντως τρομέρα! Σε ευχαριστώ για την ευχή, μακάρι :)

Roadartist είπε...

@ Theogr: Εχω επιστρέψει..θα τα λεμε πλεον κανονικα..Καλημερα!

@ Nikos.Lioliopoulos: Νίκο παρακαλώ..καλως όρισες στο blog!

Roadartist είπε...

@ Meropi: Και εμενα η πρωτη φορά ήταν..εύχομαι να παω γενικοτερα στην ιταλια ξανα.. Ιδιως στη Τοσκανη..μια φορα δεν αρκει..στην επομενη θελω να δω 'τα πάντα' :))
Θα υπαρχει συνεχεια και απο αλλες πολεις.. καλημερα :)

Roadartist είπε...

@ EKTORAS : Καλημέρα Εκτορα, ναι είδαμε αρκετά μέρη..αλλά θέλω να ξαναπάω.. :)) Χαίρομαι που σε ξαναβλέπω..πέρασα το νεο blog σου στa links διπλα.. Συνεχισε οπως ησουν πριν..και ακομα καλυτερα!! ΦΙΛΙΑ :)

"ζαχαρούλα.." είπε...

μπήκα να σου πω μία "νόστιμη" καλημέρα.. και πάλι είδα τις φωτό και πάλι ζηλεύω... αχ βαχ!!!!!!!!!!

Σταλαγματιά είπε...

Κοίτα τώρα ,
Μόλις επέστρεψα από ταξίδι στην υπέροχη Ιταλία.
Ρώμη
Φλωρεντία
Βενετία
Μιλάνο.
Αχ!!
Υπέροχες οι φωτογραφίες σου.

tzonakos είπε...

Eξαιρετικό, θεσπέσιο, όμορφο ταξίδι.
Οι εικόνες σου κι οι περιγραφές αξίζουν ενα μπράβο, αλλα μπροστά σε όσα ειδες κι έζησες, αυτο δεν ειναι τίποτα.
Κάτι τέτοια θέματα βλέπω και θέλω να πάω κι εγω, να πω κι εγω ο ίδιος τι ειδα και να τα μοιραστώ.
Τα μοιράστηκες μαζί μας και τουλάχιστον εγω, χαμογέλασα.

Αλήθεια, πόσην ωρα παίρνει οδήγημα απο Νότο να φτάσεις Βενετία ;
Θέλει και μια στάση ενδιάμεσα φαντάζομαι ;

leondokardos είπε...

roadartist - μου επιτρέπεις να σε λέω αρτίστα ;;- το ομολογώ, καλά το κατάλαβες, έρωτας τρελός, έρωτας ζωής, που όμως κατέληξε...
Και να σου πω κάτι μια και μιλάμε για Ιταλούς, διάβαζα οτι ύστερα απο μια έρευνα που έκαναν, έβγαλαν το συμπέρασμα οτι ο έρωτας κρατάει το πολύ δυόμισι μέχρι τρεία χρόνια!!!
Και να σκεφτείς οτι εγω δε θέλω να τελειώνει ποτέ αυτό το συναρπαστικό συναίσθημα....

Τέλος πάντων τρελαίνομαι για Ιταλία.Αν και μ΄αρέσει το Λονδίνο λόγω σπουδών, σκέφτομαι πολύ ενα ταξιδάκι στη Ρώμη σύντομα...

Καλό απόγευμα.

barel είπε...

Σας ζηλεύω. όταν αποκτείσω την οικονομική δυνατότητα σίγουρα θα σας μιμηθώ.

Roadartist είπε...

@ ζαχαρούλα: ...καλησπερα κ απο εμενα, και να εχεις στο νου σου οτι τα καλυτερα ερχονται :) Ετσι??

Roadartist είπε...

@ Anastasia: Καλησπέρα! Τελικά πολλοί προτιμήσαμε το εξωτερικό εφέτος.. Θα κάνεις ανάρτηση σχετική στο blogs σου?? Θα ήθελα πολυ να δω τη δικη σου ματιά! Ποια πόλη σου άρεσε πιο πολύ από αυτές που είδες?? Περιμένω απάντηση, είμαι περίεργη.. :)

Μαργαρίτα είπε...

