9 Μαρτίου 2009

Μεγάλοι Έλληνες του Σκάι

Πολύ ντόρος έχει γίνει τελευταία με την εκπομπή του Σκάι «Μεγάλοι Έλληνες». 

Ως πρώτη σκέψη, σίγουρα είναι θετικό που ένα κανάλι αφιέρωσε τηλεοπτικό χρόνο στην αναφορά κάποιων σημαντικών ιστορικών και πολιτιστικών στοιχείων.

Κυρίως ως προς την ενημέρωση πρόκειται για μια εξαιρετική πρωτοβουλία. Θα πρέπει όμως να έχουμε στο μυαλό μας πως τα όποια ‘αποτελέσματα’ δεν έχουνε καμία ουσία.

Για το κύριο λόγο ότι αφορούν αποτελέσματα ψηφοφορίας μιας συγκεκριμένης διαστρωμάτωσης κοινού, των τηλεθεατών του Σκάι.

Αντίθετα σε κάποια σημεία είναι μια ακόμη ένδειξη της αμάθειας και της στενομυαλιάς μας.

Διαφορετικά πώς να δικαιολογηθούν οι χαμηλές κατατάξεις του Χατζιδάκι, του  Ελύτη , του Καζαντζάκη, του Κουν ..και τόσων άλλων σημαντικών προσωπικοτήτων?

Πολύ περισσότερο όμως δε μπορώ να κατανοήσω πως γίνεται κάποιος να κλήθηκε να ψηφίσει τον «μεγαλύτερο» Έλληνα και να επέλεξε τον Όθωνα (ο οποίος μόνο Έλληνας δεν ήταν.. αλλά Βαυαρός..) ή τον Μ. Κωνσταντίνο  (..ήταν ένας Ρωμαίος αυτοκράτορας..), είτε τον Ιουστινιανό (αυτοκράτορας..ιλλυρικής καταγωγής)..

Μάλλον τελικά χρειαζόμαστε αρκετά μαθήματα ιστορίας..

Το πιο άστοχο όμως από όλα αυτά, είναι η ψηφοφορία του …πρώτου μεγαλύτερου Έλληνα..

Όταν κάποιος σε καλεί να ψηφίσεις ανάμεσα σε 10 Έλληνες.. όπου σε αυτούς συνυπάρχουν προσωπικότητες τόσο από τον σύγχρονο, όσο και από τον αρχαίο ελληνικό πολιτισμό, η όλη διαδικασία αναιρείται από μόνη της..

Γιατί πως γίνεται να συγκρίνεις τον Πλάτωνα με τον Κολοκοτρώνη ή με τον Καποδίστρια?

Τα μεγέθη και οι κλίμακες είναι διαφορετικές, ανυπέρβλητες.

Ειδικά όσο αφορά τους αρχαίους έλληνες φιλοσόφους μιλάμε για οικουμενικές προσωπικότητες.., που τίθονται απλά εκτός κάθε τέτοιου…συναγωνισμού..

Το πιο σουρεαλιστικό είναι οι αφίσες που έχουνε γεμίσει όλους τους δρόμους..

Όταν πριν λίγες μέρες ανέβαινα την Κηφισίας και ξαφνικά βλέπω μπροστά μου σε αφίσα τον Καποδίστρια και δίπλα του μια μεγάλη λεζάντα «Ψηφίστε με».., με έπιασε νευρικό γέλιο..
Πραγματικά μου θύμισε κάτι από Έφη Σαρρή στις τελευταίες εκλογές ή από
Eurovision vote

Οι μεγάλες προσωπικότητες και οι αληθινά Μεγάλοι Έλληνες δεν έχουνε καν ανάγκη από τη δική μας ψήφο. Μακάρι να τους φτάναμε μέχρι το μικρό μας ..δακτυλάκι..Ας αφήσουμε λοιπόν τις ανούσιες...ψηφοφορίες και ας εστιάσουμε αλλού...

Μεγάλη ανάγκη υπάρχει στο να διαβάσουμε όλοι ξανά (και ξανά) την ιστορία μας και να μπει επιτέλους ως μάθημα στα σχολεία ο Ελληνικός Πολιτισμός… Είχε τόσο δίκιο η Μελίνα, όταν το είχε επιδιώξει..

Ας μάθουμε να τιμούμε με τις ζωές μας τους μεγάλους Έλληνες κάνοντας την αρχή να τους μάθουμε καλύτερα… να διδαχτούμε από αυτούς...

106 σχόλια:

Hfaistiwnas είπε...

Δεν πιάνουμε ΣΚΑΙ.. οπότε δεν ξέρω τι γίνεται, ότι έμαθα από την ιστοσελίδα και τις αναρτήσεις μπλόγκερ..
Τα λες πολύ σωστά πάντως, είδικά αυτό με την αφίσα δεν το γνώριζα.. ξεράθηκα στα γέλια..

KΑΡΜΕΝ είπε...

Να σου πω την αλήθεια, δεν το παρακολούθησα, εξαιτίας όλων αυτών που ανέφερες.
Συμφωνώ με την ανάγκη διαμόρφωσης της παιδείας, αλλά…
Πρώτα απ’ όλα όμως χρειάζεται η θέληση των ανθρώπων για γνώση, μάλλον…
Φιλιά.
Υ.Γ. Για τις αφίσες δεν το ήξερα. Έμεινα άναυδη…

P. Kapodistrias είπε...

Αυτό με την αφίσα με αποτελείωσε..............

Καλημέρα!

Prokopis Doukas είπε...

Το πιο αστείο είναι οτι καλείσαι να ψηφίσεις ανάμεσα σε μεγάλους αρχαίους φιλοσόφους, έναν διεθνούς σημασίας γιατρό (Παπανικολάου, για το ομώνυμο τεστ, οκ) και τον ...Κωνσταντίνο Καραμανλή!

Το πιο τραγικό θα είναι οτι θα "εκλεγεί" ο μεγάλος ιμπεριαλιστής: Ο Μεγαλέξανδρος, ο οποίος ως γνωστόν είναι δικός μας - και όχι των Σκοπίων...

Sweet and bitter είπε...

Ευτυχώς δεν είδα την αφίσα! Θα με έπιαναν τα γέλια στην Κηφισίας και θα έλεγε ο κόσμος τι έπαθα! χιχιχι
Δεν έχω δει κανένα επεισόδιο. Όταν είδα ότι έχουν "προκριθεί" ο Λαζόπουλος, ο Τραΐανός Δέλλας και κάποιοι άλλοι "άκυροι", έχασα κάθε ενδιαφέρον.

Σοφία είπε...

Για μένα είναι λιγάκι γελοίο όλο αυτό! Δεν μπορώ να ψηφίσω ανάμεσα σε Πλάτωνα, Αριστοτέλη, Κολοκοτρώνη, Ελύτη, Χατζιδάκι και (άκουσον, άκουσον...) Ζαγοράκη!!! Ποιος είναι ο Ζαγοράκης; Και πως μπορώ να συγκρίνω ανάμεσα σε τόσο διαφορετικά πράγματα; Τι έχει μεγαλύτερη βαρύτητα για μια χώρα; Η πολιτική; Η ιατρική; Η τέχνη; Η φιλοσοφία; 'Η το ποδόσφαιρο;
Καλό βράδυ!

Adamantia είπε...

Μου κάνει εντύπωση πώς σοβαροί δημοσιογράφοι σαν τον Παπαχελά παίρνουν μέρος σ' αυτή τη γελοιότητα. Οσο περνάει ο καιρός υποψιάζομαι ότι όλο αυτό γίνεται για να βγεί ο Μ.Αλεξάνδρος και να "εξάγουμε" ανάλογα το αποτέλεσμα..δεν ξέρω όμως, απλά μου φαίνεται πολύ βλακώδες για να είναι αθώο.
Καλη εβδομάδα

VAD είπε...

