1 Οκτωβρίου 2011

μαθήματα Παγκόσμιας Ιστορίας



Σε αυτούς τους τόσο δύσκολους καιρούς, υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι που αληθινά προσφέρουν!  Πέρσι είχαμε αναφερθεί ξανά στα μαθήματα Παγκόσμιας Ιστορίας, από τον Τομέα Ιστορίας του Πανεπιστημίου της Αθήνας. Εφέτος θα επαναληφθούν ξανά. Προτείνω σε όσους μπορέσετε να τα παρακολουθήσετε. Πρόκειται για ένα εκπληκτικό μάθημα, που βοηθάει στο να βλέπεις πιο "ανοικτά" τα γεγονότα και να μαθαίνεις όμως ακόμα καλύτερα τον ίδιο σου τον εαυτό μέσα από την ιστορία της γης των ανθρώπων!
.
Η Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Ιστορίας του Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Μαρία Ευθυμίου (στην οποία αξίζουν πολλά συγχαρητήρια!), θα διδάξει το μάθημα της Παγκόσμιας Ιστορίας στους εξής φορείς και Δήμους:

α) Δήμος Αθηναίων, από Τρίτη 04/10/2011, στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων (Ακαδημίας και Ασκληπιού), ώρα 18:00-21:00.

β) Νέα Ιωνία (Σύλλογος Σμυρναίων Νέας Ιωνίας), από Τετάρτη 05/10/2011, στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Νέας Ιωνίας (Πατριάρχου Ιωακείμ 4, Νέα Ιωνία, κοντά στο σταθό του ΗΣΑΠ), ώρα 18:00-21:00.

γ) Καλλιθέα (Σύλλογος Ποντίων "Αργοναύτες-Κομνηνοί"), από Πέμπτη 06/10/2011, στο Κέντρο του Συλλόγου (Δαβάκη και Δοϊράνης στην Καλλιθέα), ώρα 18:00-21:00.

Μπορείτε να διαβάσετε εδώ, τις εντυπώσεις που μετέφερα από τα περσινά μαθήματα.

Σε μια τέτοια εποχή είναι δώρο τέτοιες διοργανώσεις..


Καλό μήνα σε όλους!!

30 σχόλια:

Velvet είπε...

Και σ΄αυτους
αξιζει να αναφερομαστε
περισσοτερο
Οπως κανεις
εσυ τωρα

Καλο μηνα Ρουντυ
-

koulpa είπε...

αχ με είχες βάλει σε πειρασμό πέρσι αλλά δε τα κατάφερα.. φέτος.. δεν έχω ούτε την ελπίδα.. :) :)
ωραία προτοβουλία.. θα παρακολουθήσεις; :) :)
καλησπέρα και καλό μήνα roadartistaki μου :) :)

Hfaistiwnas είπε...

Μπράβο, καιρός να μάθουμε και ιστορία..

Roadartist είπε...

@ Velvet : Έχεις δίκιο Velvet. Το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε, αν δεν τους μιμούμαστε, είναι να τους ακολουθούμε και να αναφερόμαστε σε αυτούς. Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που μπορούν να επωφεληθούν και να έχουν ανάγκη τέτοιους είδους δραστηριότητες! Καλό μήνα φίλε μου!

Roadartist είπε...

@ koulpa : Δεν έχεις ούτε δίωρο ελεύθερο την εβδομάδα; Τότε είσαι τυχερός για τέτοια περίοδο! Σκέφτομαι αν μπορέσω να προσπαθήσω να την παρακολουθήσω και για δεύτερη φορά.

Roadartist είπε...

@ Hfaistiwnas : Τρομερά σημαντική η σημασία αυτών των μαθημάτων, φοβερά ενδιαφέροντα!

Ανώνυμος είπε...

Απο τα καλυτερα που εζησα δυο φορες. Η κ. Ευθυμιου ειναι μοναδικη ως δασκαλα αλλα κι ως χαρακτηρας. Μακαρι ολοι οι καθηγητες να μεταλαμπαδευαν καποιες γνωσεις τους δωρεαν, οπως εκεινη. Ευχομαι σ ολους σας να βρειτε χρονο να παρακολουθησετε τα μαθηματα αυτα. Νενα Μιρμιρογλου

Ιω είπε...

και απλώς πας εκεί την συγκεκριμένη μέρα και ώρα ή πρέπει να γραφτείς / κλείσεις θέση πριν;

Roadartist είπε...

