28 Μαρτίου 2009

Ώρα της Γης, η κάθε ώρα..

 

Συμμετέχουμε, όπως και πέρσι, στην ‘Ώρα της Γης’. Συγχρονιζόμαστε με το ρολόι στα δεξιά του blog και σήμερα στις 8,30 κατεβάζουμε διακόπτες για μια ώρα.. Μια απλή συμβολική κίνηση, μια θετική προσπάθεια ευαισθητοποίησης για την κλιματική αλλαγή και την εξοικονόμηση ενέργειας.

Αξίζει να συμμετάσχουμε σε οτιδήποτε μας παρακινεί θετικά.. 

Μια ευκαιρία για δράση..


Σήμερα λοιπόν ο Δήμος Αθηναίων, το WWF και ο Σκάι, οργανώνουν συναυλία στην Πνύκα για την «Ώρα της Γης». Είναι ειρωνικό, αν αναλογιστούμε πως ένα ακόμα καλοκαίρι έρχεται, και ένας από τους πλέον πολύτιμους λόφους της πόλης, του Φιλοπάππου, θα παραμείνει και πάλι απότιστος αν ο δήμος δεν πιεστεί να αποκαταστήσει το σύστημα ποτίσματος.  Η Υπόθεση είναι εξαιρετικά κρίσιμη για την επιβίωση της χλωρίδας του λόφου που φθίνει. Δείτε και τη σχετική έκθεση των έξι γεωπόνων.

Σήμερα την ίδια ώρα που ο κ.Κακλαμάνης θα γιορτάζει την «Ώρα της Γης», στα λιθόστρωτα, στην είσοδο του λόφου του Φιλοπάππου από την πλευρά της Αρεοπαγίτου, θα μοιραστεί στον κόσμο, το κείμενο που ακολουθεί για το θέμα του πρασίνου στου Φιλοπάππου. 

Μια πολύ καλή ευκαιρία επιτέλους για την "Ώρα του Φιλοπάππου".. :) Όποιος θέλει μπορεί να βοηθήσει & στο μοίρασμα.. 

Αξίζει να το διαβάσετε...

Ευχαριστώ πολύ το blog Φιλοπάππου, για την αποστολή...

Το κείμενο που θα μοιραστεί σήμερα στο Φιλοπάππου: 

Ο Δήμος σήμερα σβήνει τα φώτα για το περιβάλλον…

Aύριο όμως θα συνεχίζει να του τα αλλάζει;

Βρίσκεσαι στου Φιλοπάππου. Το μεγαλύτερο χώρο πρασίνου του Δήμου της Αθήνας. Αυτός ο χώρος δυστυχώς αποτελεί άλλη μια τραγική επιβεβαίωση ότι για τη δημοτική αρχή ακόμα και η συντήρηση του υπάρχοντος πρασίνου αποτελεί αγγαρεία. Παρ’ ότι η ενίσχυση και η φροντίδα του πρασίνου του Φιλοπάππου ήταν στο πρόγραμμα του κ. Κακλαμάνη, εδώ και δύο χρόνια δεν έχει κάνει απολύτως ΤΙΠΟΤΑ μέχρι στιγμής.

Αν και νεαρά...ξηρά δέντρα..

ΤΙΠΟΤΑ για το πότισμα. Το σύστημα ποτίσματος του λόφου είναι αδρανοποιημένο  γιατί ΔΕΝ συντηρείται. Ενώ υπάρχει δίκτυο σωληνώσεων οι  αντλίες του νερού  χαλασμένες, τα πλαστικά λάστιχα  κομμένα και οι περισσότερες βρύσες κλειστές ή ξερές. Ποτέ, ούτε το κατακαλόκαιρο, δεν ποτίζεται ο λόφος.

Το Υπουργείο Πολιτισμού είναι συνυπεύθυνο στο έγκλημα. Μέρος της  φύτευσης του λόφου είναι τμήμα των Έργων Ακροπόλεως-Φιλοπάππου του αρχιτέκτονα Δημήτρη Πικιώνη. Τα Έργα κηρύχτηκαν μνημείο το 1996 και χρήζουν προστασίας στο σύνολο τους. Και στη βλάστηση. 

Χαντάκι από τη διάβρωση του εδάφους

ΤΙΠΟΤΑ για τη διάβρωση. Τα αντιδιαβρωτικά έργα του 80’ είναι σχεδόν κατεστραμμένα αφού δεν έχουν συντηρηθεί ποτέ.  Αποτέλεσμα: έντονη διάβρωση του εδάφους στις απότομες πλαγιές και βαθιά χαντάκια επικίνδυνα για περιπατητές και αθλούμενους. Οι ενεργοί πολίτες των περιοχών του Φιλοπάππου αντιστέκονται στην εγκατάλειψη της βλάστησης από το 2003. Αναδασώνουν και ποτίζουν τα νεαρά φυτά με κουβάδες όλο το καλοκαίρι! Για αυτό η Εφορεία Ακροπόλεως τους έχει στείλει στον εισαγγελέα!

