30 Μαΐου 2009

Italia in Piazza 2009 ..στο Γκάζι!..

Το φεστιβάλ Italia in piazza, διοργανώνεται για τρίτη φορά στην Τεχνόπολη στο Γκάζι από 1η έως και 6 Ιουνίου, με μία σειρά εκδηλώσεων που στοχεύουν στην προβολή του ιταλικού τρόπου ζωής.

Όσοι αγαπούν την Ιταλία, θα έχουνε την ευκαιρία να γνωρίσουν καλύτερα το ιταλικό τρόπο ζωής σε μια σειρά από εκδηλώσεις..

Στο πλαίσιο όλων των εκδηλώσεων (στις οποίες η είσοδος είναι εντελώς δωρεάν) προβλέπονται ειδικά σημεία συγκέντρωσης χρηματικών προσφορών, που θα διατεθούν για την ενίσχυση των σεισμόπληκτων της επαρχίας του Αμπρούτσο.

Το πρόγραμμα του φεστιβάλ περιλαμβάνει:
* Το 2ο ιταλο-ελληνικό φεστιβάλ μουσικής Dulcis in fundo με συναυλίες Ιταλών καλλιτεχνών και συγκροτημάτων, ανάμεσα στους οποίους οι Nuova Compagnia di Canto Popolare, Elena Ledda και Mauro Palmas, James Senese και Danilo Rea, σε συνεργασία με Έλληνες καλλιτέχνες και συγκροτήματα. Την 1η Ιουνίου στις 22:00 θα ανέβουν στη σκηνή της Τεχνόπολης οι μουσικοί της τζαζ Marco di Gennaro και Luca Velotti και το φεστιβάλ θα κλείσει στις 6 Ιουνίου με ένα dj party-έκπληξη.

* Το 1ο Φεστιβάλ Ιταλικού Κινηματογράφου. Για πρώτη φορά στην Αθήνα, σε συνεργασία με το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Θεσσαλονίκης, θα προβληθούν επτά ταινίες του σύγχρονου ιταλικού κινηματογράφου, ανάμεσα στις οποίες δύο σε πρώτη προβολή στην Ελλάδα. Μεταμεσονύκτιες προβολές: στο Πολιτιστικό Κέντρο 'Τεχνόπολις' στο Γκάζι, κάθε βράδυ από τις 1 έως τις 5 Ιουνίου, μετά τις συναυλίες ιταλικής μουσικής, προβολές με αριστουργήματα του κλασικού ιταλικού κινηματογράφου στις 00:30.

* Την Έκθεση Πλανήτης Γη. Πρόκειται για την παρουσίαση φωτογραφικού υλικού που έχει ληφθεί από τους δορυφόρους παρακολούθησης των κλιματικών αλλαγών του πλανήτη Kosmo Sky-Med της Εταιρίας Telespazio.

* Την Έκθεση Εικαστικών Τεχνών νέων Ιταλών καλλιτεχνών Cheap Art. Η διοργάνωση της ΜΚΟ Cheap Art, με δύο ετήσιες παρουσίες στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη, εν όψει της πανευρωπαϊκής Cheap Art παρουσιάζει εικαστικά έργα 40 νέων Ιταλών καλλιτεχνών, με σκοπό να μπορέσουν οι λάτρεις της σύγχρονης τέχνης να αποκτήσουν ένα αυθεντικό έργο σε χαμηλή τιμή.

* Το σεμινάριο για την ιταλική αρχαιολογία στην Ελλάδα, σε συνεργασία με την Ιταλική Αρχαιολογική Σχολή της Αθήνας και με το Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο της Αθήνας, με την ευκαιρία της επετείου 100 ετών παρουσίας της Σχολής στην Ελλάδα.

* Το σεμινάριο 'Η καθημερινή ζωή στην Ελλάδα της Βενετίας', σε συνεργασία με το Ελληνικό Ινστιτούτο Βυζαντινών Σπουδών της Βενετίας.

* Το Επιστημονικό Σεμινάριο «Ο πρόσφατος σεισμός στην Κεντρική Ιταλία: νέες στρατηγικές στην πρόβλεψη των σεισμών με ιδιαίτερη αναφορά προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς, των υποδομών και στην αποκατάσταση των μνημείων και των ιστορικών κέντρων».

* Τη συναυλία της Nuova Compagnia di Canto Popolare της Νάπολης στις 2 Ιουνίου, ώρα 22:00.

Απόλυτα ταιριαστό το σημερινό ποστ, με το προηγούμενο... καθώς & τα δύο έχουνε έντονο ..άρωμα Ιταλίας... Aνέβηκε για όσους αγαπάτε την Ιταλία, αν προλαβαίνετε να μη το χάσετε..

Πηγή:
in.gr
Related Posts with Thumbnails