@ Νενα Μιρμιρογλου : Αγαπητή Νένα, σε ευχαριστώ για το σχόλιο σου. Πέρσι παρακολουθήσαμε τις διαλέξεις της στην ΕΣΗΕΑ και ήταν εξαιρετική. Είναι μοναδική και ως δασκάλα και ως χαρακτήρας, θα συμφωνήσω μαζί σου. Σκέφτομαι να την παρακολουθήσω για 2η φορά.

Roadartist είπε...

@ Ιω : Ναι, απλώς πας εκεί αυτή την ώρα και μέρα. Έπειτα φαντάζομαι την πρώτη μέρα θα κρατήσουν κάποια ονόματα παρουσιών (τουλάχιστον πέρσι στην ΕΣΗΕΑ αυτό γινόταν.. αλλά για τυπικούς λόγους, όπως π.χ. να σε ενημερώσουν αν κάποια μέρα αναβληθεί κάποιο μάθημα, για κάποιο λόγο). Εντελώς δωρεάν μαθήματα, με εξαιρετικό ενδιαφέρον.

b|a|s|n\i/a είπε...

οι άνθρωποι ξεχνάμε συνήθως. να μην.
όσα διδάσκει η ιστορία τόσο μοναδικά και τόσο ουσιαστικά.
πολύ πολύ καλό σου μήνα!
φιλιά πολλά!

magda είπε...

Πάντα σε καμαρώνω γιατί φέρνεις πιο κοντά μας τον πολιτισμό!!!
Χαίρομαι που σε ξαναβρίσκω!
Καλό μήνα, γεμάτο από ποικίλα ενδιαφέροντα!

Elva είπε...

Καλο μηνα φιλη Road! Xρειαζονται τετοια μαθηματα Ιστοριας ειδικα τωρα!

Σ ευχαριστω επισης και για ολα τα νεα που μου στελνεις! ;)

Πολλα φιλια!

pandora είπε...

η ιστορία είναι μεγάλη αγάπη... είναι η μαγεία του παραμυθιού από που ερχόμαστε και που βαδίζουμε... και της τύχης που είναι μόνο στα δικά μας χέρια..

είναι όμορφο να τονίζονται τέτοιες εκδηλώσεις

Άστρια είπε...

Πολύ ενδιαφέρον και πραγματικά της αξίζουν συγχαρητήρια!

Αυθόρμητα μόνο μου ήρθαν στο μυαλό από τις πολλές που υπάρχουν δύο κουβέντες για την Ιστορία, απλές, συνηθισμένες όμως αληθινές.
- "η Ιστορία επαναλαμβάνεται"
- "την Ιστορία την γράφουν οι νικητές" (εννοείται όπως θέλουν)

φιλάκια πολλά:)
καλο μήνα!!

Ανώνυμος είπε...

Πάααρα πολύ καλό ακούγεται. Μελετώ Ιστορία μια ζωή......αν είχα χρόνο θα πήγαινα, αλλά έχω απογευματινά ωράρια.
Σε ευχαριστούμε για την ενημέρωση Ρόουντ , και καλόν Οκτώβρη :-))))

PiciFriki είπε...

ενδιαφέρον

Roadartist είπε...

@ b|a|s|n\i/a : Είναι σοκαριστικό το τι κύκλους κάνει η ιστορία. Σου δίνει την εντύπωση κάποιες στιγμές πως απλά τα πάντα επαναλαμβάνονται! Αν έχεις χρόνο και διάθεση προσπάθησε να την παρακολουθήσεις... αξίζει! Πέρσι άκουσα πράγματα που ούτε υποψιαζόμουν! Καλό μήνα!

Roadartist είπε...

@ magda : Ευχαριστώ για τα θερμά σου λόγια Μάγδα, πίστεψε με τα έχω ανάγκη και τα εκτιμώ βαθιά! Και εγώ χαίρομαι, μας έλειψες, καλό μας μήνα!

Roadartist είπε...

@ Elva : Καλό μήνα φίλη μου Elva! Χρειάζονται όσο ποτέ άλλοτε! Όποιος ενδιαφέρεται ας ανταποκριθεί, θα κερδίσει... Να είσαι καλά, θα σου στέλνω ότι θεωρώ ενδιαφέρον, χαίρομαι που δεν σε κουράζω :)

Roadartist είπε...