Αυτή η ανομοιότητα μεταξύ των υποψηφίων επιβεβαιωνει την αποψη μου ότι πρόκειται για μια προσπάθεια μάρκετινγκ και τιποτα περισσότερο...

Καλή εβδομάδα νάχεις...

Artanis είπε...

Πόσο δίκιο έχεις...Και να σκεφτέις τόσοι συγγραφείς, συνθέτες, επιστήμονες, και να ψηφίζουν άλλους αντι άλλων...Και με πείραξε πολύ και η απουσία της Μελίνας από την λίστα...Τί να κάνουμε όμως...
Φιλιά πολλά καλλιτέχνιδά μου, καλά να περνάς..

Ra Ma είπε...

Μια σαχλαμάρα που μας ήρθε από την Αγγλία είναι! Ένα γκάλοπ χωρίς καμία σημασία. Μπορεί να είμαι λίγο σκληρός σε αυτό που θα πω αλλά μου φαίνεται ότι κάποιοι έχουν πάρει φόρα και γελιοποιούν τα πάντα.

Καλημέρα και καλή εβδομάδα!!!
(έχεις αμφιβολία πως δεν θα βγει ο Μ.Αλέξανδρος?)

ΠΕΡΙΠΛΟΥΣ είπε...

καλημέρα

νομίζω πως δε χρειάζονται περιττά λόγια γιατί το έθεσες ξεκάθαρα..

.Μεγάλη ανάγκη υπάρχει στο να διαβάσουμε όλοι ξανά (και ξανά) την ιστορία μας και να μπει επιτέλους ως μάθημα στα σχολεία ο Ελληνικός Πολιτισμός…πώς να δικαιολογηθούν οι χαμηλές κατατάξεις του Χατζιδάκι, του Ελύτη , του Καζαντζάκη, του Κουν ..και τόσων άλλων σημαντικών προσωπικοτήτων?

τα φιλιά μου

ΣΟΦΙΑ ΣΤΡΕΖΟΥ είπε...

Διάβασα το κείμενό σου λέξη προς λέξη, και η κάθε γραμμή σου με βρίσκει απόλυτα σύμφωνη.
Πως να συγκρίνεις και να ψηφίσεις Μεγέθη τόσο διαφορετικά μεταξύ τους.
Φυσικά καλό είναι να μαθαίνουμε γι' αυτές τις προσωπικότητες κι απ' ότι είδα στο πρώτο αφιέρωμα για τον Καποδίστρια ήταν αρκετά καλό και περιεκτικό.
Βεβαίως θα γίνουν και λάθη. Κατά την ταπεινή γνώμη μου έστω κι έτσι αξίξει να αναδειχθούν οι προσωπικότητες και ο ενεργός ρόλος του καθενός.

Καλή συνέχεια κορίτσι μου, λόγω φορτωμένου προγράμματος δεν μπορώ να σου γράφω, αλλά να ξέρεις σε παρακολουθώ. Σ' ευχαριστώ και για τα δικά σου περάσματα.

jacki είπε...

Δεν καταλαβαίνω γιατί πρέπει να το βλέπουμε ανταγωνιστικά.. Και με τη μεζούρα μετράμε τους μεγάλους Έλληνες.. Ποιος είναι μεγαλύτερος.. Πως συγκρίνουμε 2 ανόμοια, δυο προσωπικότητες διαφορετικές και βγάζουμε συμπεράσματα.. Νομίζω ότι είναι άκυρη σαν σκέψη.

ναυτίλος είπε...

Εξαρχής ήταν βέβαιο ότι πρώτος θα έβγαινε ο Αλέξανδρος ο Μακεδών, για τους γνωστούς λόγους... Σίγουρα το αποτέλεσμα για τους 100 δεν είναι αντιπροσωπευτικό αλλά είναι ενδεικτικό κάποιων τάσεων που επικρατούν στην ελληνική κοινωνία μας: να προτιμάμε αυτούς που νομίζουμε ότι μας δοξάζουν στους Άλλους(χαρακτηριστικό του συνδρόμου κατωτερότητας των Νεοελλήνων) ακόμη κι αν αυτοί υπήρξαν σφαγείς , όπως ο Αλέξανδρος ή ο Βουλγαροκτόνος. Επίσης βρήκαν την ευκαιρία κάποιοι να συντονιστούν και να προβάλλουν στη ψηφοφορία κάποιους άγνωστους ή κάποιους "γνωστούς" όπως ο Γ.Παπαδόπουλος.
Κρίμα για τον Σκάι που έχει δώσει καλά δείγματα τηλεοπτικού ήθους (αν μπορεί να υπάρξει κάτι τέτοιο).

Σταλαγματιά είπε...

Οι άνθρωποι που αγαπάμε όσο μακριά κι αν πάνε θα είναι πάντα δίπλα μας.
Θα τους νιώθουμε κοντά μας ακόμη κι αν το άγγιγμα τους δεν μπορεί να μας φτάσει.
Είναι σκληρός ο χρόνος, ποιος σκληρός από τον ίδιο τον θάνατο γιατί ξεθωριάζει την εικόνα μέσα μας και αυτό πονάει διπλά.
Σε καταλαβαίνω μα…..μπορούμε να κάνουμε αλλιώς;
Δεν μπορούμε !

Roadartist είπε...

@ Hfaistiwnas : Καλημέρα Ηφαιστίωνα, ναι έχουνε γεμίσει τους κεντρικούς δρόμους με αφίσες, θα είχε πλάκα να το έβγαζα μια φωτο να το έβαζα μαζί με το ποστ, τώρα που το σκέφτομαι..

Κ.Υ.Π. WALKING είπε...

Αυτά με τις αφίσες είναι ημίμετρα, πρέπει να γίνει ντιμπέιτ κι εκεί θα διαμορφώσουμε άποψη.

Roadartist είπε...

@ agapi : Πιστεύω πως θέληση από τα παιδιά υπάρχει, αυτό που λείπει είναι το κίνητρο, τα πρότυπα, η σωστή οργάνωση των σπουδών από τη πολιτεία και δάσκαλοι με πάθος. Δηλαδή.. αναδιοργάνωση της παιδείας.. Η θέληση πιστεύω πως υπάρχει. Καλημέρα!

Roadartist είπε...

@ Π.Κ. : εμένα να δεις..



@ Prokopis Doukas : Πραγματικά! Είναι ίσως και μια ένδειξη του πόσο διαφορετικά σκεφτόμαστε ο καθένας από εμάς.. Μια θλίψη προκαλούν τα αποτελέσματα.. Ιδιαίτερα αν μπεις στην ιστοσελίδα του Skai, εκεί που έχουνε κατατάξει τους τελικούς 'φιναλίστ', έχουνε βάλει ποσοστά σε ορισμένα χαρακτηριστικά της προσωπικότητας τους..
Είναι πολύ αστείο.. Στον Παπανικολάου έχουνε 'Ανδρεία' 61%, ενώ στον Μ.Αλέξανδρο 'Ευσπλαχνία' 67%.. Ποιανού ιδέα ήταν όλο αυτό δε μπορώ να καταλάβω..
Ναι μάλλον το πιο πιθανό είναι ο Μ.Αλέξανδρος να "εκλεγεί"..Αυτό που με εκνευρίζει, είναι πως όσο θα περνάει ο καιρός ίσως όλο και περισσότερος κόσμος να φανατίζεται με τα αποτελέσματα. Είναι γελοίο, λυπηρό.

Crazy Tourists είπε...

Αλήθεια έχουν βγει τέτοιες αφίσες; Χαχα! Πέρα από την πλάκα, τραγικό είναι...
Έχει πάντως ενδιαφέρον η ψηφοφορία από ποιοτική άποψη, ανεξαρτήτως κατάταξης και "νικητή"...Ας πούμε θεωρώ τόσο απίστευτο ότι υπήρξαν άνθρωποι που ψήφισαν τον Μ.Κωνσταντίνο όσο και απίστευτη θεωρώ την ύπαρξη στη λίστα του Παπαδόπουλου, ή του Λαζόπουλου...
Επίσης είναι σημαντικό αυτό που λες κι εσύ...Ότι επιτέλους αφιερώθηκε τηλεοπτικός χρόνος σε κάτι που δεν έχει να κάνει με τις αηδίες που έχουμε συνηθίσει και μάλιστα όχι σε μεσονύκτια προβολή όπως έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε τις αξιόλογες εκπομπές...
Καλημέρα

Τρελοτουρίστρια

Roadartist είπε...

