28 Μαΐου 2012

ο βράχος του Αρείου Πάγου


Στα χρόνια του σχολείου πηγαίναμε συχνά στο βράχο του Αρείου Πάγου, στεκόμασταν και χαζεύαμε από ψηλά την Αθήνα. Το σημείο αυτό είναι συνδεδεμένο μέσα μου με αρκετές αναμνήσεις.


Θυμάμαι να ανεβαίνουμε με προσοχή τα σκαλοπάτια, καθώς γλιστρούσαν αρκετά. Τώρα βέβαια έχει κατασκευαστεί μια καινούργια σκάλα, ακριβώς δίπλα, απ' όπου μπορείτε να ανεβείτε δίχως κίνδυνο.


Αν και περνάω συχνά από εκεί, είχα χρόνια να σταθώ. Όταν βρέθηκα στο λόφο και χάζεψα ξανά από ψηλά τη θέα, αισθάνθηκα το λάθος...


Ο Άρειος Πάγος, το αρχαιότερο δικαστήριο της Αθήνας, βρίσκεται μεταξύ της Πνύκας και της Ακρόπολης. Ήταν ο τόπος συνάθροισης του σώματος της βουλής των αριστοκρατών γερόντων που καθιερώθηκε από το νομοθέτη Σόλωνα τον 6ο αι. π.Χ.


Μέχρι τον 4ο αι. π.Χ. η Βουλή του Αρείου Πάγου ήταν αρμόδια για την εφαρμογή των νόμων, την επίβλεψη της χρηματικής διαχείρισης και την εκδίκαση σημαντικών υποθέσεων, όπως φόνων εκ προμελέτης. Παράλληλα λειτουργούσε και ως τόπος λατρείας. Εκεί υπήρχαν ιερά, όπως αυτό των Σεμνών Θεαινών ή Ευμενίδων.
Σύμφωνα με τον Παυσανία, ο Άρειος Πάγος υπήρχε ήδη (ως δικαστήριο;) από την εποχή του Α΄ Μεσσηνιακού Πολέμου (μέσα 7ου αι. π.Χ.).


Ο Άρειος Πάγος είναι στενά συνδεδεμένος και με το Χριστιανισμό. Καθώς κατά μία εκδοχή, το 54 μ.Χ. ο Απόστολος Παύλος οδηγήθηκε στον Άρειο Πάγο, όπου και κήρυξε για πρώτη φορά το Χριστιανισμό στους Αθηναίους. Λέγεται πως από το κήρυγμά του προσηλύτισε μόνο δύο ακροατές, τον επιφανή Διονύσιο Αρεοπαγίτη τον σημερινό προστάτη Άγιο της Αθήνας, που κατά την παράδοση ήταν και ο πρώτος επίσκοπος της πόλης, και μία γυναίκα, τη Δάμαρι.


Αν απλώσεις το χέρι, λες και θα αγγίξεις την Ακρόπολη...


μπροστά και ο Λυκαβηττός...


λίγο πιο δίπλα η Αρχαία Αγορά...


...κάθε μια σπιθαμή μπροστά στα μάτια, 
 επαναφέρει πρόσφατες ή και... παλιότερες αναμνήσεις


ακριβώς απέναντι ο λόφος του Αστεροσκοπείου 


πόσες ιστορίες να κρύβονται μέσα σε όλα αυτά τα σπίτια
πίσω από καθένα παράθυρο, σε κάθε γειτονιά, σε κάθε ψυχή...


Κάτω και γύρω από τον λόφο υπήρχαν τα χαμένα σήμερα 
σπίτια των νεοπλατωνικών φιλοσόφων (τέλη 4ου-αρχές 5ου αι. π.Χ.)


η καλύτερη ώρα για βόλτα είναι όταν δύει ο ήλιος, 
για να χαρείτε το ομορφότερο ίσως
(ακόμη και με συννεφιά) ηλιοβασίλεμα στην πόλη...


Η Αθήνα δεν θα ήταν ίδια, αν δεν υπήρχε αυτό το σημείο... 



Η επίσκεψη στο βράχο του Αρείου Πάγου, έγινε πριν από λίγες μέρες. Κάναμε βόλτα εκεί με έναν άνθρωπο που γνωριστήκαμε από τα blogs, δημιουργήθηκε μια ισχυρή φιλία και ουσιαστική επαφή. Ότι πιο σημαντικό τελικά όταν μέσω των blogs γνωρίζεις ανθρώπους που ταυτίζεσαι και έρχονται για να μείνουν στη ζωή σου!  