@ pandora : Και εγώ λατρεύω την ιστορία. Όσο κουραστικά την διδάσκουν στα σχολεία και χάνει την μαγεία της, τόσο ενδιαφέρον αποκτά όταν την αναζητήσεις αργότερα μόνος σου! Επιπλέον ένα θετικό της κας Ευθυμίου είναι το πόσο όμορφα μεταδίδει τη γνώση της!

Roadartist είπε...

@ Άστρια : Άστρια δες το πρόγραμμα σου! Αν σε βολεύει κάποια από τις περιοχές που θα διδάξει κάποιο απόγευμα πήγαινε να την παρακολουθήσεις! Εκπληκτικό μάθημα, που τώρα ανοίγεται ως τομέας (Παγκόσμια Ιστορία)! Συμφωνώ με τις παρατηρήσεις σου!

Roadartist είπε...

@ irinivergopoulou : Είναι εξαιρετικό, και η συγκεκριμένη δασκάλα έχει μια εκπληκτική μεταδοτικότητα, έναν ενθουσιασμό και μια θεατρικότητα που μπορεί να σε παρασύρει στο ταξίδι της Ιστορίας! Κρίμα που δε μπορείς να πας.. καλό μήνα, να σαι καλά!

Roadartist είπε...

@ PiciFriki : είναι, καλή Κυριακή!

k είπε...

ξεκίνησα! ευχαριστώ πολύ πολύ! :)

Roadartist είπε...

@ kaya : πήγες; Πως σου φάνηκε; Ήμουν και εγώ εχτές εκεί :) αλλά δε ξέρω αν θα συνεχίσω, γιατί ήδη έχω παρακολουθήσει όλο το συγκεκριμένο κύκλο πέρσι. Βλέπουμε :) Όσο προχωρούν τα μαθήματα θα έχει περισσότερο ενδιαφέρον!

k είπε...

πήγα ναι! ενθουσιάστηκα! η ενέργεια αυτής της γυναίκας είναι τρομερή. ζει ξανά την ιστορία. ήταν δώρο η ανάρτησή σου πραγματικά. ήταν κάτι που ήθελα να κάνω καιρό και δεν ήξερα πως. σπ' οτι κατάλαβα είναι αρκετός ο κόσμος που έχει ξαναπάει! έχει fan club! σ'αφήνω τώρα! έχω διάβασμα! :)

Roadartist είπε...

@ kaya : έτσι όπως τα λες ακριβώς. Είναι τρομερή και όντως έχει fan club..που την ακολουθεί. Είδες αν αγαπάς αυτό που κάνεις; Σπάνια δασκάλα! Όσο περνάνε τα μαθήματα θα ενθουσιάζεσαι πιο πολύ! Ειδικά στην ιστορία της Ευρώπης, της Ρωσίας, στους Π.Πολέμους, οι αντιστοιχίες, τα παιχνίδια του χρόνου, το πως ο άνθρωπος χάνει, ή κερδίζει.. Ένα ταξίδι συναρπαστικό. Αν και τα έχω ακούσει ξανά, τα έχω διαβάσει, σημειώσει, ψάξει κλπ, ίσως να παρακολουθήσω κάποια μαθήματα ξανά κ εγώ :) σε φιλώ!!!!! (Αν είναι να τα πούμε κ εκεί κάποια στιγμή βρε!)

Seagull είπε...

Γράφοντας "Ήμουν και εγώ εχτές εκεί" εννοείς στην Νέα Ιωνία; Διότι βρέθηκα και εγώ εκεί και επίσης το χάρηκα ιδιαιτέρως και λέω να το συνεχίσω, εάν και εφόσον μπορώ! Αντιλήφθηκα κι εγώ ότι έχει ακροατές που την ακολουθούν. Εντυπωσιάστηκα και από την δύναμή της να κάνει τα ίδια μαθήματα σε τρεις διαφορετικούς φορείς, πλέον των μαθηματων της στο Πανεπιστήμιο.
Ευχαριστώ, Καλλιτέχνιδα, για την πόρτα που μου άνοιξες!

Roadartist είπε...

@ Seagull : καλημέρα! Όχι Στέφανε πήγα στο Πνευματικό Κέντρο του Δ.Αθηναίων. Όντως είναι άθλος πραγματικός αυτό που κάνει, μακάρι όλοι οι δάσκαλοι να ήταν σαν αυτή! Φοβερό πάθος για το αντικείμενο!

Related Posts with Thumbnails