@ Sweet and bitter : Άσε.. πραγματικά σουρεαλιστικό!.. Για τον Λαζόπουλο συμφωνώ.. τελείως άκυρο, ο Τ. Δέλλας νομίζω δεν είναι στους 100 πάντως.. Είναι όμως ο Ζαγοράκης.. Έλεος!

Roadartist είπε...

@ Σοφια : Έλα ντε.. Δεν γίνεται, αυτοαναιρείται η όλη διαδικασία από μόνη της.. Πως να συγκρίνεις έναν γιατρό, με έναν φιλόσοφο, έναν κατακτητή...και έναν ποδοσφαιριστή?

Roadartist είπε...

@ Adamantia : Επειδή είχα δει από περιέργεια τις πρώτες εκπομπές, μου έκανε πολύ αρνητική εντύπωση, ότι ο Παπαχελάς ήταν εκείνος που κάλεσε τον κόσμο να ψηφίσει, λέγοντας πως η τύχη του μεγαλύτερου Έλληνα βρίσκεται στα χέρια μας.. Μα τι είναι αυτά??

Roadartist είπε...

@ VaD : Η ανομοιότητα δείχνει και τα τόσο απίστευτα διαφορετικά κριτήρια του καθένα μας.. Νομίζω πάντως πως αν είχε γίνει η ίδια εκπομπή σε άλλο τηλεοπτικό κανάλι, ίσως τα αποτελέσματα να ήταν διαφορετικά. Δε ξέρω..

Roadartist είπε...

@ Artanis : Και εμένα με πείραξε πολύ. Όπως και αυτή η αρχαιολατρία μας.. Θα έπρεπε να υπήρχαν προσωπικότητες μόνο από την σύγχρονη ιστορία κ πολιτισμό..

Roadartist είπε...

@ Radio Marconi : Δεν γίνεσαι σκληρός, και εγώ αυτό πιστεύω. Δεν έχει καμία σημασία. Είμαι σχεδόν σίγουρη ότι θα βγει ο Μ. Αλέξανδρος.. αν δε βγει θα είναι... έκπληξη...(δε ξέρω αλλά είναι για πολύ γέλιο όλο αυτό).. Καλημέρα!


@ ΠΕΡΙΠΛΟΥΣ : Να είσαι καλά, σε ευχαριστώ πολύ, καλημέρα.

Roadartist είπε...

@ ΣΟΦΙΑ ΣΤΡΕΖΟΥ : Το θεωρώ γελοίο ο οποιοσδήποτε νεοέλληνας να "κρίνει" τον Πλάτωνα, τον Αριστοτέλη, τον Σωκράτη.. Είναι χαζό όλο αυτό.. Ο λόγος που είδα τα πρώτα επεισόδια ήταν τα σοβαρά ονόματα που έχουνε συνεργαστεί για την εκπομπή. Αλλά δυστυχώς κάπου ξέφυγε νομίζω το όλο πράγμα. Τουλάχιστον προσωπικά δεν θα ασχοληθώ άλλο, μόνο που βλέπω τα "φηφίστε τον..γιατί.." με πιάνει ξανά το νευρικό γέλιο..
Ευχαριστώ για τα λόγια σου Σοφία, και για τη παρουσία.

Roadartist είπε...

@ jacki : Εκτός από το ότι δεν γίνεται αυτό, είναι και πραγματικά γελοίο.

Roadartist είπε...

@ ναυτίλος : Είναι ενδεικτικό των τάσεων σίγουρα.. και της αρχαιομανίας μας..
Συμφωνώ με όσα έγραψες.. Γιατί να πρέπει να επαινούμε αιματηρούς κατακτητές, και να τους θεοποιούμε, και όχι ανθρώπους που πρόσφεραν με το πνεύμα τους.. Κρίμα που δεν βρίσκεται στην πρώτη 10αδα ούτε ένας συγγραφέας ή καλλιτέχνης..

Roadartist είπε...

@ Anastasia : Αναστασία δεν κατάλαβα απόλυτα το σχόλιο σου.. Καλημέρα σου!



@ Κ.Υ.Π WALKING : Πολύ καλό!.. Μόνο αυτό μένει να δούμε :)



@ Crazy Tourists : Μα καλά μόνο εγώ τις έχω δει?? Την επόμενη φορά που θα είσαι σε κεντρικό δρόμο, πρόσεχε γιατί κάπου θα πετύχεις τον Καποδίστρια ή τον Καραμανλή να σε καλεί να τον ψηφίσεις!!! Lol..
Επιτέλους αφιερώθηκε χρόνος για ενημέρωση, αλλά ας μη του δίνουμε το όλου εγχειρήματος περισσότερη αξία από όση έχει..

b|a|s|n\i/a είπε...

πρέπει να κόβει βόλτες καθημερινά ο καποδίστριας. τον βλέπω και στην μεσογείων και μάλιστα κάθε μέρα την ίδια ώρα!
χαχαχα! και εγώ την πρώτη φορά που είδα την αφίσα νόμισα ότι θα πεταχτεί και η σαρρή από καμιά γωνιά!
μία φορά έτυχε να δω την εκπομπή και όντως είναι καλογυρισμένη και μαθαίνεις πολλά ιστορικά.
τώρα για την ψηφοφορία άλλα λόγια να αγαπιόμαστε... και μπερδεύτηκα... ανάμεσα σε πλάτωνα και ζαγοράκη τι να διαλέξω;
:)) φιλιάααααα!

βασίλης είπε...

Σίγουρα οι επιλογές αυτές δημιουργούν αντιδράσεις... Αλλά εντάξει μια πρώτη προσπάθεια ήταν, και δυνατή η κριτική... Φιλιά καλημέρα

Fegia είπε...

Συμφωνώ απόλυτα με την προβληματική σου, καλή μου φίλη.
Από πού κι ως πού ο Όθωνας Έλληνας και μάλιστα "Μεγάλος"...
Παρακολούθησα λίγο τις παρουσιάσεις...δεν με έπεισαν!
Παιχνιδάκι γίνεται...
Τελικά όλες αυτές οι ψηφοφορίες έχουν την αξία που έχουν και οι μετρήσεις της AGB για τις τηλεοπτικές εκπομπές...
Όλα να αναχθούν σε νούμερα, σε δείκτες...
Έλεος!
Και αυτή η άμεση, η αντιπροσωπευτική δημοκρατία .... ο λαός ψήφισε!

Αστεία (και καμιά φορά επικίνδυνα) πράγματα...
Να χρυσώνουμε το χάπι...να νοιώθουμε ότι όλοι μας συμμετέχουμε και διαμορφώνουμε την Ιστορία!

Σταματώ εδώ γιατί είμαι έτοιμος να πω πολλά για όλες αυτές τις σφυγμομετρήσεις και την περίφημη κοινή γνώμη...

(ΥΓ. Για να εκτονωθώ.....αν ψήφιζα...λέω... αν με έπειθε η σκοπιμότητα μια τέτοιας έρευνας....θα πρότεινα ασφαλώς τον Αριστοτέλη...).

Καλή εβδομάδα.

IZA είπε...