Σχετικά links:

Αρχαιολογία πόλης των Αθηνών 
city-view.gr

55 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Καλημέρα, ωραία ανάρτηση! Το λάθος ποιο ακριβώς είναι;

Hfaistiwnas είπε...

:)
Μας πήγαν όταν ήμασταν σχολείό εκδρομή, δεν θυμάμαι και πολλά βέβαια..
Όμορφα ήταν..
Καλημέρα!

ασωτος γιος είπε...

καλημερα! μου θυμιζουν τοσα αυτες οι φωτογραφιες, τοσα ξενυχτια, τοσα κρυφα φιλια, μια πρωτοχρονια του 2000 και μεθυσι, πολλα ,

ΒΑΡΘΑΚΟΥΡΗΣ είπε...

ΤΙ ΟΜΟΡΦΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ. ΤΕΛΙΚΑ ΕΧΕΙΣ ΔΙΚΙΟ, ΣΚΕΦΤΟΜΑΙ ΕΧΟΥΜΕ ΜΙΑ ΟΜΟΡΦΗ ΠΟΛΗ, ΑΠΛΑ ΔΕ ΤΗ ΧΑΙΡΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑΤΙ ΚΑΤΑ ΒΑΘΟΣ ΙΣΩΣ ΔΕ ΤΗ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ.

Ανώνυμος είπε...

Ποσο δυσκολο να συνεχιζεις να εντοπιζεις και να μοιραζεσαι την ομορφια του τοπου που αγαπας, οταν εκεινος καταρρεει. Θα αξιζε ενα διαφορετικο αυριο στους Ελληνες και σε σενα σιγουρα artistaki :(

Φιλη απο μια αλλη μακρινη χωρα,
ΚΛ

Dee Dee είπε...

Αρτιστακι μου με χαλαρωσε η αναρτηση σου. Εκανα τη βολτα μαςζι σου εκει στον Αρειο Παγο :)

Μεσα απο τα μπλογκς γνωρισα κι εγω την κοκκινη ομπρελα και την eirini και αν και τις γνωρισω μονο 4 χρονια, νιωθω να τις ξερω απο παντα. Και να φανταστεις βλεπομαστε και μιλαμε πολυ αραια. Εγινε ομως το κλικ, κουμπωσαμε και η επαφη ειναι επιτυχης καθε φορα :)

Καλημερααααα

Roadartist είπε...

@ ΟΔΟΙΠΟΡΟΣ : εννοείς το λάθος που αναφέρω στο ποστ, ή εντόπισες κάποιο λάθος σε αυτό; Αν το πρώτο, στο ότι είχα να πάω πολλά χρόνια... Αν και περνάω συχνά από έξω (συνήθως όταν βολτάρω με το ποδήλατο), δεν ανέβαινα τα σκαλοπάτια... Και αυτό ήταν λάθος. Αξίζει να ξαναπάω σύντομα. Ότι αξίζει πρέπει να το επισκεπτόμαστε και να το χαιρόμαστε :)

Roadartist είπε...

@ Hfaistiwnas : Μάλλον σας πήγανε στην Ακρόπολη, όχι στον βράχο του Αρείου Πάγου. Φαντάζομαι δηλαδή. Γιατί εμάς που το σχολείο μου ήταν αρκετά κοντά στην Ακρόπολη και οι πιο συχνές "ημερήσιες"...εκδρομές ήταν εκεί (και άκουγες όλα τα παιδιά να αντιδρούν "..πάλι στην Ακρόπολη;;;" χαχαχα) και όμως εκεί δεν μας είχανε πάει. Είναι και λίγο απόκρημνα, οι αναμνήσεις που έχω είναι εντελώς εξωσχολικές :) Καλημέρα!

Roadartist είπε...

@ ασωτος γιος : και εμένα ακριβώς τέτοια μου θύμισαν. Με αισθάνθηκες! Και λίγο με μελαγχόλησαν οι αναμνήσεις, γιατί μου θύμισαν εντελώς άλλες εποχές. Για αυτή τη πόλη που αν και τόσο την αγαπώ, αλλά τόσο με πληγώνει. Υπέροχες στιγμές, που μοιάζουν μακρινές, σε ένα παρόν τόσο διαφορετικό. Καλή εβδομάδα.

Roadartist είπε...