Καλώς σε βρίσκω!!
Υπέροχη ανάρτηση φίλη μου...
Δεν έχω πάει Ιταλία, αλλά
πολύ θα το ήθελα :))
Ευχαριστώ για την ξενάγηση ;)

Φιλιά***

Roadartist είπε...

@ tzonakos: Τζονάκο οι περιγραφές και οι λέξεις δε μπορούν να περιγράψουν τίποτα..
Τα συναισθηματα και οι εμπειρίες μενουν για παντα μεσα σου.. εκείνη τη στιγμή που τα ζεις..
Χαίρομαι πραγματικά που χαμογέλασες, μου αρέσουν πολύ οι θετικοί άνθρωποι.
Αν εχεις χρονο περνα να δεις και τα επομενα ποστς.
Απο Ανκόνα μέχρι Βενετία ειναι περίπου 3-3,5 ωρες αν θυμαμαι καλα, καπου εκει. Ναι με μια σταση..που ηταν το καλυτερο μου..λατρεψα τα autogrill των εθνικών οδών του Βορρά της Ιταλίας.. Μιλάμε οτι έβρισκες οτι ήθελες.. ολόφρεσκα όλα, οι υπάλληλοι πολύ ευγενικοί.. Από πίτσες.., μακαρονάδες, σαντουιτς, σνακς, ποτά, μπισκοτα, φρούτα (μεγαλη ποικιλια)...μεχρι περιοδικα, χαρτες, βιβλια, παιχνιδια..Και ολα αυτα πολυ καλης ποιοτητας..οχι σαν τα δικα μας..
Σου λεω..απόλυτος σεβασμος στον ταξιδιώτη..Οι στάσεις ήταν το ίδιο όμορφες με το ταξίδι :)

Roadartist είπε...

@ leondokardos: Λεοντόκαρδε, εδώ πέρα ο καθένας με αποκαλεί όπως του είναι πιο ευχάριστο..ή μάλλον όπως προτιμά ο ίδιος. Το αρτίστα δεν με ενοχλεί καθόλου, όπως θες εσύ λοιπόν..
Ερωτας τρελός λοιπόν.. :)
Εύχομαι να πας σύντομα στη Ρώμη και να αναρτήσεις τις δικές σου σκέψεις τότε.. Να μου θυμίσεις τότε εμένα στιγμές.. :)

Roadartist είπε...

@ barel: Σου εύχομαι να μπορέσεις να πας. Αλλά μη νομίσεις οτι εμείς έχουμε καμια ιδιαίτερη οικονομική δυνατότητα, αρκεί να σου πω οτι σίγουρα δεν χάλασα περισσότερα από όσα κάποιος που πήγε σε κάποιο από τα ελληνικά νησιά. Με προσοχή εκεί βέβαια, είναι θέμα επιλογών.

Roadartist είπε...

@ Μαργαρίτα: Μου έλειψες!! Καλως ήρθες παλι..:))) Να εισαι καλα Μαργαρίτα, χαίρομαι που σε 'ξαναβλέπω' , πολλά φιλιά!!

eirini είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
eirini είπε...

Τέλειοοοο ταξίδι!!!! Στην Ιταλία έχω πάει Ρώμη, Βενετία και Φλωρεντία, αλλά με την Βενετία έπαθα πλάκα! Πολύ μου άρεσε γιαυτό σκοπεύω να ξαναπάω σύντομα! Καλησπέρα!

Kaveiros είπε...

Ομορφα πραγματα!

Roadartist είπε...

@ eirini : Εμενα μου αρεσε περισσοτερο η Φλωρεντια. Ευχομαι να μπορεσεις να πας συντομα :) φιλια και καλως ορισες!

Roadartist είπε...

@ Kaveiros: Ευτυχώς μέσα στη ζωή υπάρχουν και αυτές οι στιγμές..

panagiota είπε...

Mi sembra che hai dimenticato "la ponte dei sospiri"
Vorrei vedere per un altra volta, anche in una fotografia.
Tanti bacci

panagiota είπε...

Mi sembra che hai dimenticato "la ponte dei sospiri"
Vorrei vedere per un altra volta, anche in una fotografia.
Tanti bacci

Roadartist είπε...

@ panagiota: ciao panagiota!!
ok vedrai la fotografia!!
Ho pubblicato "la ponte dei sospiri"!
Bacioni Bella!! :))

Related Posts with Thumbnails