Κατεστραμένα αντιδιαβρωτικά έργα. Οι μικροί κορμοί μπηκάν τη δεκαετία του '80 και από τότε δεν ξανά ασχολήθηκε κανείς μαζί τους…

Σύμφωνα με τη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων που συντάχθηκε μετά από παραγγελία της Ενοποίησης Αρχαιολογικών Χώρων για τα έργα του 2001, ο λόφος Φιλοπάππου έχασε το 20% της βιομάζας του μέσα στην δεκαετία του 90’ λόγω ξηρασίας και άλλων αιτίων. Πρόσφατα, μετά από έκκληση πολιτών της περιοχής, 6 Γεωπόνοι συνέταξαν έκθεση που κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για την κατάσταση της βλάστησης στο λόφο. Υπήρξαν και κάποια σχετικά δημοσιεύματα. Παρ’ όλα αυτά ούτε φωνή ούτε ακρόαση από το Δήμο...

Κι όμως, ο Δήμαρχος που καλεί τους πολίτες στου Φιλοπάππου για να γιορτάσουν την ώρα της γης,  εμφανίζεται στο λόφο μόνο στα  κούλουμα και σε συναυλίες, καλή ώρα...

Τι θα γίνει επιτέλους; 

Θα κάνει ο Δήμαρχος τα αυτονόητα; Θα φροντίσει ποτέ τον λόφο του Φιλοπάππου ή να συνεχίσουμε εν έτη 2009 να χορεύουμε τον χορό της βροχής;


Blog Φιλοπάππου:
 filopappou.wordpress.com


Για όσους ενδιαφέρονται το Σαββατοκύριακό γίνονται εκδηλώσεις από κινήματα πολιτών στην Νέα Σμύρνη και στο πάρκο Κύπρου και Πατησίων. Επίσης την Δεύτερα υπάρχει κάλεσμα για πορεία στο Δημαρχείο της Αθήνας. 

49 σχόλια:

wintersea είπε...

Αυτή την υποκρισία είναι που δεν αντέχω ρε γαμώτο! Θα σβήσει λέει τα φώτα του δημαρχείου... σιγά τα λάχανα! Δεν έχει αφήσει δέντρο για δέντρο όρθιο, η συμμετοχή στην πρωτοβουλία τον μάρανε! Άει σιχτίρ συγχίζομαι κάθε φορά...

Καλό σ-κ κορίτσι :)

Κ.Υ.Π. WALKING είπε...

Το κείμενο είναι εξαιρετικό.
Δεν τρελαίνομαι γι΄αυτό με τα φώτα, από την άλλη όμως είναι καλό, ότι ο καθένας αισθάνεται ως καλό και τον κινητοποιεί.
Διαφορετικές εκφράσεις στον ίδιο θυμό.

Unknown είπε...

Καλημέρα

Και εγώ πριν λίγο για την
ώρα του Πλανήτη μας έγραψα
στο κεντρικό μου μπλογκ

Θα σβήσω τα φώτα του σπιτιού
και θα πάω πλατεία για καφέ
Για τον Κακλαμάνη χάνεις τα λόγια σου, αυτός μόνο υποκρισία είναι
και εμπαιγμό προς όλους μας.
Ένας γελοίος είναι και τίποτα άλλο
Το σβήσημο των φώτων τον μάρανε

Καλό Σαββατοκύριακο

kostaslogh είπε...

αρκεί να μήν παγιωθεί σαν μια ακόμα παγκόσμια μέρα με όλα τα συνεπακόλουθα !
Θα ήταν πιό χρήσιμο να γινόταν κάθε μερα!

anepidoti είπε...

έβαλα το μπάνερ κι εγώ αλλά προβληματίστηκα πολύ σήμερα με τις διαφορετικές απόψεις άλλων μπλόγκερς που με βρίσκουν παραπάνω σύμφωνη...μου φαίνεται θα το αφαιρέσω....δεν ξερω, μάλλον διάβασες κι εσύ, δεν είμαι τελείως κατασταλαγμένη...η υποκρισία των φταιχτών έναντι των μικρών..θα δω.
καλημέρα κι ένα φιλί!!

VAD είπε...

Aντε,να τους κανουμε τη χάρη,να σβήσουμε τα φωτα,εμεις φταιμε που κατάντησαν έτσι τον πλανήτη;
Σβήνοντας τα φωτα για μια ώρα εξοικονομούμε ενεργεια όχι για το ψυγείο μας αλλά για τα συμφέροντα των κύριων υπεύθυνων της καταστροφής του πλανήτη...

Καλο,ΦΩΤΕΙΝΟ,ΦΩΤΙΣΜΕΝΟ,ΟΛΟΦΩΤΙΣΤΟ Σαββατοκύριακο....