Από την αρχή που ξεκίνησε αυτή την ιστορία ο Skai το θεώρησα ως πολύ ανόητη ιδέα. Τι νόημα έχει να βγάλεις το μεγαλύτερο `Ελληνα. Σε τι; O καθένας είναι μεγάλος στον τομέα του. Μπορώ να βάλω σε ζυγαριά τον Πλάτωνα και τον Αριστοτέλη; `Ετσι δεν έδωσα ιδιαίτερη σημασία σ' αυτή την ανοησία. Μια φορά όμως είδα μια εκπομπή κι έπαθα πλάκα ( όχι πώς δεν το περίμενα) από το τουρλουμπούκι που επικρατεί στην ελληνική κοινωνία. ( για τους λόγους που αναφέρατε κι εσείς).

kiki είπε...

Πολύ σωστά τα είπες και συμφωνώ. Όλο αυτό μου φαίνεται too much από την αρχή. Και θα μείνω στο εξής σημείο: τι σχέση έχει ο Πυθαγόρας με το Ζαγοράκη και τη Βουγιουκλάκη; Μωρέ μια χα΄ρα μου φαίνεται ο Ζαγοράκης, αλλά στο είδος του! Πως μπορούμε να συγκρίνουμε ανόμοια πράγματα; Όλοι στο ίδιο τσουβάλι και μάλιστα από την αρχαιότητα έως σήμερα; Τουλάχιστον ας υπήρχε μια διαστρωμάτωση, ένας χωρισμός σε εποχές, σε κατηγορίες......κάτι τέλος πάντως...
Διαφωνώ με το όλο project...

eirini είπε...

θα συμφωνήσω απόλυτα με όσα γράφεις. Να σου πω όμως κάτι; Άντε και έβαλες το Καποδίστρια, τον Πλαστήρα, τον Μ.Αλέξανδρο και τον Πλάτωνα κλπ σε μια κλίμακα, ο... Ζαγοράκης πού χωράει;;;;;;; Ο Καζαντζίδης (κ.λ.π.)... πού χωράει;;;; Δεν λέω... είναι εξαιρετικοί στο είδος τους, αλλά μπορούν να μπουν σε μια λίστα δίπλα στους υπολοίπους; Αυτοί για μένα είναι... να το πω απλά... ξεκάρφωτοι! Πιο πολύ λοιπόν με πειράζει που βρίσκονται αυτοί με τους υπολοίπους και όχι ο Καπποδίστριας με τον Πλάτωνα! Συμφωνώ μαζί σου όμως ότι θα έπρεπε να υπάρχει κάποιο μέτρο συγκρισης. Κατα τ'άλλα βρίσκω εξαιρετική την εκπομπή και κυρίως τα τελευταία επεισόδια που αναλύουν εκτενώς πολύ σημαντικές προσωπικότητες.
Καλησπέρα Roadartist μου! Φιλάκια πολλά!!!!

Μαριλένα είπε...

στον κοσμο μου ως συνήθως, τιποτα δεν εχω παρει ειδηση.
αλλα η αφίσα που λες, τέλεια :ΡΡ

φιλιά και καλη βδομαδα!

Βαγγέλης Μπέκας είπε...

Από όσα γνωρίζω, ο Καποδίστριας ήταν ιταλικής και όχι ελληνικής καταγωγής.
Επίσης χαρακτηριστικό είναι ακόμα ότι μέσα στη δεκάδα έχουμε 4 που ο ένας ήταν δάσκαλος του επόμενου. Σωκράτης – Πλάτωνας – Αρστοτέλης - Αλέξανδρος.

Ένα γελαστό απόγευμα είπε...

Δεν αξίζει πλέον ν' ασχολούμαστε μ' αυτό το δήθεν φιλολαϊκό κανάλι.
Έβαλε αφελή κόσμο και μαθητές, να δεντροφυτέψουν τα καμμένα από τις πυρκαγιές βουνά, σε χρονική περίοδο που είχαν ήδη περιφραχτεί οι καταπατήσεις και κατόπιν τούτου η κυβέρνηση προχωρά σε νομιμοποίηση των αυθαιρέτων...
Σου λέει κάτι αυτό; Οέο!!!
Μήπως στο τέλος αναδειχτεί μεγαλύτερος Έλληνας ο Γιακουμάτος;
Καλή εβδομάδα!

gregory είπε...

εαν ψυφιψαν τα 15 με 18 θα εβγαζαν τον ρουβα την βανδη η την βισση...[δεν εχω προβλημα με αυτους ετσι?] ΑΛΛΑ ΜΕ ΤΗΝ ΜΟΡΦΩΣΗ ΚΑΙ ΠΑΙΔΕΙΑ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΔΙΝΟΥΜΕ...με αυτα τα τρυκ οι αμερικανοι θελουν να ξεχασουνε οι λαοι την ιστορια τους...

dyosmaraki είπε...

Την αφίσα για να πω την αλήθεια δεν έτυχε να την δω αλλά η όλη διαδικασία και η προβολή που της έχουν δώσει με έχει ενοχλήσει αφάνταστα.

Θα ήμουν σύμφωνη εάν ζητούσαν ο κόσμος να επιλέξει ανάμεσα στους μεγαλύτερους συγγραφείς η στους μεγαλύτερους μουσικούς η ακόμη το ερώτημα θα μπορούσε να είναι ποιόν θεωρείτε τον μεγαλύτερο λογοτέχνη της αρχαιότητας???

Ομως όπως ήδη ανέφερες δεν είναι δυνατόν να επιλέξει κανείς ανάμεσα σε ανόμοια πράγματα και σε ανόμοιες περιόδους.

Οσο για την ένταξη του μαθήματος του Ελληνικού Πολιτισμού στα σχολεία συμφωνώ πως είναι απαραίτητο. Ας μην ξεχνάμε πως ενώ εδώ και χρόνια λειτουργεί ειδικό για αυτόν τον σκοπό πρόγραμμα Σπουδών το οποίο μάλιστα αριθμεί μεγάλο αριθμό αποφοίτων, τα επαγγελματικά τους δικαιώματα εξακολουθούν να μην αναγνωρίζονται.

Roadartist είπε...

Καλησπέρα σε όλους..

Μου κάνει εντύπωση που οι περισσότεροι από εσάς δεν έχετε δει ακόμη κάποια αφίσα της συγκεκριμένης εκπομπής στο δρόμο..
Είναι στα πιο κεντρικά σημεία της Αθήνας (Μεσογείων, Κηφισίας, Βουλιαγμένης..)

Συγκεκριμένα και σήμερα πέρασα από την Κηφισίας, και είδα μια αφίσα με τον Κολοκοτρώνη αυτή τη φορά..Δυστυχώς ήμουν εν κινήσει και δεν μπορούσα να σταματήσω για να την φωτογραφίσω..

Συγκράτησα όμως την λεζάντα της..
Λοιπόν ο Κολοκοτρώνης σε φωτογραφία και δίπλα ακριβώς έγραφε:

"Ψηφίστε με!
Γιατί εγώ έγινα κλέφτης για χάρη σας.."

Lol..

Συγνώμη αλλά νομίζω πως είναι εντελώς λάθος η προώθηση της ψηφοφορίας της συγκεκριμένης εκπομπής.
Γελοιοποιούν εντελώς έτσι αυτές τις προσωπικότητες.

nikiplos είπε...

καλησπέρα...

