16 Μαρτίου 2009

Αλκίνοος Ιωαννίδης, Νεροποντή (2009) / Γυάλινο Μουσικό Θέατρο

Ο Αλκίνοος Ιωαννίδης είναι ένας πολύ αγαπημένος μου τραγουδιστής. Απίστευτα ταλαντούχος, αλλά και σεμνός.

Από τα πιο ευχάριστα νέα είναι πως ο Αλκίνοος, έξι χρόνια μετά την τελευταία του προσωπική δισκογραφική δουλειά και δύο χρόνια μετά τις τελευταίες του εμφανίσεις σε μουσική σκηνή, επιστρέφει με καινούργιo cd, με το τίτλο «Νεροποντή», αλλά και με εμφανίσεις στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο.

Ο τίτλος «Νεροποντή» παραπέμπει στην αντίθεση ανάμεσα στην 6χρονη, φαινομενική δημιουργική του «ξηρασία» και στην καταιγιστική έμπνευσή του για τη συγγραφή τραγουδιών, αφού εν τω μεταξύ κυκλοφόρησε το άλμπουμ «Πού Δύσην ως Ανατολήν» με κυπριακά παραδοσιακά τραγούδια, έγραψε μουσική για θεατρικές παραστάσεις, μπαλέτο και έκανε επιπλέον μαθήματα κλασικής μουσικής στη Ρωσία.

Στο δίσκο με τίτλο «Νεροποντή», τα καινούρια τραγούδια του Αλκίνοου δείχνουν την εξέλιξη του ύφους του.  Δίνοντας τον πρώτο λόγο στη φόρμα της κλασικής μουσικής, με τη συμμετοχή συμφωνικής ορχήστρας, φωνητικών συνόλων αλλά και με αποχρώσεις της ελληνικής παραδοσιακής και της τζαζ, καταφέρνει να δώσει έναν ήχο ιδιαίτερο.  Οι σαφείς κοινωνικοπολιτικές αναφορές του πλέκονται με την κατάθεση των εσωτερικών αναζητήσεών του, μέσα από τους στίχους.

Ωστόσο, παρά τη συμφωνική ορχήστρα, υπάρχει και ένα τραγούδι δοσμένο σε αφηγηματική μορφή με τίτλο «Πατρίδα», ενώ το τραγούδι «Παιδί» το τραγουδά μόνο με την κιθάρα του, εμπνεόμενος από το γεγονός ότι έγινε πατέρας.

Περιλαμβάνει και δύο τραγούδια με αυτοσαρκαστικό στίχο, το τετράστιχο τραγούδι «Επιτυχία!» και το «Ήταν ανάγκη;». Στο τελευταίο κομμάτι του δίσκου καταγράφεται μέχρι και ο ήχος από μια αναποδογυρισμένη άρπα.  Το cd «Νεροποντή» κυκλοφορεί στα δισκοπωλεία σήμερα Δευτέρα 16 Μαρτίου. 


Από τις 20 Μαρτίου, και κάθε Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή ο Αλκίνοος Ιωαννίδης θα εμφανίζεται στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο.

To παρακάτω τραγούδι ονομάζεται "Πατρίδα", περιλαμβάνεται στο νέο cd. Το είχε τραγουδήσει στις 19/12/08 στη συναυλία στα Προπύλαια, ενάντια στην αστυνομική βία. Προσέξτε τους στίχους..