ΥΓ.Ασε που εκεινη την ώρα παιζει καιη Εθνική:)

Μαργαρίτα Πάσχου είπε...

Εμείς ας σβήσουμε τα φώτα κι άντε να δούμε τι θα γίνει σ' αυτόν τον πλανήτη που κάποιοι του άλλαξαν τα φώτα!
Καλή σου μέρα!
Μια φίλη απ' τα παλιά με νέο blog.

τo τέρας της «αμάθειας» είπε...

Tι να κάνει μια ώρα μέσα σε τούτη την αέναη υποκρισία...?

Γ.Π. είπε...

Στα φλας και τις κορδέλες είναι όλοι πρώτοι! Την ουσία δεν την πλησιάζει κανείς τους! Γι΄αυτό με νευριάζουν τέτοιες ανούσιες βεγγέρες...
Καλημέρα, πολύ ουσιαστική ανάρτηση!

Roadartist είπε...

@ wintersea : Ο Ομέρ Πριόνης, ...κακλαμάνης, όπως λέει και το κείμενο, όπου συναυλία και χαρά μέσα είναι.. Μόνο για να συγχύζεσαι είναι με δαύτον.. Κρίμα!

Roadartist είπε...

@ Κ.Υ.Π WALKING : Σίγουρα δεν θα αλλάξει και η πορεία του κόσμου, αλλά είναι μια συμβολική κίνηση, έχει τουλάχιστον απτά αποτελέσματα. Αν συνεχίσουμε έτσι σε λίγα χρόνια, θα αναγκαζόμαστε να κλείνουμε τους διακόπτες θέλοντας κ μη.. Βέβαια δε θα αφήσουμε κυρίως τον Κακλαμάνη ή τον καθένα (όμοιο του) να εκμεταλλευτεί ακόμη κ αυτό το γεγονός για να το παίξει 'φιλικός προς το περιβάλλον'.. Έλεος δηλαδή..αντίθετα εκμεταλλευόμαστε εμείς την ευκαιρία για να αναδεικτούν ακόμη μια φορά περιβαλλοντικά ζητήματα σε διάφορα σημεία της Αθήνας.. Καλημέρες με κουκούλα σε βλέπω χαχαχα :))

Roadartist είπε...

@ Sailor : Εγώ από το μεσημέρι και μετά θα είμαι εκτός σπιτιού οπότε θα κλείσω τα φώτα εώς και αργά το βράδυ, πέρα δηλ. από μια ώρα.. Έχεις δίκιο για τον Κακλαμάνη τα λόγια μας χάνουμε.. Όταν ο σημαντικότερος λόφος της πόλης βρίσκεται σε τέτοια κατάσταση τι άλλο μπορούν να κάνουν οι κάτοικοι για να τον κάνουνε να ενδιαφερθεί? Κρίμα..

Roadartist είπε...

@ kostaslogh : Εδώ μια μέρα και το σκεφτόμαστε.. Να σου πω, ως συμβολική κίνηση είναι αρκετά θετική, αρκεί να μην γίνει όπως λες κ εσύ, ακόμα μια αφορμή χαβαλέ δίχως νόημα.. Πρέπει να κινητοποιηθούμε και να αδράξουμε κάθε ευκαιρία (ακόμη ΚΑΙ αυτή) για ευαισθητοποίηση.. Όσο σκέφτομαι τα χάλια μας (ποτάμια γεμάτα λύματα, πρώτη χώρα σε ηλεκτ. κατανάλωση) συγχύζομαι απίστευτα.

Roadartist είπε...

@ anepidoti : Όχι Anepidoti εγώ δεν προβληματίστηκα καθόλου. Συμμετέχω στην Ώρα της Γης, γιατί έστω κ έτσι, έστω κ αν ουσιαστικά δεν αλλάζει κάτι, έστω και αν μια Ώρα είναι ένα ΤΙΠΟΤΑ, παρόλα αυτά είναι κάτι.. Είναι καιρός για βήματα, είδες πως οι κάτοικοι του Φιλοπάππου (και άλλων συνοικιών) θα εκμεταλλευτούν το γεγονός θετικά για να αναδείξουν τα χιλιάδες προβλήματα που μας περιτριγυρίζουν... Τυχαίνει και παρακολουθώ το τι γίνεται στο Φιλοπάππου, μεγάλο ΑΙΣΧΟΣ.. Επιτέλους ας ενδιαφερθεί κάποιος..
Καλημερούδια φιλάκια :)

Roadartist είπε...

@ VaD : Εγώ θα πρότεινα να κλείναμε τα φώτα κάθε μέρα τέτοια ώρα. :)))
Τι?? Παίζει η Εθνική??? Α, καλά κατάλαβα.. σιγά μην ενδιαφερθεί τότε κανείς για να κλείσει τους γενικούς.. χαχαχα πόσους τσακωμούς θα έχουμε σήμερα..γουστάρω :)))
Το θέμα είναι ότι συνεχίζουν να τον καταστρέφουν κ αυτοί και εμείς με τη καθημερινή μας αδράνεια..
ΥΓ εκείνη την ώρα έτσι κ αλλιώς θα είμαι εκτός σπιτιού.. οπότε.. τα φώτα θα έσβηναν σίγουρα..