@ ΒΑΡΘΑΚΟΥΡΗΣ: ούτε την χαιρόμαστε, ούτε την γνωρίζουμε. Και αυτό είναι το λάθος :)

Roadartist είπε...

@ Ανώνυμος : Δεν υπάρχει άλλος τρόπος, αντίθετα αυτός είναι ο μοναδικός που υπάρχει, σε ευχαριστώ.

Roadartist είπε...

@ Dee Dee : Αυτός ήταν ο σκοπός deedee να χαλαρώσει όποιος τη διαβάσει. Νομίζω πως έχουμε τόσο κουραστεί από τα αδιέξοδα και από τις συζητήσεις για την πολιτική, που ξεχάσαμε τον άνθρωπο, τις στιγμές που αξίζουν και τις χάνουμε.
Προσπαθώ να εστιάσω περισσότερο σε αυτά, με τις αναρτήσεις πλέον. Καταλαβαίνω τι εννοείς για τις φιλίες από τα blogs, έχει κάτι το ξεχωριστό αυτή η επικοινωνία, σαν ένα αόρατο δέσιμο κάποιων ψυχών. Από εδώ έχουν υπάρξει άτομα που με έχουνε βοηθήσει στη ζωή μου, και είναι φίλοι μου. Κάτι καθόλου εύκολο, ειδικά για ένα άτομο σαν εμένα που δεν ταιριάζω κ εύκολα με όλους. Βέβαια δεν γίνεται να ταιριάξουμε με όλους, ένα γλυκό φιλί στην βόρεια dee dee! :) Καλή εβδομάδααααααααα!!!!!

Ερατώ είπε...

Τέλειες εικόνες, υπέροχη περιγραφή!
Καλή σου μέρα!

Roadartist είπε...

@ Ερατώ : χαίρομαι πολύ που σου άρεσε, την καλημέρα μου Ερατώ, καλή εβδομάδα, πολλά φιλάκια!!

teleytaios είπε...

Δεν ταξιδεύεις μόνο εσύ, ταξιδεύουμε κι εμείς μαζί σου που δε ζούμε στην Αθήνα!

Την καλημέρα μου και καλή εβδομάδα :)

eleni είπε...

Road,τι όμορφη βολτούλα!
Πολύ όμορφες εικόνες από κει ψηλά,ξεναγηθήκαμε πλήρως με τις πληροφορίες σου.
Φιλιά!

ezak είπε...

υπέροχο...

η κοπέλα με το καναρινί φόρεμα είπε...

Όποτε επισκέπτομαι την Αθήνα μελαγχολώ, δεν ξέρω γιατί. Όμως να, μ' έκανες να θέλω να ξανάρθω. Πολύ ωραία θέα πράγματι!

Μέσα στα blogs πόσους και πόσους ανθρώπους ο καθένας γνωρίζει. Όταν τελικά η αυθεντικότητα υπάρχει και έξω στην αληθινή ζωή, αυτό είναι όντως ευλογία.

Φιλιά σου artistaki!

kostas είπε...

ok ........ den exw paei pote... akous???????????????/////.... :P

saltapidas είπε...

πολύ μου άρεσε η βόλτα σου.. αγαπημένο σημείο της πόλης και για μένα ο βράχος :)

thinks είπε...

Υπέροχη βόλτα. Βρίσκομαι σε σοκ γιατί 53 χρόνια νόμιζα ότι ο Άρειος Πάγος ήταν κάπου στο Φιλοπάππου! Ή εκεί είναι η Πνύκα; Ωχ!

Και πολύ καλές φωτογραφίες που δίνουν την ατμόσφαιρα και έμμεσο ρομαντισμό των λέξεων που τις περιστοιχίζουν…

Ανώνυμος είπε...

Για ακόμη μία φορά μας ταξίδεψες με τις φωτογραφίες σου! (δεν έχω πάει ποτέ μου!)

Και κράτησα και την τελευταία σημείωση σου...είσαι πολύ τυχερή που βρήκες έναν αληθινό άνθρωπο με τον οποίο κρατάτε επαφές και έξω, έναν πραγματικό φίλο! Μπράβο σου!

Εύχομαι έτσι να συνεχίσετε!
Να είστε καλά!

Φιλιά πολλά!

Όναρ είπε...

Ζούπερ λέμε..Καλησπέρες ευτυχισμένες..

sofia είπε...

Πόσα χρόνια έχω να ανέβω εκεί. Δικαιολογούμαι γιατί μένω μακρυά.
Ήταν όμως μια απο τις αγαπημένες μου βόλτες . Τι μου θύμισες τώρα; Όμορφες στιγμές.
Να' σαι καλά

Roadartist είπε...

