5 Απριλίου 2011

Comicdom con Athens 2011

Ελληνοαμερικανική Ένωση  
Είσοδος ελεύθερη 
08.04.2011 έως 15.04.2011
 
Φεστιβάλ-Έκθεση 8/4-10/4
Παρασκευή 17:00-21:30, 

Σάββατο & Κυριακή 11:00-21:30
Έκθεση 11/4-15/4: Δευτέρα-Παρασκευή 12:00-21:00


Πολυεθνικό και πλούσιο σε ποικιλία καλλιτεχνικής έκφρασης, το φετινό COMICDOM CON ATHENS, η εγχώρια γιορτή αποκλειστικά αφιερωμένη στα comics, προσκαλεί για έκτη συνεχή χρονιά τους φίλους της Ένατης Τέχνης, αλλά και όσους θέλουν να γνωρίσουν από κοντά για τρεις ημέρες το μαγικό κόσμο της έντυπης pop κουλτούρας.

Το πρόγραμμα του Comicdom Con Athens 2011, περιλαμβάνει επίσης ειδικές προβολές, sketch events, workshops για την τεχνική του σεναρίου και της εικονογράφησης, bazaar ελληνικών καταστημάτων comics και εκδοτικών εταιριών, παιδικό πρόγραμμα, καθώς και τα Comicdom Awards, τα μοναδικά βραβεία comics για τους Έλληνες δημιουργούς.

Για τους φίλους των υπερηρωικών comics, η έκθεση Batman: Yesterday & Tomorrow, ταξιδεύει στην Αθήνα από το Cartoon Art Museum του San Francisco (μαζί με τον επιμελητή συγγραφέα και σεναριογράφο, Andrew Farago), παρουσιάζοντας τέσσερις διαφορετικούς δημιουργούς, τέσσερις διαφορετικές προσεγγίσεις στην ιστορική και αισθητική εξέλιξη του σκοτεινού ιππότη της Gotham City, ενός από τους πιο δημοφιλείς και ενδιαφέροντες ήρωες των comics. Αυθεντικές σελίδες από τους Bob Kane, Neal Adams, Bob Brown και Joe Giella, αλλά και σπάνιες σελίδες από τα Bat-Manga του Ιάπωνα Jiro Kuwata, που κυκλοφόρησαν τη δεκαετία του ’60.

Στο Comicdom παρευρίσκεται επίσης ο βραβευμένος Αμερικανός δημιουργός και εικονογράφος στο New York Times Magazine και το περιοδικό New Yorker, Chris Ware. Για τους λάτρεις της ευρωπαϊκής σχολής, έρχεται από τη Γαλλία ο δημιουργός του πολυβραβευμένου άλμπουμ ΡΕΜΠΕΤΙΚΟ – ΤΟ ΚΑΚΟ ΒΟΤΑΝΙ (Rébétiko - la mauvaise herbe), David Prudhomme  και από την Ιταλία, ο σχεδιαστής των δημοφιλών σειρών DYLAN DOG και ΤΕΧ, Bruno Brindisi (καλεσμένος της Jemma Press).

Για τους φίλους των -ολοένα και πιο δημοφιλών- ιαπωνικών comics (manga), η δημιουργός Sonia Leong ταξιδεύει από τη Μεγάλη Βρετανία, παρουσιάζοντας την πολυμεταφρασμένη δουλειά της, MANGA SHAKESPEARE: ROMEO AND JULIET.

Για τους φανατικούς των webcomics έρχεται από την Καλιφόρνια, τη Shaenon Garrity, βραβευμένη δημιουργός comics και σεναριογράφος, ενώ τέλος η έκπληξη της φετινής χρονιάς έρχεται σε συνεργασία με το Charles M. Schulz Museum: Μια ομάδα πολιτικών γελοιογράφων, δημιουργών comics και καλλιτεχνών κινουμένων σχεδίων μας επισκέπτεται από την Κούβα, συστήνοντας το ελληνικό κοινό με την καλλιτεχνική πραγματικότητα της χώρας τους. 

Την επίσημη εικονογράφηση του Comicdom con Athens 2011, έχει επιμεληθεί ο εικονογράφος και δημιουργός comics, Κώστας Κυριακάκης.

Ελληνοαμερικανική Ένωση

Μασσαλίας 22, Αθήνα, Τηλ: +0302103680900, 

Related Posts with Thumbnails