Roadartist είπε...

@ pink floyd : Που χάθηκες εσύ??? Μου έλειψες.. νόμιζα πως μας ξέχασες για τα καλά.. θα έρθω από το new blog σου.. Ναι τα σβήνουμε τα φώτα εννοείται.. γιατί οι κυβερνώντες του τα αλλάζουν κάθε μέρα.. όπως λένε και τα παιδιά στου Φιλοπάππου.. κάποιος σήμερα πρέπει να πάρει το μικρόφωνο από το Κακλαμάνη και να του απευθύνει ευθέως αυτά τα ερωτήματα..
Αχ φιλάκια, καλώς ήρθες :)

Roadartist είπε...

@ τo τέρας της «αμάθειας» : Τίποτα δεν θα κάνει.. Μόνο κάποιους ίσως να τους ευαισθητοποιήσει. Και πάλι "ίσως" αλλά όπως ο καθένας αισθάνεται ότι εκφράζει το θυμό του έτσι..

Roadartist είπε...

@ Καημος : καταλαβαίνω τι εννοείς.. εγώ θα συμμετέχω και εφέτος στην Ώρα της Γης.. Και εύχομαι το βράδυ ο Κακλαμάνης να τα βάψει "μαύρα" από τα παιδιά που θα συγκεντρωθούν στην Πνύκα να τον υποδεκτούν.. Άι σιχτίρ..Σε ευχαριστώ πολύ Καημέ μου.., καλημέρα!

Κ.Υ.Π. WALKING είπε...

Συμφωνώ ότι είναι πολύ καλή ευκαιρία ανάδειξης περιβαλλοντικών θεμάτων της πόλης.
Με ή χωρίς κουκούλα, μιλάμε για το ίδιο ελάχιστα ευέλικτο,ξερό μου κεφάλι.
Ταχυδρόμοοοος.

Roadartist είπε...

@ Κ.Υ.Π WALKING : χααααααααα νταλικέρης ταχυδρόμος :)))))

ΥΓ δε μπορώ ρε γμτ να βάλω κουκούλα στο ηλιοβασίλεμα lol.. :D

Roadartist είπε...

Κατά 70% αυξήθηκε η κατανάλωση ηλεκτρικού ρεύματος στα ελληνικά σπίτια μέσα σε 15 χρόνια

Πρώτοι στην Ώρα της Γης αλλά και στην ενεργειακή σπατάλη

Η μεγάλη ελληνική συμμετοχή στο αποψινό μπλακ άουτ επισκιάζεται από τους δείκτες για την υπερκατανάλωση ρεύματος

Η μεγαλύτερη ελληνική συμμετοχή σε παγκόσμια οικολογική πρωτοβουλία είναι γεγονός: από τις 20.30 απόψε και για μία ώρα η Ελλάδα αναμένεται να «σκοτεινιάσει» διαμαρτυρόμενη για την αδιαλλαξία των ηγετών να λάβουν άμεσα και δραστικά μέτρα κατά του φαινομένου του θερμοκηπίου.

Όσον αφορά τον αριθμό των συμμετοχών, η Ελλάδα καταλαμβάνει την πρώτη θέση, αφήνοντας στη δεύτερη τον Καναδά και στην τρίτη τη διοργανώτρια Αυστραλία.

Ωστόσο, σύμφωνα με έκθεση του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Περιβάλλοντος, η κατανάλωση της ηλεκτρικής ενέργειας στα ελληνικά σπίτια αυξήθηκε κατά 70% μέσα σε 15 χρόνια.
Μόνο για φωτισμό και ηλεκτροδότηση συσκευών- εκτός από την κουζίνα, τον θερμοσίφωνα και το αιρκοντίσιον- η μέση ελληνική οικογένεια καταναλώνει σχεδόν διπλάσιο ρεύμα από τη γερμανική και την ιταλική.

Η κατανάλωση μίας κιλοβατώρας ηλεκτρικού ρεύματος ισοδυναμεί με την απελευθέρωση ενός κιλού διοξειδίου του άνθρακος- τα σπίτια στην Ελλάδα καταναλώνουν κατά μέσο όρο περισσότερο από 16.000.000.000 κιλοβατώρες κάθε χρόνο.