Μα αγαπητή, καλλιτέχνιδα, είμαστε ο μόνος λαός στον κόσμο που δεν διδάσκεται την ιστορία του... πολύ απλά.. Διδασκόμαστε ένα ιστορικό ψεύδος περί απευθείας καταγωγής από τους αρχαίους έλληνες και μάλιστα βιολογική, που θα έκαναν και τον πρωτοετή φοιτητή του βιολογικού να πέσει στο πάτωμα από τα γέλια...
Διδασκόμαστε ένα μακρό ψέμα τρισχιλιετούς ελληνικής παρουσίας που είναι σαφώς αστήρικτο από κάθε άποψη... κι αυτό για να συμβιβάσουμε τη θρησκεία, το ιστρορικό ψεύδος κλπ, ώστε να γίνει ικανό το πρόπλασμα του έθνους μετά την απελευθέρωσή.
Αυτό δεν γίνεται τυχαία. Γίνεται γιατί βολεύει την κάστα που κυβερνάει και διοικεί τον τόπο μας. Ειδάλλως θα διδασκόμασταν περί το 50% της πρόσφατης ιστορίας που είναι λείαν σημαντική και ένα 50% ιστορίας της περιοχής μας από τον αρχαίο κόσμο έως σήμερα και ευρωπαϊκής ιστορίας...
Αντ' αυτού διδασκόμαστε κουτσουρεμένη και με επιλλεκτική διάθεση την ιστορία του αρχαίου κόσμου και ύστερα πηδάμε σαν το καγκουρώ, μέσα από την βυζαντινή ιστορία, την τουρκοκρατία και το σήμερα...
Για αυτό είναι λογικό αγαπητή μου να τελούμε εν συγχύσει...
εξού και οι 100 σημαντικότεροι έλληνες που αναδείξαμε, ουχί ως τηλεοπτικό κοινό, αλλά μάλλον ως αγράμματοι...

Επειδή σέβομαι τον όγκο του ποστ, (λέω τώρα πάλι σεντόνι έγραψα) προτείνω το βιβλίο το βιβλίο του Παναγιώτη Κονδύλη "Η παρακμή του αστικού πολιτισμού, εκδόσεις ΘΕΜΕΛΙΟ, τόμοι Α & Β. Αναφέρομαι στην Εισαγωγή στην ελληνική έκδοση, που έχει τίτλο "η καχεξία του ελληνικού στοιχείου στη νεοεεληνική κοινωνία και ιδεολογία".

Roadartist είπε...

@ b|a|s|n\i/a : Είσαι ο μόνος ως τώρα που τις έχει προσέξει :))
Μα μόνο το "σταυρώστε με, σταυρώστε με" δεν έχουνε βάλει να ακούγεται μουσική υπόκρουση! :))
Καλό απόγευμα!

Roadartist είπε...

@ βασίλης : Ωχ Βασίλη δηλαδή λες να υπάρξει και δεύτερη προσπάθεια?? Φαντάζεσαι δηλαδή κάθε κανάλι, ανά έτος, να αναδεικνύει τους δικούς του "Μεγάλους Έλληνες", ναι τότε θα είχε αξία για στατιστικούς λόγους :))) Φιλάκια!

Roadartist είπε...

@ Fegia : Μα ακόμα και αν οι προθέσεις ήταν καλές, η οργάνωση είναι δυστυχώς ελλιπέστατη. Δεν μπορείς να κάνεις τέτοιες συγκρίσεις, το μόνο που καταφέρνεις είναι να απαξιώνεις τελικά αυτές τις προσωπικότητες, που όλοι εμείς δεν είμαστε νομίζω, άξιοι να τις κρίνουμε..
Αυτό που με στεναχωρεί είναι ότι ο κόσμος δεν έχει δυστυχώς κριτήρια και ότι αρκετοί θα αισθάνονται ότι το όποιο αποτέλεσμα θα έχει κάποια ουσία..

Υ.Γ. Απορώ αν όλοι αυτοί που θα ψηφίσουν, έχουν διαβάσει κάτι από Πλάτωνα ή Αριστοτέλη.. (ή Σωκράτη αν και δεν άφησε ο ίδιος γραπτά κείμενα..)

leondokardos είπε...

Ασφαλώς δίκαιο είχε η Μελίνα,γιατί φτάσαμε στο σημείο να ξέρουν οι ξένοι καλύτερα απο εμάς τη δική μας ιστορία !
Θεωρώ οτι αυτή η ψηφοφορία είναι τελείως ανόητη και θα βγάλει τερατουργήματα.Οι περισσότεροι θα ψηφίσουν δίχως να έχουν συγκτητικά στοιχεία και γνώση, αλλά ανάλογα με ο,τι έχουν ακούσει.
Ειμαι περίεργος τι θα βγει. Μάλλον η αμάθειά μας.

Roadartist είπε...

@ IZA : Συμφωνώ απόλυτα με τη σκέψη σου.. Το θέμα "σηκώνει" αρκετή ανάλυση, δυστυχώς δεν είναι ότι καλύτερο μπορεί να συμπεράνει κανείς για την εκπομπή. Νόημα? Κανένα! Μόνο ως ενημέρωση για κάποιες προσωπικότητες, η οποία νομίζω θα έπρεπε να είναι ήδη κατακτημένη για τους περισσότερους από εμάς.

Roadartist είπε...

@ kiki : Ακριβώς αυτό! Τα βάζουμε όλα σε ένα τσουβάλι και υποτίθεται πως έχει κάποια σημασία το όποιο αποτέλεσμα. Καμία δεν έχει.

Roadartist είπε...

@ eirini : Σε αυτό το επίπεδο που βρίσκεται η τηλεόραση, είναι θετικό που μια εκπομπή έχει κάπως πιο "εκπαιδευτικό" χαρακτήρα, αλλά με τις ψηφοφορίες αυτές, απαξιώνει (κατά την δική μου γνώμη) καθεμία από τις προσωπικότητες που παρουσιάζει.

Roadartist είπε...

@ Μαριλένα : Άσε σήμερα είδα και αυτή με τον Κολοκοτρώνη και με αποτελείωσε ("ψηφίστε με, γιατί εγώ έγινα κλέφτης..για χάρη σας..") Καλό σου απόγευμα Μαριλένα, φιλιά.

Roadartist είπε...

@ VITA MI BAROUAK : Κοίτα να δεις τελικά που όσο το ψάχνουμε το θέμα.. όλο και κάτι καινούργιο εντοπίζουμε.. Ενδιαφέρουσα παρατήρηση..

Roadartist είπε...

@ "Ένα γελαστό απόγευμα" : Στέλιο δεν το γνώριζα αυτό που αναφέρεις.
Και η αλήθεια είναι πως εκτιμώ τις κινήσεις δεντροφύτευσης.., αλλά και γενικότερα του οικολογικού χαρακτήρα που έχει πάρει ο Σκαι.
Όπως την κίνηση για τα λατομεία (δίχως βέβαια και σε αυτή να αποκλείω να μη βρίσκεται κάτι από πίσω της..) ή η κίνηση για τον Ασωπό..
Αν ισχύει ότι αναφέρεις..τότε τι να πω..
Ο Γιακουμάτος??? Ε ποτέ!!

Roadartist είπε...

@ gregory : Η Βανδή και η Βίσση έχουνε πέσει κάπως πλέον :))))
Παιδεία δυστυχώς δεν υπάρχει.. και για αυτό δεν φταίνε τα παιδιά.. αντίθετα..μακάρι να ακούγαμε όλοι μας τις απόψεις των παιδιών, πολλές φορές είναι καλύτερες από μερικών που μας κυβερνούν..

Roadartist είπε...

@ dyosmaraki : Οι αφίσες έχουνε γεμίσει την Αθήνα (και φαντάζομαι όσο πλησιάζει η μέρα της λήξης της ψηφοφορίας θα γίνονται όλο και περισσότερες)..

Έτσι όπως το θέτεις θα είχε περισσότερο ενδιαφέρον η ψηφοφορία.

Σίγουρα είναι μεγάλη κατάντια που δεν υπάρχει στα σχολεία αντίστοιχο μάθημα, από τη στιγμή μάλιστα που υπάρχουν απόφοιτοι ΑΕΙ σε αυτό το αντικείμενο. Κρίμα.

Roadartist είπε...

@ nikiplos : Δυστυχώς δεν διδασκόμαστε ιστορία. Θυμάμαι στο σχολείο, η νεότερη ιστορία έπεφτε εκτός ύλης.. και συνήθως δεν προλαβαίναμε καν να την διδακτούμε. Πιστεύω πως πρέπει ο καθένας από εμάς, να έχει και την ευθύνη της γνώσης του.. Πόσοι πτυχιούχοι υπάρχουν, που είναι άσχετοι? Θα το ψάξω το βιβλίο που μας προτείνεις.

