7 Ιανουαρίου 2013

«Γυάλινος κόσμος», Θέατρο Δημήτρης Χορν



Μια από τις ωραιότερες θεατρικές παραστάσεις της προηγούμενης σεζόν, με εξαιρετικές ερμηνείες, εύστοχη σκηνοθετική προσέγγιση και την υπέροχη μουσική επένδυση του Σταύρου Γασπαράτου, συνεχίζεται μέχρι και τις 27/1 στο θέατρο Δημήτρης Χόρν. Έπειτα θα ανέβει στη Θεσσαλονίκη.

Ο Γυάλινος Κόσμος (The Glass Menagerie, Το Γυάλινο Θηριοτροφείο) είναι ένα από τα σπουδαιότερα έργα της παγκόσμιας δραματουργίας. Θεατρικό έργο του Αμερικανού συγγραφέα Τένεσι Ουίλιαμς, που τον καθιέρωσε ως έναν από τους μεγαλύτερους θεατρικούς συγγραφείς του αιώνα μας. Πρόκειται για το πιο προσωπικό, αυτοβιογραφικό του έργο, όπου ο συγγραφέας παρουσιάζει την οικογένεια του, τα βιώματα του σ' έναν κόσμο τόσο εύθραυστο σαν από γυαλί.

Ένα τρίγωνο σιωπηλής απόγνωσης : η μάνα - ο γιος - η κόρη. Μια αυταρχική μητέρα, μια αδικημένη, απομονωμένη κόρη, ένας ονειροπόλος γιος, καταδικασμένοι σε μια καθημερινότητα που τους φυλακίζει. Τρεις εγκλωβισμένοι άνθρωποι που καταφεύγουν στη φαντασία και στις ψευδαισθήσεις τους για να αντέξουν την πραγματικότητα. Οι προσδοκίες τους καταστρέφονται από τις συγκυρίες, μαζί με τα όνειρα και τον πόθο για μια διαφορετική ζωή.


Τρία άτομα κλεισμένα το καθένα στο δικό του γυάλινο κλουβί, στο δικό του γυάλινο κόσμο, τρεις διαφορετικοί κόσμοι συγκρούονται μεταξύ τους και με το είναι τους, καθώς αγωνιούν  για να κρατήσουν ζωντανά τα όνειρα τους. 

Μια υπέροχη παράσταση, ανεβασμένη με εξαιρετικό τρόπο, που με συγκίνησε πραγματικά, μη τη χάσετε!

Τελευταίος μήνας παραστάσεων στην Αθήνα. Μέχρι τις 27/1 στο θέατρο Δ. Χορν.

Συντελεστές: ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ-ΔΡΑΜΑΤΟΥΡΓΙΚΗ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ: Κατερίνα Ευαγγελάτου
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Κατερίνα Ευαγγελάτου
ΣΚΗΝΙΚΟ-ΚΟΣΤΟΥΜΙΑ: Γιώργος Πάτσας
ΜΟΥΣΙΚΗ: Σταύρος Γασπαράτος
ΦΩΤΙΣΜΟΙ: Λευτέρης Παυλόπουλος

Διανομή:
ΑΜΑΝΤΑ: Ναταλία Τσαλίκη
ΤΟΜ: Αντίνοος Αλμπάνης
ΛΩΡΑ: Αμαλία Νίνου
ΤΖΙΜ: Κωνσταντίνος Γαβαλάς

12 σχόλια:

kovo voltes... είπε...

Αργότερα θα έρθει και στο νησί μου. Την περίμενα ούτως ή άλλως με λαχτάρα, γιατί αγαπώ πολύ και τον Τ.Ο. Αλλά τώρα που έχει και τα θετικά σου σχόλια, την περιμένω διπλά...Τι όμορφα εύθραυστος αυτός ο κόσμος μέσα μας...

kostas είπε...

Ithela na ti dw, den ixera pws apomenoun liges meres gia na katebei... Euxaristoume.!

treno fantasma είπε...

Την ειχα δει περσι!
Πραγματικα εξαιρετικη!
Ίσως από τις καλυτερες της χρονιας απο καθε αποψη. Φοβερες ερμηνειες, τελεια σκηνοθεσια, οντως πολυ καλη μουσικη. Αξιζει! Σε ευχαριστουμε για την αναρτηση!!!

Roadartist είπε...

@ kovo voltes... : Έχω δει αρκετές θεατρικές παραστάσεις από τον Οκτώβριο μέχρι σήμερα... Αρκεί να σου πω αριθμό, τουλάχιστον 25...
Αυτή ήταν μια από τις καλύτερες!
Το ξέρεις πως δεν αναρτώ για κάποια που δεν αξίζει - και αν δεν αξίζει το αναφέρω. Να πας μόλις ανέβει στη Θεσσαλονίκη και μετά περιμένω σχετική ανάρτηση!!

Roadartist είπε...

@ kostas : Τρέχα!!!

Roadartist είπε...

@ treno fantasma : συμφωνώ! Όσο για τα άλλα, είναι χαρά να μοιραζόμαστε καλές παραστάσεις!

Σεβάχ ο Θαλασσινός είπε...

Καλησπέρα φίλη!
Νομίζω ότι το τρίτο πρόγραμμα πρέπει να έπαιξε το πρώτο μέρος αυτού του έργου σήμερα μεσημέρι.

nikiplos είπε...

ήρθα να σου δώσω ευχές
ένα δροσό τριαντάφυλλο
δυό σύννεφα πινελιές
κι ένα χαμόγελ' άσπιλο

καλή χρονιά!

Roadartist είπε...

@ Σεβάχ ο Θαλασσινός : και όμως θαλασσινέ έχεις δίκιο!! :

http://tvradio.ert.gr/radio/showDetails.asp?id=15&pday=0&tid=3027780


Με άλλους πρωταγωνιστές, πολύ καλό, καλή ευκαιρία να ακούσουν τη θεατρική παράσταση όσοι επιθυμούν από το ράδιο!

Roadartist είπε...

@ nikiplos : Ευπρόσδεκτες τέτοιες όμορφες ευχές, καρδιάς από σένα νικιπλέ μου! Σε ευχαριστώ, επίσης πολύ καλή χρονιά! Με υγεία και αγάπη!

Ανώνυμος είπε...

Λοιπόν, σου μιλάω ειλικρινά, εάν μου δινόταν η ευκαιρία εδώ που βρίσκομαι θα έκανα μια ερασιτεχνική ομαδούλα με ομογενείς, να ανεβάσουμε καμιά παράσταση.. τόσο μου έχει λείψει το θέατρο! Έλα μου όμως που δεν υπάρχει κανέναν ενδιαφέρον..

Κράτα μου μια θέση, καλλιτέχνη του δρόμου, και φύγαμε!! :) Φιλιά από την μακρινή Αυστραλία

Roadartist είπε...

@ agrimio : Χαίρομαι ειλικρινά που βρεθήκαμε στο διαδίκτυο, χαίρομαι όταν συναντώ ανθρώπους που έχουν τέτοια αγάπη για την Τέχνη και πόσο μάλλον για το Θέατρο, που παρομοίως λατρεύω πραγματικά. Δεν μου φαίνεται καθόλου περίεργο αυτό που λες. Εύχομαι να έρθεις σύντομα στην πατρίδα, και θα σου προτείνω παραστάσεις, προς το παρόν εύχομαι έστω λίγο να μπορώ να σου στέλνω εκεί στα μακριά κάτι, μια γεύση από αυτές. Σε φιλώ.

Related Posts with Thumbnails