H Ελλάδα καταλαμβάνει την τρίτη θέση στην αύξηση κατανάλωσης ρεύματος ανά νοικοκυριό στην Ευρώπη των «15».
Σε σχέση με το 1990, το 2005 καταναλώσαμε 70% περισσότερο ρεύμα, γεγονός που μας τοποθετεί στην τρίτη θέση της ευρωπαϊκής λίστας για την κατανάλωση ηλεκτρικού ρεύματος.
Την πρώτη θέση καταλαμβάνει η Πορτογαλία με αύξηση κατανάλωσης 110% και τη δεύτερη η Ισπανία με λίγο περισσότερο από 90%.
Ωστόσο, αξίζει να σημειωθεί ότι ο μέσος όρος αύξησης στην Ευρώπη των «15» από το 1990 στο 2005 δεν υπερβαίνει το 30%.

Σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία, στη χώρα μας ένα νοικοκυριό «καίει» ρεύμα ισοδύναμο με 240 κιλά πετρελαίου, ενώ ο μέσος όρος στην Ευρώπη των «15» φτάνει τα 200 κιλά.

Σύμφωνα με τους υπολογισμούς της WWF, εκτιμάται ότι εάν κάθε νοικοκυριό στην Ελλάδα κατανάλωνε για ηλεκτρικό όσα ο μέσος Ευρωπαίος, θα γλίτωνε περίπου 50 ευρώ τον χρόνο. Υπολογίζεται δηλαδή ότι συνολικά θα έμεναν στις τσέπες των Ελλήνων περίπου 183.219.600 ευρώ ετησίως.


●Η Ώρα της Γης ξεκίνησε στις 31 Μαρτίου 2007 στο Σίδνεϊ της Αυστραλίας, όπου περισσότερα από 2,2 εκατ. νοικοκυριά και επιχειρήσεις κατέβασαν τους διακόπτες για μία ώρα.

●Φέτος στην Ώρα της Γης συμμετέχουν περισσότερες από 1.500 πόλεις και εκτιμάται ότι τους διακόπτες θα κατεβάσουν περισσότεροι από 1.000.000.000 πολίτες.


Μία από τις πλέον διαδεδομένες λύσεις για τη μείωση της κατανάλωσης ρεύματος για φωτισμό είναι οι λάμπες εξοικονόμησης ενέργειας.
Καταναλώνουν 4-5 φορές λιγότερο ρεύμα, ενώ η ζωή τους είναι τουλάχιστον εξαπλάσια από εκείνη των κοινών λαμπτήρων πυρακτώσεως, οι οποίοι σπαταλούν το 90% της ηλεκτρικής ενέργειας σε θερμότητα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του WWF Ελλάς, το μέσο ελληνικό νοικοκυριό καταναλώνει 761 κιλοβατώρες κάθε χρόνο μόνο για φωτισμό και εκπέμπει σχεδόν 750 κιλά διοξειδίου του άνθρακος.

Η αντικατάσταση των λαμπτήρων πυρακτώσεως με εξοικονόμησης ενέργειας στα 200.000 δημόσια κτίρια και τις ιδιωτικές επιχειρήσεις, θα μπορούσε να αποφέρει μείωση των εκπομπών της Ελλάδας κατά 1,4 εκατ. τόνους διοξειδίου του άνθρακος κάθε χρόνο, σύμφωνα με υπολογισμούς περιβαλλοντικών οργανώσεων.

Αρκετοί όμως είναι εκείνοι που κάνουν λόγο για τις «υψηλές τιμές των λαμπτήρων εξοικονόμησης ενέργειας», οι οποίοι είναι έως και έξι φορές ακριβότεροι από τις λάμπες πυρακτώσεως. Σε αυτή την ένσταση οι περιβαλλοντικές οργανώσεις αντιτείνουν τον ιδιαίτερα μεγάλο χρόνο ζωής των λαμπτήρων εξοικονόμησης ενέργειας που φτάνει τις 6.000 ώρες λειτουργίας, σε αντίθεση με τους πυρακτώσεως (1.000 ώρες).

Λόγω της ημέρας, ένα άρθρο σχετικό από τα Νέα, για να ενημερωθούμε λίγο περισσότερο..
ΠΗΓΗ : http://www.tanea.gr/default.asp?pid=2&ct=1&artid=4509259&ml=1

Καλό σκ!

Μαριλένα είπε...

μα πες μου, δεν σε αποκαρδιώνουν όλα αυτά;

τα φώτα θα τα σβύσουνε
αυτοι όμως, μάλλον τα φώτα της καρδιάς μας θα σβυσουν..


φιλιά πολλά
να περασεις καλά!

Κ.Υ.Π. WALKING είπε...

Ίσως όμως το περιστασιακό ηλιοκουκούλωμα, να είναι η λύσις δια το φαινόμενο του θερμοκηπίου.

Roadartist είπε...

@ Μαριλένα : Αρκετά φίλη Μαριλένα, καλό σκ, σε λίγο φεύγω κ από το σπίτι.. η Ώρα της Γης ας γίνει αφορμή τουλάχιστον να προβληματιστούμε, γιατί και ως πολίτες χάλια τα κάνουμε..

Roadartist είπε...

