8 Ιουνίου 2009

Synch Festival 2009

Αφίσα Synch Festival 2009

Ιδιαίτερα "πλούσιος" μήνας ο Ιούνιος από πολιτιστικές εκδηλώσεις.. Ειδικά εφέτος, οι επιλογές είναι πραγματικά αρκετές και αξίζουν την προσοχή μας.. Προσπαθώ να σας παρουσιάζω τις πιο ενδιαφέρουσες, με κριτήριο βέβαια πάντα επιλογής..

Για έκτη συνεχή χρονιά και τρίτη στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του Φεστιβάλ Αθηνών, το πιο πολυσυλλεκτικό μουσικό φεστιβάλ της Ελλάδας, επιστρέφει με στόχο να προβάλλει όλες τις πτυχές της σύγχρονης μουσικής και των νέων μέσων.

Εντυπώσεις σχετικά με το Synch Festival, σας είχα γράψει και πέρσι.. Πρόκειται για ένα από τα πιο "ευρωπαϊκά" φεστιβάλ που διαθέτουμε. Μία συνάντηση με σπουδαίους εναλλακτικούς δημιουργούς, οι περισσότεροι από τους οποίους εμφανίζονται πρώτη φορά στην Ελλάδα!

Το τριήμερο 12, 13 και 14 Ιουνίου, πρωτοποριακοί καλλιτέχνες της σύγχρονης μουσικής σκηνής, του χώρου της σύγχρονης τέχνης και της κινούμενης εικόνας θα λάβουν μέρος στις εκδηλώσεις του φεστιβάλ στην Τεχνόπολη και στο Μουσείο Μπενάκη (Κτίριο οδού Πειραίως).

Στο Synch, η μουσική μετουσιώνεται σε ένα μοναδικό συνονθύλευμα ήχων που προέρχονται από την ανάγκη πολλών διαφορετικών ανθρώπων για δημιουργία από όλα τα μήκη και πλάτη του πλανήτη..

Παράλληλα, η εικόνα και τα ψηφιακά μέσα έρχονται να συμπληρώσουν το καλλιτεχνικό κάδρο και να εμπλουτίσουν τη φαντασία μας. Ενώ στο πλαίσιο της ενότητας New Media, το Synch παρουσιάζει μία από τις πιο φιλόδοξες εκθέσεις σύγχρονης αρχιτεκτονικής που έχουν γίνει ποτέ στην Ελλάδα, με τη συμμετοχή νέων αρχιτεκτονικών γραφείων διεθνούς εμβέλειας.

Αυτή τη χρονιά, η θεματική ενότητα Κινούμενη Εικόνα του Synch Festival επικεντρώνεται στην σχέση μεταξύ μουσικής και εικόνας, και στο συνδυασμό τους στη μορφή video clip. Σκοπός είναι η επικοινωνία και η έκθεση των διαφορετικών μεθόδων κινηματογράφησης και αλληλεπίδρασης μουσικής και εικόνας μέσα από προβολές, αφιερώματα, εργαστήρια.

Φροντίστε έγκαιρα για εισιτήρια..

Πρόγραμμα εκδηλώσεων:


Related Posts with Thumbnails