Roadartist είπε...

@ leondokardos : Μακάρι να υπήρχε αυτό το μάθημα, αλλά όσο και να το λέμε δεν αλλάζει τίποτα..
Πρέπει τα παιδιά να διδάσκονται φάσματα του ελληνικού πολιτισμού, κατά τη δική μου γνώμη είναι απαραίτητο. Ότι αποτέλεσμα να βγει, δεν θα έχει καμία απολύτως αξία (τουλάχιστον σίγουρα για μένα).

Dream_Rider είπε...

Όταν μέτρο σύγκρισης αποτελεί η "κρίση" του καθενός από εμάς νεοέλληνα, με τις γνώσεις, τα άγχη και τα πιστεύω του, σε συνδιασμό την τηλεόραση-τηλεθέαση, τότε το ποιοτικό μέτρο και η (ιστορική) αλήθεια είναι μάλλον βέβαιο οτι θα χαθεί...

Πώς ψηφίζεις για κάποιους που δεν γνωρίζεις; Τί λέω, το κάνουμε κάθε 4 χρόνια...

amelie είπε...

επιστροφη....της ασωτου!!! χεχε!!!
εχεις πολυ δικιο σ αυτο που λες..
ωστοσο παραμενει μια πολυ καλη ευκαιρια να μαθουμε την ιστορια, οπως ειπες και εσυ αλλωστε... ισως θα επρεπε να παραμενουν οι 10 μεγαλοι ελληνες και να μη βγει καποιος πρωτος... δεν ξερω, ειναι λιγο διαχασμενο το ολο θεμα...
αυτα ειχα να πω...
γεια και χαρα ροαντ..

Maria Tzirita είπε...

Δεν είχα ιδέα γι αυτή την εκπομπή! Κι επειδή δεν πολυκυκλοφορώ, δεν έχω δει ούτε την αφίσα! Μα είναι δυνατόν; Μου φαίνεται τρομερά γελοίο! Δε θέλω καν να σχολιάσω! Σου αφήνω την καλησπέρα μου και τα φιλιά μου!

Ανώνυμος είπε...

να σου πω..Σκάι δε βλέπω αλλά όλο αυτό το πακέτο "μεγάλοι Έλληνες" πολύ ..ύποπτο μου φαίνεται,βλέπεις,φοβάμαι πάντα του υπερ-τονισμό εθνικών καταγωγών ,δεν ξέρεις ποτέ πού οδηγεί.

τα φιλιά μου!

Σπύρος είπε...

Τουλάχιστον και που έχει και αυτό και μάθαμε κάποιες πληροφορίες ιδιαίτερα για όσους δεν γνωρίζουν ειναι πολύ σημαντικό. Απο το να βλέπουμε μεσημεριανά χίλιες φορές που με αυτή την σειρά εκπομπών μάθαμε κάποια πράγματα και ανθρωπους που μίλησαν απο οτι διάβασα πάντως κάπου θα βγουν και σε βιβλία οι προσωπικότητες. ειδωμεν!

olivetreegirl είπε...

Δεν είχα ιδέα γι' αυτή την φηφοφορία! Καλά, είναι απίστευτα τα άτομα! Δεν θα μπορούσα να συμφωνήσω περισσότερο με αυτά που λες!

gregory είπε...

φυσικα δεν φταινε τα παιδια μας...
αφου δεν εμαθαναν τη ηταν ο πλατωνας???..

Roadartist είπε...

@ Dream_Rider : "Πώς ψηφίζεις για κάποιους που δεν γνωρίζεις; Τί λέω, το κάνουμε κάθε 4 χρόνια..."
Με κάλυψες απόλυτα..

Roadartist είπε...

@ amelie : Καλώς την άσωτη!!! Το πιο σημαντικό είναι ότι όντως κάποιοι άνθρωποι θα πάρουνε πράγματα από τη σειρά. Εύχομαι να δοθούν και ερεθίσματα για να ψαχτούμε μετά περισσότερο :)

Roadartist είπε...

@ Maria Tzirita : Μαράκι αν βάλεις τώρα Σκαι, προβάλλεται.. Μα πως δεν κυκλοφορείς? :) Ίσως δεν έχει τύχει ακόμη να τις δεις.. Καλησπέρα, φιλιά!

Roadartist είπε...

@ nyxterino : Καταλαβαίνω τι εννοείς και δε θα διαφωνήσω. Έχει αξία να ξέρουμε την ιστορία μας, και τον πολιτισμό μας. Το θεωρώ πολύ σπουδαίο. Συνέχεια να μαθαίνουμε! Φιλάκια πολλά.

Roadartist είπε...

@ LOCKHEART : Σίγουρα όπως γράφω και στο post, ως προς αυτό, είναι σημαντική πρωτοβουλία. Αρκεί να μη πάρουμε καθόλου στα σοβαρά την ψηφοφορία. Αυτή δεν αξίζει.

Roadartist είπε...

@ olivetreegirl : Έχει συζητηθεί πολύ.. Εδώ και μήνες.. Βάλε Σκαι και θα δεις την εκπομπή αυτή τη στιγμή.. Μέχρι το Μάιο νομίζω ότι θα ψηφίζουν..



@ gregory : Γρηγόρη, έχεις δίκιο αυτό ακριβώς!

Διονύσης Μάνεσης είπε...

Να μην ξεχάσω να:
-πάω στην προεκλογική συγκέντρωση του Πυθαγόρα.
-προωθήσω το μέιλ του Καποδίστρια,
-σημειώσω το κινητό του Μεγαλέξανδρου, για να τον ψηφίσω,
-γράψω μια επιστολή στον Τύπο κατά του Αριστοτέλη που απειλεί να μας πάρει το χρυσό,
-μάθω ποιος είναι αυτός ο Ζαγοράκης,
-τηλεφωνήσω ευχαριστηρίως στο σκάι για τη βοήθεια που μου παρέχει σε ζητήματα εθνικής και προσωπικής αυτογνωσίας.

patsiouri είπε...

Αυτή η τρισμέγιστη μαλακία του Σκαι δε θα είχε λάβει τόση προσοχή αν δεν ασχολιόταν και δεν ψήφιζε τόσος κόσμος.
Μα ειλικρινά, σας πέρασε έστω και μια στιγμή από το μυαλό να ψηφίσετε σ'αυτή τη μπούρδα???

Θα συμφωνήσω απόλυτα με τον Προκόπη Δούκα-εννοείται πως θα βγει ο Μ.Αλέξανδρος ( ο μεγαλύτερος κατά την ταπεινή μου άποψη χασάπης της αρχαιότητας που χάρη θα μου έκαναν οι Σκοπιανοί να αποδείξουν πως είναι δικός τους και να εξοβελιστεί από την ιστορία μας), κι'αυτό λόγω του επιπέδου του κοινού που ψηφίζει και δεν ξέρει γρι από ιστορία.

Διάβαζα ένα άρθρο του Ν.Δήμου στην εφημερίδα όπου εύστοχα ο άνθρωπος αναρωτιέται γιατί όλοι οι πετσοκόφτες διατηρούν το προσωνύμιο Μέγας (πάρε Αλέξανδρο, Ναπολέοντα και άλλους αιμοσταγείς δολοφόνους).
Μα γιατί οι μάζες είναι κομπλεξικές και γουστάρουν βαθύτατα το να έχουν πηδήξει στην κυριολεξία άλλους λαούς.

Τέλος, με βάση τα παραπάνω, βρίσκω πολύ εύστοχο το σχόλιο της Αδαμαντίας.
Κάτι παίζει πίσω απ'αυτή τη μπούρδα για να κάτσει ακόμη και ο Παπαχελάς ν'ασχοληθεί στα σοβαρά.

Roadartist είπε...

@ Διονύσης Μάνεσης :
Προσυπογράφω......... Λοιπόν..