Καλό βράδυ σε όλους!!

@ teleytaios : Μεγάλη χαρά να ταξιδεύετε μαζί μου έστω στιγμιαία (και εγώ στιγμιαία) ειδικά αυτές τις μέρες. Έχει τόσα άσχημα αυτή η πόλη, και ξεχνάμε να εστιάσουμε στα ξεχωριστά. Κ είναι τόσα πολλά αυτά. Κρίμα είναι να μη τα εκτιμάμε. Καληνύχτα :)

Roadartist είπε...

@ eleni : λίγες βασικές πληροφορίες μαζί με φωτογραφίες από τις στιγμές της βόλτας... Καλό βράδυ :) http://www.youtube.com/watch?v=7Fwj81jOh8I

Roadartist είπε...

@ ezak : να είσαι καλά, εύχομαι να περνάς όμορφα :)

Roadartist είπε...

@ η κοπέλα με το καναρινί φόρεμα : τώρα ειδικά με αυτή την ανθρωπιστική κρίση, σίγουρα η κατάσταση στην πόλη μας είναι αρκετά δύσκολη. Οι αληθινές σχέσεις πάντα είναι ευλογία στη ζωή και οι καλοί άνθρωποι :))) Η αυθεντικότητα σπάνια ειδικά σήμερα, καληνύχτα!!!

Roadartist είπε...

@ kostas : καιρός να πας, ακούω, ακούς;; :)

Roadartist είπε...

@ Νέστορας : να και κάποιος που έχει πάει και που του αρέσει να πηγαίνει. Σε ευχαριστώ, καλό βράδυ!!

MYSTELIOS είπε...

Δηλώνω πάντα γοητευμένος με τις όμορφες ξεναγήσεις σου στη αγαπημένη μας Αθήνα !!!

Roadartist είπε...

@ thinks : Στο έχω ξαναγράψει, δε ξέρεις την Αθήνα :)) Θυμάμαι και την αντίδραση σου για τα Αναφιώτικα. Όλα θα τα μάθουμε εδώ, μου δίνεις αφορμή να ανεβάσω ποστ για την Πνύκα :) Γελάω τώρα που σου απαντώ :) Καληνύχτα!

Roadartist είπε...

@ ΝέΜεΣις : Ναι ισχύει, είναι όντως τύχη. Μάλιστα για την ακρίβεια από εδώ έχω βρει πάνω από μια φίλη, συγκεκριμένα δυο άνθρωποι μου έχουνε σταθεί σαν συγγενείς. Να είμαστε καλά και αληθινοί ο ένας με τον άλλο. Όπως έγραψα και παραπάνω, δεν γίνεται να ταιριάξουμε με όλους, και με όσους δεν....its ok! :) Καλό βράδυ!

Roadartist είπε...

@ Όναρ : Προσπαθούμε να συνεχίσουμε, εστιάζοντας σε όσα ακόμη έχουν απομείνει, καληνύχτες ζουμπερισμένες :)

Roadartist είπε...

@ sofia : Πόσο θα ήθελα με τη σειρά μου να βρισκόμουν κ εγώ για μια βόλτα προς τα δικά σου μέρη, προς Γιάννενα!
Χαίρομαι που θύμισα όμορφες στιγμές, καληνύχτα.

eirini είπε...

Θα είναι ο επόμενος προορισμός μου μόλις ξανακατέβω Αθήνα!!!! Ήδη έπρηξα τον άντρα μου γιατί δεν με πήγε εκεί!!! Τί υπέροχες φωτογραφίες ήταν αυτές με την δύση του ηλίου!!!! Πόσο λαχτάρησα να κατέβω Αθήνα!!!!!!
Με την πρώτη ευκαιρία θα έρθω!!!
Δεν είναι υπέροχο που άνθρωποι-άγνωστοι μέσα από δω συναντιούνται και χτίζουν από το μηδέν μία υπέροχη σχέση φιλίας;! Το έχω νιώσει κι εγώ και είναι μοναδικό!
Υπέροχη ανάρτηση!!!
Καλό βράδυ Roadartist μου!!!!

Roadartist είπε...

@ ART-TRAVELLER : με τιμά το όμορφο σχόλιο σου :))) Σε ευχαριστώ πολύ, καλό βράδυ!

Roadartist είπε...