@ Κ.Υ.Π WALKING : Είσαι σε μεγάλη φόρμα αγαπητέ ΚΥΠ, μου αρέσει πολύ αυτό, κράτα το, θα μας χρειαστεί νομίζω :):)

admin είπε...

Μια ζωή τα ίδια και ίδια! Μας κουράσατε ρε παιδιά! Ότι και να κάνει ο κακλαμάνης το κριτικάρετε! Τον έχετε βάλει στο μάτι 2-3 blog και τον λιθοβολείτε! Πήρε πρωτοβουλία να κλείσουν οι Δήμοι τα φώτα τον κράζετε, (αν δεν έπαιρνε θα λέγατε "και εμείς εδώ με τον κακλαμάνη ...")! Φυτεύει δένδρα ο κακλαμάνης, λέτε "φυσικά τώρα θα φυτέψει μετα απο τόσα που έχει κόψει"!Κλασσικοί Έλληναράδες, με τίποτα δεν είναι ικανοποιημένοι! Να σας ενημερώσω ότι επι κακλαμάνη φυτεύτηκαν περίπου 8.500 δένδρα και θάμνοι, αλλα τι σας λέω τώρα, εσείς την έχετε την κολλημένοι την άποψη σας και δεν αλλάζει με τίποτα! Φύτεψε σε 2 χρόνια όσα είχαν να φυτευτούν τα τελευταία 12! Με τις παρωπίδες όμως που φοράτε τι να ακούσετε!
Βγάζετε τον κομπλεξισμός σας μέσω net και παρακινείτε και τρίτους! Άντε βγάλε καμια ανακοίνωση τώρα που να μαζευτείτε γιατί ο κόσμος τρέχει πανικόβλητος και δεν ξέρει...

Γιώτα Παπαδημακοπούλου είπε...

Παιδιά εγώ μένω δίπλα από το πάρκο της Πατησίων κι έχω εκφράσει πολλές φορές την αγνάκτησή μου. Δυστυχώς η κατάσταση θα σωεί μόνο αν τους χώσουμε όλους μαζί σε πύραυλο και τους αφήσουμε να χαθούν στο διάστημα.
ΣΗΜΕΡΑ ΟΛΑ ΤΑ ΦΩΤΑ ΣΒΗΣΤΑ!

mahler76 είπε...

το θέμα είναι να αρχίσουμε να ενδιαφερόμαστε πραγματικά για το περιβάλλον πέρα από "φιέστες" εντυπωσιασμού του στιλ κλείστε τα φώτα.

eirini είπε...

Όλοι πρέπει να συμμετέχουμε απόψε! Μακάρι να το κάνουν οι περισσότεροι...

Καλησπέρα roadartist! Φιλιά πολλά!!!

onlysand είπε...

Σωστά το λες, χαμινάκι

ώρα της Γης είναι η ΚΑΘΕ ώρα!

Τα υπόλοιπα, ...λίπασμα για τον εφησυχασμό μας και την αν(τ)οχή μας απέναντι στους βάρβαρους τού όμορφου Πλανήτη μας...

σε φιλώ, γλυκό παιδί :)

VAD είπε...

οχι,καρδιά μου,δεν εχεις καμιά ευθύνη,προσπαθούν να εκμεταλλευτούν τις ευαισθησίες μας,να μας φορτώσουν δήθεν συλλογική ευθύνη,ισα κι ομοια εσύ και η Χαλυβουργική;

b|a|s|n\i/a είπε...

το θέμα δεν είναι τι κάνουμε εμείς και τι θα κάνουμε για μία ώρα. το θέμα είναι τι κάνουν οι μεγάλοι και τι κάνουν μια ζωή για τις ζωές μας. καιρός είναι οι συμβολικές κινήσεις να γίνονται πράξεις και περισσότερο από αυτούς που πραγματικά έχουν περισσότερη δύναμη να αλλάξουν πράγματα.
ας κλείσουμε τα φώτα στα κτίρια. στα σπίτια. μα ας βάλουν κιόλας και εκεί που πραγματικά χρειάζονται. στους δρόμους...
φιλιά πολλά!!
(ξεπατωθήκαμε σήμερα :)))

Skouliki είπε...

απο ποτε τα δημαρχεια ειναι ευαισθητα
σιγα να μην ειναι και ρομαντικα\\

καλησπερα φιλακια

ΕΛΕΝΑ είπε...

Καλό είναι να είμαστε ευαισθητοποιημένοι σε θέματα προστασίας του πλανήτη όχι για μισή ώρα τον χρόνο, αλλά έστω για μισή ώρα την ημέρα.
Από το ολότελα ... κάτι είναι κι αυτό!
Καλό Σαββατοκύριακο να έχεις:)

Διονύσης Μάνεσης είπε...

Γεια σου δρομοπαιδάκι,

Ας σβήσουμε τα φώτα κι ας μην ανησυχούμε για τίποτα. Έτσι κι αλλιώς ο δήμαρχος θα μας τα αλλάξει, αυτό είναι βέβαιο!

nikiplos είπε...