-τα λέμε στου Πυθαγόρα..
-η κλήση σας προωθείται..
-Sms γρήγορα για Μεγαλέξανδρο!!
-μαύρο στον Αριστοτέλη..
-έλα ντε..Πως? Ζαγοράκη τον είπες??
-μαζί να πάρουμε τηλέφωνο στο Σκάι άμεσα βρε..

Διονύση έγραψες! :)

Roadartist είπε...

@ patsiouri : Καταρχήν ηρεμία.. και εμείς τσαντιστήκαμε ;) αλλά οκ λίγο πιο χαλαρά, διαφορετικά δεν λέει..
Σε χαλάει και εσένα δηλαδή, με πιο νηφαλιότητα ειδικά τώρα απλά για μια εκπομπή..
Για μένα δεν πρόκειται για τίποτα, ένα παιχνίδι εντυπώσεων είναι.
Κατά τη δική μου άποψη, δε ξέρω αν κρύβεται από πίσω κάτι περισσότερο από κέρδος για το Σκάι και πρόκληση τηλεθέασης. Μην μεγαλοποιούμε καταστάσεις.

νατασσΆκι είπε...

μετά το σχόλιο του Διονύση Μάνεση, εγώ τι να πω;;;
να φτιάξω κι εγώ τη λίστα μου!!!
:)))))

Καλό βράδυ, roadartist μου, φιλιά!!

Anastasios είπε...

Πάντως με τούτα και με κείνα κατάφερε η τηλεόραση να μας σκλαβώσει και πάλι. Τουλάχιστον μας έθεσε αυτή τη φορά ένα ερώτημα που μας απασχολεί όλους, για διαφορετικούς λόγους τον καθένα, και μας έκανε να γίνουμε και πάλι... οπαδοί.

Έχω έντονη υποψία για το ποιός θα είναι ο... Μέγας Έλληνας με τους πολλούς οπαδούς.

Σημεία των καιρών!

kostaslogh είπε...

Η παιδεία στο ναδίρ
ουδεμία έκπληξη!

gomena tu xuzuri είπε...

etyxe k ta skeftomoun ola afta simera. amfivallo an ola afta ta exoun psifisei oi ellines. dld sygnomi, poios na exei psifisei ton Othona? axoneftos mou itan apo to dimotiko...Kai afton ton Venizelo pia...eleos! Liga kotsanes eixe kanei stin epoxi tou? Ta oraiopoioume ola. Toulaxiston me anakoufizei i skepsi oti i dimoskopisi, opos ta perissotera pragmata stin tv, einai moufa...

fpboy είπε...

Εγώ αυτή την εκπομπή την βλέπω σαν οτι πιο ενδιαφέρον έχει γυριστεί στην Ελληνική τηλεόραση ever.

υ.γ - Οι 100 Έλληνες έχουν ψηφιστεί απο τον κόσμο.
Μην στέκεστε σε όποιον σας την σπάει απο την λίστα γιατί χάνετε το δάσος. Φιλικά.

fpboy είπε...

Ας χαρούμε μια καλή παραγωγή χωρίς χαζόεθνικισμούς , χαζόαριστερισμούς και την γνωστή γκρίνια και μιζέρια για όλα.

Ας το δούμε, ας το χαρούμε και ας μελετήσουμε τα αποτελέσματα για να καταλάβουμε την κοινωνίας μας και τον τρόπο σκέψης της.

υ.γ - Όλη η Αθήνα είναι γεμάτη διαφημιστικές αφίσες, τι πειράζει αν ο Σκαι διαφημίζει την εκπομπή του με αφίσες ; Δεν σας πιάνω.

wintersea είπε...

Έτσι όπως έχουν διαμορφώσει τον κατάλογο, μάλλον η μεγάλη σαλάτα του Σκάι θα έπρεπε να λέγεται!

Μα πού είναι αυτές οι αφίσες;;;;

Roadartist είπε...

@ νατασσάκι : Όντως γέλασα πολύ με το σχόλιο του Διονύση! Νομίζω πως πραγματικά μόνο έτσι μπορούμε να αντιμετωπίσουμε το voting. Φιλάκια!

Roadartist είπε...

@ Anastasios : Λογικό ήταν να προκαλέσει μια εκπομπή τέτοια. Οπαδοί πάντως δεν δηλώσαμε όλοι, αντίθετα κάποιοι ήταν αρκετά αρνητικοί.


@ kostaslogh : εντελώς!


@ gomena tu xuzuri : Αληθινά είναι, προσωπικά δεν με εκπλήσσουν καθόλου τα αποτελέσματα. Αυτό που με εκπλήσσει είναι ότι αρκετός κόσμος δεν αντιλαμβάνεται την 'βλακεία' που ξεπηδά από αυτό το project.

Roadartist είπε...

@ fpboy : Δεν αμφισβήτησα τα αποτελέσματα, ότι είναι πλαστά, το αντίθετο, τα έκρινα..
Δίχως τα όμορφα επίθετα που προσάπτεις, απλά ως ανούσια εντελώς.., δίχως καμία αξία (για μένα) για τους λόγους που ανέφερα στο post.
Τώρα αν εσύ δεν βρίσκεις σε τίποτα λάθος, και όλα οκ, συνέχισε να ψηφίζεις.
ΥΓ ..αυτό με τις αφίσες το έπιασαν όλοι εκτός από εσένα..


@ wintersea : λογικά θα τις πετύχεις κάποια στιγμή στο δρόμο σου.. είναι σε κεντρικά σημεία..

lakis είπε...

Η τελευταία παράγραφος εκφράζει και τη δική μου άποψη. Μέρα καλή

Despoina Chatzipavlidou είπε...

ούτε καν πρέπει να ασχολούμαστε

καλημέρα

BUTTERFLY είπε...

Ετσι ακριβως! Γιατι το να θες να ανδειξεις καποιες μεγαλες μορφες της χωρας σου ειναι ενα πραγμα, αλλα ειναι τελειως διαφορετικο και αδικο θα ελεγα να θες να προβαλεις τελικα εναν μονο ως τον πιο κορυφαιο, οταν ειναι τοσες πολλες και τοσο μεγαλες αυτες οι προσωπικοτητες! Σαν λαος εχουμε να επιδειξουμε μεγαλους αντρες και γυναικες σχεδον σε ολους τους τομεις! Πως λοιπον να τα εξισωσεις ολα και να πεις οτι ενας και μονο σταθηκε ο πιο σημαντικος ολων;
Καλα, η αφισα εμενα δεν μου φανηκε αστεια, μπορω να πω οτι με εκνευρισε!

Panos Konstantinidis είπε...

Νομίζω ότι το πιο σωστό θα ήτανε να ψηφίζανε για "Αγαπημένους Έλληνες", εκεί μάλιστα, θα είχε λογική μια τέτοια ψηφοφορία.

Πάντως, με την ευκαιρία γι' αυτό που ειπώθηκε για την καταγωγή του Καποδίστρια, να πω πως δεν παίζει ρόλο η καταγωγή, αλλά η συμπεριφορά. Ο Καποδίστριας μπορεί μεν να μη θεωρείται Έλληνας από καταγωγή αφού οι ρίζες του ήτανε όντως ιταλικές, αλλά έχει κάνει τόσα για την Ελλάδα που δικαίως θεωρείται (και είναι) Έλληνας. Δεν παίζει ρόλο από πού είσαι αλλά το πως συμπεριφέρεσαι. Μπορεί κάποιος να είναι από Αλβανία (η χώρη τίθεται ως παράδειγμα και μόνο) και να είναι περισσότερο Έλληνας από τους "δικούς" μας τους "Έλληνες" που κατακλέβουνε το δημόσιο, γκρεμίζουνε τα αρχαία και καταστρέφουνε τον τόπο.

καλημέρα είπε...