@ eirini : Είναι τόσο σπάνιο να 'κολλήσεις' με κάποιον, ειδικά στη σημερινή εποχή. Η deedee έγραψε παραπάνω κάτι για σένα Ειρήνη :)))
Η αλήθεια είναι πως και εγώ είχα να πάω πολλά χρόνια, αξίζει να περάσετε μια βόλτα, εκείνη τη μέρα είχε συννεφιά, και όμως τα χρώματα του ουρανού ήταν πανέμορφα. Κανονίστε (!!) να πάτε την ίδια μέρα και στα Αναφιώτικα (κοντά και εξίσου όμορφη θέα) : http://roadartist.blogspot.com/2011/03/blog-post_23.html
Καλό βραδάκι Ειρήνη μου :)

Τηρήματα είπε...

Αχ, καλή μου, στα ίδια μέρη συχνάζουμε. Είναι τόσο όμορφα εκεί. Τελευταία φορά πήγα σε πανσέληνο πέρσι το καλοκαίρι. Ασφυκτικά γεμάτος, αλλά πάντα υπάρχει μια γωνιά για όλους. Κι όλοι μοιάζουν τόσο ήρεμοι, δίχως την αγωνία μιας απόφασης, δικαστικής ή όποιας άλλης...

city addict είπε...

Ενα πραγμα αισθανεται οποιος διαβαζει το ιστολογιο σου. Πως καταφεραμε μια τοσο ξεχωριστη πολη, να την κανουμε τοσο δυσκολη για να ζεις; Θελει ιδιαιτερο ταλεντο αυτο!
Κριμα, αν δεν αλλαξει κατι αμεσα θα χαθει για παντα.

lena_zip είπε...

Όποτε βολτάρω σε αυτά τα μέρη της Αθήνας με πιάνει ένα δέος, και απολαμβάνω κι εγώ την τόση ηρεμία κι ας είναι το κέντρο μια ανάσα μακρυά.

Είδα την ταινία που πρότεινες σε προηγούμενη ανάρτηση. Μου άρεσε πολύ, ήταν κάτι διαφορετικό και καλοδουλεμένο.

Ανώνυμος είπε...

Οι φωτοφραφίες χωρίς τις σκέψεις σου δεν τις κάνουν και τόσο αξιοσημείωτες. Πρέπει να δεις, να σκεφτείς, να νοιώσεις όπως ακριβώς έκανες κι εσύ. Κι αν προσωπικά δεν έχω καθόλου αναμνήσεις από εκεί η ίδια η ιστορία με βοηθάει να δημιουργήσω εικόνες που δεν είναι δικές μου, να γίνω και γω για λίγο μέρος μιας παλιάς πολύ παλιάς ζωής σε τόπους αρχαίους που εξακολουθούν να μας μιλάνε...

Εξαιρετικό.

Την καλησπέρα μου!!

katabran είπε...

δε διακρίνω πουθενά τις Αρές Ερινύες όμως...

Roadartist είπε...

@ Τηρίματα : Χαμός θα γινόταν εκεί με πανσέληνο, μα θα ήταν όμως υπέροχα. Έχω δει την Πανσέληνο Αυγούστου μέσα από την Ακρόπολη και ήταν φανταστικά : http://roadartist.blogspot.com/2010/08/blog-post_26.html
καλό βράδυ!

Roadartist είπε...

@ city addict : θλίψη και κατάθλιψη και όλα τα "κατά" ...γεννιούνται μέσα μου όταν σκέφτομαι το που πάμε, το που θα έπρεπε να είμασταν, γιατί είχαμε ως χώρα τη δυνατότητα, έχουμε τόσα συν, μα φτάσαμε στο μειον δυστυχώς όμως...

Roadartist είπε...

@ lena_zip : μπορείς να ηρεμείς και να νιώθεις ότι ξεφεύγεις λίγο. Ευτυχώς υπάρχουν και τέτοια μέρη στην Αθήνα. Χαίρομαι που σου άρεσε η ταινία, και εγώ είχα καιρό να δω κάποια που να με αγγίξει τόσο, ήταν και εμπνευσμένη από αληθινή ιστορία. Καληνύχτα εκεί στα βόρεια και πολλά φιλάκια :)

Roadartist είπε...

