18 Φεβρουαρίου 2015

"Ο Αγγελιοφόρος του Σύμπαντος", νέα ψηφιακή παράσταση στο Ίδρυμα Ευγενίδου




Βράδυ της προηγούμενης Δευτέρας βρεθήκαμε στην επίσημη πρεμιέρα της νέας παράστασης του Ιδρύματος Ευγενίδου με τίτλο «Ο Αγγελιοφόρος του Σύμπαντος». Η παράσταση ήταν εξαιρετική. Αξίζει όμως αρχικά να γίνει αναφορά στο Νέο Ψηφιακό Πλανητάριο του Ιδρύματος Ευγενίδου, ένα από τα μεγαλύτερα και καλύτερα εξοπλισμένα ψηφιακά πλανητάρια στον κόσμο. Πρέπει να αισθανόμαστε τυχεροί που έχουμε στην πόλη μας ένα τέτοιο Ίδρυμα, να μας αφηγείται την ιστορία της επιστήμης με έναν τόσο σπάνιο και συναρπαστικό τρόπο. Αν δεν έχετε παρακολουθήσει κάποια παράσταση να το κάνετε σύντομα, γιατί χάνετε. :)


Η συγκεκριμένη παράσταση με έναν πολύ βατό και εκλαϊκευμένο τρόπο, ταξιδεύει το θεατή στα μυστικά του φωτός και της ακτινοβολίας που εκπέμπουν τα ουράνια σώματα.  Κάθεσαι αναπαυτικά και βλέπεις να περνάνε ακριβώς από δίπλα σου πλανήτες και κάθε λογής ουράνια σώματα. Νομίζεις ότι αν απλώσεις το χέρι σου θα μπορέσεις να τα αγγίξεις. 


Φτάνεις μέχρι τα μεγάλα αστεροσκοπεία στην έρημο Ατακάμα της Χιλής, έως το διαστημικό τηλεσκόπιο Hubble, και από την εξερεύνηση του Ηλιακού Συστήματος έως τους τηλεπικοινωνιακούς δορυφόρους και τους δρόμους της Νέας Υόρκης. Μέσα σε 40' νιώθεις ότι έχεις πραγματικά βρεθεί στα πέρατα του κόσμου και του σύμπαντος... Σε αυτό, εκτός από την τεχνολογία του Θόλου, συμβάλλουν και οι εξαιρετικές παραγωγές που το Πλανητάριο εξασφαλίζει για τους επισκέπτες. Η συγκεκριμένη παράσταση εστιάζει στην σημασία που έχει το φως στην αστρονομική έρευνα, καθώς και τα οφέλη που προκύπτουν από την εξερεύνηση του Διαστήματος και την επιστημονική έρευνα. Αξίζει να πάτε, θα μαγευτείτε πραγματικά!



Περισσότερες πληροφορίες, πιο αναλυτικές, διάβασε εδώ : www.eef.edu.gr



Ίδρυμα Ευγενίδου: λεωφ. Συγγρού 387 (είσοδος από Πεντέλης 11), τηλ.: 210 9469670.
Υπάρχει δυνατότητα διερμηνείας στην Ελληνική Νοηματική Γλώσσα κατόπιν έγκαιρης συνεννόησης με γραπτό μήνυμα στο τηλέφωνο 6936 177143 ή στην ηλεκτρονική διεύθυνση: pr@eugenfound.edu.gr, ενώ οι σκύλοι - οδηγοί τυφλών είναι ευπρόσδεκτοι.


Συντελεστές παράστασης
Αφήγηση: ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΣΗΜΙΤΗ, σκηνοθετική επιμέλεια: ANNETTE SOTHERAN-BARNETT (To Space and Back), MAX CROW (We Are Astronomers) | σκηνοθετική προσαρμογή: ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΙΜΟΠΟΥΛΟΣ, | επιστημονική επιμέλεια & κείμενο αφήγησης ΑΛΕΞΗΣ ΔΕΛΗΒΟΡΙΑΣ | μουσική ΕΥΓΕΝΙΑ ΜΑΝΩΛΙΔΟΥ | σχεδιασμός & μίξη ήχου ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΚΑΤΣΑΡΗΣ | διεύθυνση παραγωγής ΜΑΝΟΣ ΚΙΤΣΩΝΑΣ | σύμβουλος παραγωγής ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ Π. ΣΙΜΟΠΟΥΛΟΣ | post-production video ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΜΒΑΚΑΣ | fulldome technical support | ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΛΟΥΒΑΡΗΣ, ΧΡΗΣΤΟΣ ΧΡΗΣΤΟΓΙΩΡΓΟΣ | graphic design ΕΥΓΕΝΙΑ ΣΤΑΒΑΡΗ, ΧΡΥΣΑΝΘΗ ΒΑΣΟΠΟΥΛΟΥ | computer graphics & 3D animation services SKY-SKAN (executive producers STEVEN T. SAVAGE, JACK WHITE), NATIONAL SPACE CENTRE (producer PAUL MOWBRAY), MIRAGE 3D STUDIO (producer & animation director ROBIN SIP), MASTER FILMS (producer DIDIER GROS JEAN), EVANS & SUTHERLAND (executive producer KIRK JOHNSON, producers TERENCE MURTAGH, MICHAEL DAUT), 3FX MEDICAL ANIMATION & VISUAL MEDIA (producer JODY BORTNER) | fulldome & post-production video services ΕΥΓΕΝΙΔΕΙΟ ΠΛΑΝΗΤΑΡΙΟ | post-production audio services STARGAZER AUDIO | παραγωγή ΙΔΡΥΜΑ ΕΥΓΕΝΙΔΟΥ | © 2015

12 σχόλια:

Margo είπε...

