20 Ιουνίου 2012

Παγκόσμια μέρα μουσικής 2012



Τι θα κάνετε το απόγευμα της Πέμπτης 21 Ιουνίου, που είναι η παγκόσμια ημέρα μουσικής;

Μπορείτε να βολτάρετε στον Εθνικό Κήπο στις 6 η ώρα το απόγευμα, από την είσοδο της οδού Αμαλίας και δεν θα χάσετε...

 Πέντε ολόκληρους βαθμούς χαμηλότερης θερμοκρασίας κατ' αρχήν υπόσχονται οι άνθρωποι του Κήπου και στήνουν σκηνή για να ανεβάσουμε επάνω την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, που με την διεύθυνση του Ανδρέα Τσελίκα και την μαγική φωνή της Ινες Ζήκου θα παρουσιάσει γνωστές και αγαπημένες μελωδίες, από την Κάρμεν και τον Ναμπούκο, μέχρι τα σύγχρονα μιούζικαλς και όχι μόνο...


ΠΕΜΠΤΗ 21 ΙΟΥΝΙΟΥ 2012, ΩΡΑ 18:00
 ΣΤΟΝ ΕΘΝΙΚΟ ΚΗΠΟ (από οδ. Αμαλίας)
ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΟΡΧΗΣΤΡΑ ΑΘΗΝΩΝ


Επίσης, η Γιορτή της Μουσικής θα γιορταστεί και στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.
 Από τις 8 το βράδυ, όσοι επιθυμούν μπορούν να πάνε στους καταπράσινους κήπους του Μεγάρου και να απολαύσουν, εντελώς δωρεάν, ένα καλοκαιρινό μουσικό πρόγραμμα στο οποίο θα συμμετέχουν, μεταξύ άλλων, η Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής και η Χορωδία της ΕΡΤ, το Κουϊντέτο Τζαζ του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου, οι «Swing Shoes» κ.ά.

Στο μεταξύ τα Μουσικά Σύνολα του Δήμου Αθηναίων θα γιορτάσουν την Ευρωπαϊκή Ημέρα Μουσικής με τη μεγάλη συναυλία που θα δώσουν μεθαύριο, στις 8.30 το βράδυ, στου Φιλοπάππου. Εκεί, κάτω από τον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης, τέσσερα διαφορετικά μουσικά σχήματα, το Εργαστήρι Ελληνικής Μουσικής, η Συμφωνική Ορχήστρα, η Μεικτή Χορωδία του Δήμου Αθηναίων και η Big Band θα παρουσιάσουν ένα πρόγραμμα με έντεχνα, τζαζ και κλασικά έργα. 

Η είσοδος θα είναι ελεύθερη για το κοινό.

Related Posts with Thumbnails