@ maviakoufetaria : Σίγουρα δεν είναι καλές, είχα μαζί μου και μια μικρή παλιά ψηφιακή nikon. Τις έβγαλα βιαστικά, το ηλιοβασίλεμα όμως ακόμη και με τα σύννεφα αυτά ήταν μαγικό... Χαίρομαι πολύ που αν και δεν έχεις βρεθεί, σε άγγιξαν τα συναισθήματα και το ποστ. Σε ευχαριστώ πολύ!

Roadartist είπε...

@ katabran : Δεινοπάθησαν από την τόση ατιμωρησία και την έκαναν για άλλες μακρινές πολιτείες. Τώρα περισσότερο από ποτέ, θα έπρεπε να αποδώσουν δικαιοσύνη και να κυνηγήσουν δίχως έλεος όσους διέπραξαν εγκλήματα κατά των άλλων... Σήμερα υποφέρουν κυρίως όσοι τόσα χρόνια αγωνίζονταν, αυτό είναι το πιο άδικο.

Θράσος είπε...

Ίσως από τους λίγους τόπους όπου η Αθήνα μπορεί και φαίνεται όμορφη, χωρίς πολλές κεραίες, θερμοσίφωνες και παράνομες αυθαίρετες κατασκευές.

Roadartist είπε...

@ Θράσος : υπάρχουν και άλλοι, αλλά σίγουρα είναι από τους πιο όμορφους. Το αστικό πεδίο της Αθήνας είναι χαοτικό!!

pAnOs είπε...

...με αυτη την βολτα σου...ανοιξες ενα παραθυρο σε αναμνησεις που συνδεονται με αυτο το ΒΡΑΧΟ !!!...παλιες αλλα ...οχι ξεχασμενες...καποιες ακομη μας αγκιστρουνε με το περελθον ...καποιες μας δυσκολευουνε το παρον...καποιες ομως μας ωθουνε λιγο πιο μπροστα...καποιες ομως μας πονουν πολυ... διχως να το εχουνε καταλαμβει ποτε...τι κενο στην μνημη θα υπηρχε... διχως αυτες τις μικρες ενοχλητικες αλλα παντα καλοδεχουμενες αναμνησεις...και αυτες θα γινονται ολο πιο επιμονες οσο θα περναει ο χρονος ... και εμεις πιο χαρουμενοι για αυτη την επιμονη τους ....σε ευχαριστω που δεχθηκες και αυτο το σχολιο ...σε διαβαζω παντα !

leondokardos είπε...

Πόσες φορές δε ξεκινώ να κάνω μιά βόλτα στην Αθήνα, έτσι δίχως πρόγραμμα, όπου με βγάλει ο δρόμος!
Κάποια πράγματα χάλασαν πλέον, καμιά φορά νιώθεις πόνο με όσα θλιβερά βλέπεις.
Αλλά η Αθήνα δε μπορεί, θα ξαναγίνει όμορφη, θα μαγεύει, θα αγαπιέται.

nikiplos είπε...

Ο βράχος του αρείου πάγου... δικάζει πλέον την ερημιά μας, τα βλέμματα και τις σκέψεις μας... οι έρημες σκάλες του γλυστρούν... πάντοτε έβρισκα σε αυτό έναν συμβολισμό, για τη δυσκολία που έχει να ανέβεις, για το πόσο εύκολο είναι πάντοτε να γλυστρίσεις μεθυσμένος από την εικόνα... αλλά ψηλά η κορυφή θα σε ανταμείψει με ένα απλό λιτό μα ουσιαστικό βλέμμα...
ευχαριστούμε για τη βόλτα...

Roadartist είπε...

@ pAnOs : συμφωνώ Πάνο. Κάποια μέρη επαναφέρουν αναμνήσεις από το παρελθόν, μπαίνεις σε συγκρίσεις που κάποιες φορές σε πονούν. Ναι συμφωνώ. Σε ευχαριστώ για το σχόλιο και την ανάγνωση.



@ leondokardos : και τώρα υπάρχουν σημεία που είναι πανέμορφα. Ακόμη και τώρα, φυσικά αν δεν νοιαστούμε για την πόλη, ειδικά ΤΩΡΑ, θα είναι τουλάχιστον εγκληματικό.



@ nikiplos : Μα τι όμορφο σχόλιο, από τα βάθη της ψυχής και της καρδιάς μου, σε ευχαριστώ πολύ nikiple.

Deppy είπε...

Υπέροχο οδοιπορικό! Πήγα κ γω πρόσφατα. Είναι ωραία η Αθήνα μας και δυστυχώς δε τη γνωρίζουν πολλοί από μας.

Related Posts with Thumbnails