Μαγικό! Η επίσκεψη στο πλανητάριο είναι από τα πρώτα που θέλω να κάνω όταν κατέβω Αθήνα.... για τα παιδιά ;-)

Roadartist είπε...

Margo μου είναι πραγματικά μαγικό, τα παιδιά σου θα ξετρελαθούν, αλλά και εσύ μαζί - πίστεψε με!! Και θα νιώσεις λίγο ξανά παιδί, με τον ενθουσιασμό σου...

ΥΓ όταν περάσει αυτή η κρίση - αν περάσει δηλαδή ποτέ - θα έχω να το λέω, ότι ακόμη και όταν ο ...κόσμος (μου) μας καιγόταν, όταν όλοι σταμάταγαν ή περιόριζαν τις αναρτήσεις τους, συνέχιζα να μοιράζομαι τα όποια όμορφα της πόλης... Ξέρεις εύκολο δεν είναι, αλλά πηγάζει από αγάπη. Ίσως να είναι μια αντίσταση, ίσως. Σε ευχαριστώ.

thinks είπε...

Μία από τις πιο υπέροχες και ζωτικές εμπειρίες να βρίσκεται κανείς σε πλανητάριο... Μπορεί και να αλλάξουν απόψεις ζωής. Πρώτη μου φορά ήμουν 16 χρονών και δεν έχω σταματήσει να πηγαίνω όποτε βρήκα ευκαιρία. Μακάρι να το ξέραμε, κι ήμασταν δίπλα!

Roadartist είπε...

Φύγατε; Αν τελικά δεν έχετε φύγει κ προλαβαίνετε, να πάτε οπωσδήποτε! Το Πλανητάριο το λατρεύω, θα μπορούσα να κάθομαι εκεί όλη μέρα κ κάθε μέρα... Συμφωνώ με κάθε λέξη σου!

thinks είπε...

Φεύγουμε Κυριακή! Λέμε μπας και καταφέρουμε Τατόι Σάββατο μσημέρι, αλλά αν διαβάζω σωστά το πρόγραμμα για το πλανητάριο υπάρχει μιά παράσταση 11:30 πμ Σάββατο. Και σκεφτόμαστε Αθήνα (και Κοντζιά) σήμερα αν τελειώσει σύντομα ο υδραυλικός... Δύσκολα τα πράματα :-) Ίδωμεν :-) Όταν πέφτουν τα φώτα σε ένα πλανητάριο, με το air condition να δροσίζει σαν να βγαίνεις από την στρατόσφαιρα, αυτό είναι πάντα μαγική στιγμή! ...when you can finally feel like you are launching yourself across the light years...

Margo είπε...

Προσωπικά για μένα δεν είναι η κρίση η αιτία που δεν γράφω. Το αντίθετο μάλιστα η ανάγκη είμαι μεγαλύτερη. Ανωτέρα βία όμως.. ξέρεις εσύ ;-)
Όταν θα περάσει όμως η κρίση, πάντα θα θυμάμαι την συμβολή σου ώστε να κρατηθεί αυτός ο κόσμος ζωντανός. Ελάχιστοι έμειναν πια...

Καλημέρα φίλη μου :-)

Roadartist είπε...

@ thinks : Άσε την Κοτζιά και πήγαινε στο Πλανητάριο! Αν δεν υπάρχει προβολή για τη συγκεκριμένη παράσταση, δείτε άλλη. Nα πας... είστε και δίπλα, πάρε ένα τηλέφωνο να ρωτήσεις αν υπάρχουν θέσεις και αν μπορείς να περάσεις να πάρεις τα εισιτήρια να μην έχεις το άγχος - χεχε φοβερή είμαι σου φτιάχνω πρόγραμμα. Περιμένω εντυπώσεις!!! :)

Roadartist είπε...

@ Margo : Σιγά τη συμβολή margo... ας είμαστε καλά όταν θα περάσει η κρίση, αυτό είναι το σημαντικότερο. Και μακάρι όσοι δεν έχουν διάθεση ουτε καν να γράψουν, ας είχανε να διαβάσουν... Δεν ψαχνόμαστε πλέον, σαν να έχουμε αφεθεί δυστυχώς.

Όσο για σένα, γνωρίζω.
Σε φιλώ!!

Νικόλας Τσάρας είπε...

ευχαριστώ πάρα πολύ γιατι μου έβαλες την τρελή ιδέα να πάω μετά απο χρόνια και πάλι και θα παώ.... εξαιρετικό !!!

Roadartist είπε...

@ Νικόλας Τσάρας : Δεν υπάρχει κάτι παρόμοιο στην πόλη. Είναι όντως μαγικό, να πας, και θα περιμένω να μου πεις πως πέρασες. Φιλιά.

thinks είπε...

Υπάρχουν βάσιμες ελπίδες να πάμε και στα δύο αν αντί να προεκτείνουμε το πρόγραμμα το επεκτείνουμε!

(το έγραψα αυτό και το άλλο σχόλιο, στο δικό μου, αλλά μου άρεσε πολύ και το έγραψα και εδώ! :-))))

Και θέεενκ γιου! Very efficient!

Roadartist είπε...

@ thinks : Επέκταση σε τέτοιους είδους προγράμματα είναι απολύτως θεμιτή! Με τα άλλα ειλικρινά δε ξέρω τι κάνουμε. Σε έναν πόλεμο ζούμε. Περιμένω εναγωνίως τις εντυπώσεις σου!!! Γιου αρ γουέλκαμ!! :)

Related Posts with Thumbnails