πλησιάζει η ώρα να σβήσω και εγώ εδώ τα φώτα... να είσαι κάλά καλλιτέχνιδα...

Για το κείμενο τίποτε δεν έχω να πω... πάρα πολύ ωραίο, χωρίς κορώνες και με μόνη αναφορά στα γεγονότα...
Μακάρι να ήμουν εκεί να το μοίραζα...

Ο εισαγγελέας που ασμένως έσπευσε να καταγγείλει τους πολίτες με τους κουβάδες, δεν πρέπει αυταπάγγελτα να ασκήσει διώξεις για ... σοβαρότερα αδικήματα?... όπως επι παραδείγματι, η εγκατάλειψη μνημείου, ή ο κίνδυνος διερχόμενων πολιτών και τουριστών που εκθέτει διεθνώς τη χώρα? Οι καντίνες πέριξ της ακροπόλεως που πωλούν πανάκριβα αμφιβόλου ποιότητας προϊόντα? Αυτά δεν είναι μήπως αδικήματα σοβαρότερα?

τεσπα... καλή δύναμη... σε ένα τέταρτο πρέπει να "σβήσω"... σε φιλώ...

Meropi είπε...

Καλησπέρα Roadartist μου.
Το θέμα, όπως λες, είναι να μάθουμε στην καθημερινή μας ζωή να μη καταστρέφουμε τον πλανήτη και όχι μια ώρα.
Πάντως εγώ απόψε πήρα τους δρόμους για περίπατο. Και για να περπατήσω και για να μην αναγκαστώ να ανάψω φώτα. Κατά τον περίπατο μου πάντως είδα ότι τα περισσότερα σπίτια είχαν αναμμένο φως.

H.Constantinos είπε...

"Θα κάνει ο Δήμαρχος τα αυτονόητα; Θα φροντίσει ποτέ τον λόφο του Φιλοπάππου ή να συνεχίσουμε εν έτη 2009 να χορεύουμε τον χορό της βροχής;"

Οχι, δεν θα κάνει, δεν μπορεί να κάνει.
Τα κεκτημένα των εργαζομένων στην αργομισθία πρέπει να προστατευθούν.

Sophia Kollia είπε...

Tα φώτα τα σβήσαμε, αλλά για να δούμε, πότε θα κλείσουν τα καλοριφέρ ενω τα πράθυρα είναι ανοικτά, πότε θα τραβήξουν τις κουρτίνες το πρωί, και να σβήσουν τα φώτα, πότε θα κλείσουν τα σώματα που είναι στις εισόδους ενω η πόρτα είναι ανοικτή, πότε θα βάλουν φωτοκύτταρο και να μη καινε τα φώτα όλη νύχτα σε σχολεία και άλλα...κπλ. Περιπτώσεις δημοσίων κτηρίων που είδα τελευταία.
καλημέρα

ερμία είπε...

έχω την εντύπωση πως μάς αφήνουν-και μάς προτείνουν- να "αντιδράμε" μέσα στα όρια και τα πλαίσια που εκείνοι θέλουν και όταν το θέλουν..
και παράλληλα"ΑΓοράζουν" πλεονάσματα ρύπων απο τις μη αναπτυγμένες χώρες..
ας πούμε δίνουν δικαίωμα στη Σομαλία για επίπεδο ρύπων 10,εκείνη φτάνει ως τα τρία γιατί δεν αναπτύσσεται ούτε πρόκειται να αναπτυχθεί. τα υπόλοιπα 7 τα "αγοράζουν" οι ΗΠΑ όπως αγοραζουν και άλλα 6 απο μιά άλλη χώρα..κοκ..
το δούλεμα πάει σύννεφο κι εμείς κλείνουμε τα λαμπάκια μας με τις ευλογίες τους..

καλημερούδια "χαμινάκι"

panagiota είπε...

Καλησπέρα Αρτιστούλα
Βρε "να μας πάρει και να μας σηκώσει" γίναμε.
Και τα κεράκια μου άναψα ,αλλά όλα τα διπλανά σπίτια Εφεγγαν!!!
Τι πρώτα να κλάψουμε? Αηδίασα με τις φώτο που είδα για την εγκατάλειψη του λόφου...
Σε φιλώ

Υ.Γ. αν δεν είδες το KNOWING σε παροτρύνω ανεπιφύλακτα να το δεις.
Κάπως έτσι θα καταλήξουμε...

Olga είπε...

Τι αδικία είναι αυτή, κάτοικοι των
Αθηνών!!Να...σφάζονται άνθρωποι, για μια σταλιά πράσινο! Να αγωνίστε για το αυτονόητο!!Λίγο ΟΞΥΓΟΝΟ!!!!Ελεος κοι Δήμαρχοι!!...

ritsmas είπε...