Είδα κι εγώ μια συγκλονιστική αφίσα, νομίζω εμένα ο Πλάτωνας με καλούσε να τον ψηφίσω, αχ τι να πω... αφού ήμουν στο λεωφορείο και κρατήθηκα, ο θεός ξέρει πώς, να μη με πιάσει νευρικό γέλιο...
Με τα υπόλοιπα δεν ασχολήθηκα, μου φάνηκε, να σου πω την αλήθεια, μια ιστορία που με αφορούσε καθόλου...

venceremos είπε...

καλησπέρα Αρτίστα
ΝΑΙ σε όλα..
δεν πάμε καλάααααααα!!
φιλιά καρυστινά

tovenito είπε...

α, σας έχουν και αφίσες; τέλεια οργανωμένο δηλαδη!
πάντως πιο πολύ ως ένα είδος παιχνιδιού μου κάνει παρά για κάτι πολύ σοβαρό!να χαμε να ασχολούμαστε!

tuco είπε...

Συμφωνώ απόλυτα. Καμιά ουσία αυτή η σειρά, εκτός απ' το ότι μάθαμε μερικά πράγματα. Η κατάταξη θα μπορούσε απλά να μην υπάρχει...
Και μιας και το ξεκινήσανε, ας κάνουνε και μια σειρά "Μικροί Έλληνες"...

Καλό βράδυ Αρτιστάκι...

Aristodimos είπε...

Δεν μπορεις να βαζεις στην ιδια ζυγαριά ανόμοιες προσωπικότητες και αξίες...
Και δεν μπορω ν αφήσω ασχολίαστο το γεγονός οτι εκει ανάμεσα στους 100 διπλα σε Καζαντζακη και Περικλη φιγουράρει ο Ζαγοράκης και ... πολλοι άλλοι ! ! !

Ειναι θεμα παιδειας τελικά ...

Αρης

pafa64 είπε...

Έχουμε ότι μας αξίζει
ψηφίζουμε αυτούς που μας κυβερνούν
και αυτοί φροντίζουν να μας αξίζουν
ακόμα λιγότερα .
Κάπου θα σταματήσει η κατρακύλα,
φαντάζομαι με βίαιο τρόπο.
Κάπου διάβαζα ότι στην Αγγλία ο
στρατός κάνει ειδική εκπαίδευση
για καταστολή επαναστατικών μονάδων
στις πόλεις...

Ανώνυμος είπε...

Ναι, η αλήθεια είναι ότι θα μπορούσαν να το είχαν χειριστεί πιο "σοβαρά" το θέμα...

kioy είπε...

Πολύ χαίρομαι για τον παράπλευρο τρόπο που αναλύεις αυτό το αφελές γεγονός. Την ψηφοφορία και την ανάδειξη δηλαδή...

Δε νομίζω πως μπορούμε να ασχοληθούμε σοβαρά με τα αποτελέσματα. Αλλά σίγουρα οφείλουμε να προβληματιστούμε εντόνως για τις τάσεις που οδήγησαν στα συγκεκριμένα αποτελέσματα...

Την καληνύχτα μου!

Roadartist είπε...

@ Λακης Φουρουκλας : Καλημέρα Λάκη :) σε ευχαριστώ.


@ desapoin3ison4 : Ευχαριστώ για την άποψη σου..


@ BUTTERFLY : Χαίρομαι για την άποψη σου, συμφωνούμε!! Καλημέρα :)



@ Panos Konstantinidis : Όντως θα ήταν αληθινά πολύ σωστό να ψήφιζαν τους "Αγαπημένους Έλληνες", διαφοροποιούνται έτσι τα όποια αποτελέσματα, σε σχέση με τώρα.

Roadartist είπε...

@ καλημέρα : Έχει δοθεί μεγάλη σημασία και όσο περνάει ο καιρός θα δίνεται περισσότερη..



@ venceremos : Ότι δεν πάμε καλά είναι το μόνο σίγουρο..τελικά..



@ tovene592 : Από ότι είπε η Αναστασία παραπάνω, έχετε και στη Θεσσαλονίκη αφίσες!!!!! Χο Χο :D


@ tuco : Έτσι ακριβώς.. καλημέρες..




@ Aristodimos : Σίγουρα είναι θέμα παιδείας.. καλημέρα..




@ pafa64 : Πολύ κατρακύλα, πρέπει να αλλάξει κάτι άμεσα..




@ Akon : Ε, ναι..καλημέρα Ακον μου!!



@ kioy : Συμφωνώ απόλυτα, καλημέρα!

fpboy είπε...

Ρε κορίτσαρε σόρι αν βγήκα επιθετικός στο προηγούμενο ποστ.
πραγματικά σόρι.
Είναι φυσιολογικό σε μια παραγωγή να μην αρέσει κάτι στον καθένα μας.
Απλά για μένα, τα θετικά είναι πολύ περισσότερα.

Dimitra Giovanopoulou είπε...

"τιθονται", "αυτοαναιρειται απο μονη της";;;;;; και ανησυχεις για το επιπεδο των αλλων;;;; ανοιξε καμια γραμματική και κανενα συντακτικο και μετά σχολιαζεις τους άλλους! την κατακρεούργησες την ελληνική.

Roadartist είπε...

@ fpboy : Σίγουρα έχει θετικά, το αναφέρω και στην αρχή ότι ως πρωτοβουλία είναι εξαιρετική. Σε ευχαριστώ, όλα είναι οκ βρε :)

Roadartist είπε...

@ ego : Βλέπω μελέτησες σχολαστικά το κείμενο μου, να είσαι καλά. Είσαι όμως ένα "ego" δίχως προφίλ. Απόκτησε το δικό σου blog, να διαβάσουμε τη γραφή σου, την κρίση και την αισθητική σου, αλλά και να μάθουμε 'ποιος είσαι' με τις απόψεις σου. Όπως και αν έχει, ευχαριστώ για το πέρασμα.

Panos Konstantinidis είπε...

@ego

εσένα αυτό σε πείραξε; Εσύ που δεν τονίζεις τις λέξεις νομίζεις ότι είσαι καλύτερος; Αν έχεις να κάνεις κάποιο σχόλιο περί του θέματος κάνε το διαφορετικώς οι ανούσιες καταχωρήσεις δε βοηθάνε καθόλου.

Dimitra Giovanopoulou είπε...

roadartist, δεν εχεις ιδεα για τί μιλας. μου θυμιζεις πολιτικο που λεει ενα σωρο αρλουμπες χωρις να απαντα στην ερωτηση. και η ερωτηση ειναι πώς περιμενεις να αλλαξει οτιδηποτε προς το καλυτερο και το ορθοτερο οταν ο-η ιδιος-α δεν μπαινεις στον κοπο να χτενισεις ενα κειμενο πριν το δημοσιευσεις.
panos konstandinidis, εισαι loser. το θεμα ειναι ακριβως αυτο.
you two should stop bitching and get a life.

Panos Konstantinidis είπε...

@ego

αγνοώ τις αποτυχημένες προσπάθειες να με προσβάλλεις (βλέπεις για να προσβάλλεις κάποιον πρέπει να πεις κάτι έξυπνο, όχι σαχλαμάρες) και σου λέω ότι την προσοχή που επιδιώκεις δε θα τη βρεις εδώ μέσα. Σταμάτα λοιπόν να βάζεις το υπερφουσκωμένο σου εγώ εμπρός από ο,τιδήποτε και πήγαινε να παίξεις σε άλλη παραλία.

Και κάτι άλλο, μάθε να γράφεις ελληνικά και μετά άρχισε να κατηγορείς τους άλλους. Αυτά. Πολύ ασχολήθηκα μαζί σου και δε σου αξίζει. Δεν ξανααπαντάω σε μήνυμά σου και ας αρχίσες τα ad hominem.

roadartist είπε...

@ ego : Δεν απαντάς με επιχειρήματα, απλά με αγένεια. Όπως και αν έχει χάνω το χρόνο μου και που διαβάζω τις ασυναρτησίες σου. Ούτε και πρόκειται να ασχοληθώ περισσότερο με τη περίπτωση σου.

Related Posts with Thumbnails