και τελικά πήγε κόσμος στο λόφο και μάλλον περασαν και ωραία. Οσον αφορά την ιστορία με τα φώτα, εντάξει, ο συμβολισμός με ελκύει, αλλά από κει και πέρα δεν ξέρω τί άλλο μπορεί να σημαίνει. Ο άνθρωπος είναι θεριό, αδηφάγο, εγωιστικό, αδιάφορο...εκ φύσεως. Πώς θα αλλάξει, λες ;

Roadartist είπε...

Καλησπέρα σε όλους..
Πέρασα ένα αρκετά γεμάτο και κουραστικό σαββ/κο, σχεδόν όλο εκτός σπιτιού κ ίντερνετ.
Θα αφήσω ένα σχόλιο προς όλους.
Η Ώρα της Γης είναι μια συμβολική κίνηση, θετική κατά τη γνώμη μου, δεν αλλάζει τίποτα ουσιαστικά αλλά υποτίθεται πως αν υπάρξει συμμετοχή στέλνεις ένα μήνυμα, είναι "κάτι" έστω κ ελάχιστο, από το τίποτα.
Αυτή την ώρα ήμουν εχτές έξω στον δρόμο και δυστυχώς είδα αρκετά αναμμένα φώτα, όπως αναφέρατε και αρκετοί από εσάς..
Για τον Κακλαμάνη έχω εκφραστεί ανοικτά, γιατί αυτό είναι το blogging.... να μιλάμε ο καθένας για ότι πιστεύει. Ευτυχώς δεν έχω εμμονή με κανένα πρόσωπο, ούτε εκπροσωπώ φυσικά κανένα κόμμα.
Απλά γράφω απόψεις για την πόλη που ζω..Είμαι ενημερωμένη πριν αναφερθώ στο οτιδήποτε.
Βλέπω ότι κανείς δεν έμεινε έκπληκτος με την κατάντια στην οποία βρίσκεται ο λόφος του Φιλοπάππου. Αυτό και μόνο μπορεί να μας πεί πολλά..
Αν κάτι γίνει τελικά και διορθωθούν κάποιες καταστάσεις στην Αθήνα, θα το οφείλουμε σε αυτούς τους λίγους τύπους που αγαπάνε αληθινά την πόλη, δεν τους αρέσουν όσα βιώνουν σε αυτή καθημερινά, έχουνε κρίση ευτυχώς ακόμα, αλλά δε μένουν σε λόγια, πιέζουν καταστάσεις.. ακόμη κ αν χαρακτηρίζονται γραφικοί από κάποιους. Λειτουργούν από αγάπη για τη πόλη και μόνο, ΟΛΟΙ θα έπρεπε να είμαστε δίπλα τους, γιατί ότι καλό πετυχαίνουν το κάνουν για εμάς και για τα παιδιά μας.. Απλά αυτό..
Καλή εβδομάδα σε όλους!

quartier libre είπε...

@
πήγα στον δεύτερο M. Cornelius Escher :)

BUTTERFLY είπε...

Καλημερα Αρτιστα μου!
Δεν ειναι τραγικη αυτη η απροκαλυπτη υποκρισια! Εκλεισε λεει τα φωτα και η Βουλη! Τη στιγμη που οι 300 εκει μεσα κανουν ελαχιστα εως τιποτα για το περιβαλλον, τη στιγμη που εχουμε δωσει λαθος στοιχεια για τις εκπομπες αεριων του θερμοκηπιου στην ΕΕ και τη στιγμη που δεν εχουμε φτασει κανεναν απο τους στοχους!!! Τραγικο!

Υ.Γ. Ξερω οτι η θεματολογια σου ειναι διαφορετικη, αλλα, αν θες κανε μια αναφορα στον απεργο πεινας Θεοδωρο Τενεζο, οσο πιο πολλοι τοσο το καλυτερο. Ευχαριστω!

roadartist είπε...

@ BUTTERFLY : καλημέρα σου.. τώρα είδα το σχόλιο.. Σίγουρα μεγάλη υποκρισία..
Γνωρίζω για τον Θοδωρή Τενέζο, είχα σκεφτεί πριν αρκετό καιρό να αναφερθώ αλλά είδα ότι ήδη έχει γραφτεί σε πολλά blogs γι'αυτό δεν αναφέρθηκα...Είναι πραγματικά τόσα πολλά αυτά που σε πνίγουν σε αυτή τη χώρα (τι να πρωτοπούμε) που αν αρχίσεις κάθε μέρα θα μπορείς να αναρτείς κ κάτι διαφορετικό. Δε ξέρω πια τι να πω.

kiki είπε...

Συμφωνώ. Κάθε μέρα πρέπει να ειναι η ώρα της γης. Ας νοιαζόμαστε για το περιβάλλον καθημερινά...

dyosmaraki είπε...

Απαράδεκτη η κατάσταση καλή μου καλλιτέχνιδα στου Φιλοπάππου.
Τι να πει κανείς?
Σκέτη απογοήτευση...

Related Posts with Thumbnails