Το τραγούδι αναφέρεται στην αιχμαλωσία της μητέρας του (εκφωνήτριας στο ΡΙΚ) από τους χουντικούς, τον βομβαρδισμό της Κύπρου και την εισβολή, τον βομβαρδισμό της Σερβίας (όπου είχε βρεθεί για λίγες μέρες), τους ορφανούς από πολέμους γονείς του, τους .....αστυνομικούς που είδε όπως δήλωσε να ρίχνουν δακρυγόνα χλευάζοντας στους πυροσβέστες που προσπαθούσαν να σώσουν ανθρώπους από φλεγόμενο κτίριο στη συμβολή Πανεπιστημίου και Ομονοίας (όπου κάποιοι κάηκαν ζωντανοί)..., την πρόταση που του έγινε να συμμετάσχει στην τελετή λήξης των Ολυμπιακών Αγώνων και την άρνηση του, κάποιους Ελληνοκύπριους πρόσφυγες που μετά μανίας επισκέπονταν τα κατεχόμενα μετά το άνοιγμα της Πράσινης Γραμμής μόνο για να παίξουν στο καζίνο ή για να ψωνίζουν φθηνότερα, τη δική του έπαρση. Για την Ακροδεξιά, που έχει μόνο απαντήσεις. Για την βιαιότητα και τη βεβαιότητα πως είμαστε καλύτεροι. 
Απόσπασμα από συνέντευξη του, στην Καθημερινή 08/03/09.
Πληροφορίες cd από απογευματινή

69 σχόλια:

Anastasia's dolls είπε...

Πιστευω οτι ειναι ενας απο τους καλυτερους τραγουδοποιους της εποχης μας .Μου αρεσει πολυ σαν τραγουδιστης αλλα και για την σεμνοτητα που τον διακρινει !

Hfaistiwnas είπε...

Ναι είναι από τους καλύτερους αν και δεν ακούγεται πολύ! :)
Δεν έχω ακούσει νέα δουλειά του βέβαια, αυτό το τραγούδι μόνο που δεν το έχω ξανακούσει..

Σοφία είπε...

Τον λάτρεψα από τον πρώτο του δίσκο και εξακολουθώ να τον λατρεύω! Τον είχα δει πριν 11 χρόνια σε ένα απίστευτο live, όπου στο τέλος έκλεισε μικροφωνικές και έπαιξε για καμιά ώρα μόνο με την κιθάρα του για 30 άτομα που είχαν απομείνει! Από τότε προσπαθώ να τον πετύχω σε live, αλλά δεν μου κάθετε!
Περιμένω με ανυπομονησία να ακούσω ολοκληρωμένη την καινούργια του δουλειά!
Καλό βράδυ roadartist μου!

Υ.Γ.= Το συγκεκριμένο τραγούδι μου θύμισε λιγάκι από Σαββόπουλο.

Roadartist είπε...

@ Anastasia's dolls : Συμφωνώ Αναστασία, πολύ σεμνός και ταλαντούχος. Χαίρομαι πραγματικά που υπάρχει. :)

@ Ηφαιστίωνα : Μα πως να ακουστεί βρε αφού δεν έχει βγάλει δίσκο 6 χρόνια (από επιλογή του) και δεν έχει εμφανιστεί σε μαγαζί εδώ και 2 χρόνια? :) Αλλά διάβασες όμως τι έκανε αυτό το διάστημα..
Αυτό το τραγούδι λογικό να μη το ξέρεις, το cd αύριο κυκλοφορεί. Φιλάκια σου :)

Roadartist είπε...

@ Σοφια : Και εγώ το ίδιο! Τον έχω δει άπειρες φορές.. Αλλά την πιο όμορφη φορά ήταν σε μια συναυλία του στα Κύθηρα.. Ο άνθρωπος είναι απίστευτο ταλέντο. Σίγουρα το Cd θα έχει διαμαντάκια.. Ανυπομονώ και εγώ να τα ακούσω..
Λογικά θα παίζονται τα νέα τραγούδια συνέχεια από αύριο :)

Υ.Γ. Το τραγούδι είναι εμπνευσμένο από το τσάμικο του Σαββόπουλου. Γι'αυτό και στο τέλος τελειώνει με την ίδια φράση. :) Καληνύχτα!!

quartier libre είπε...

@
μου αρέσει που μάχεσαι !
"ο καθείς με τα όπλα του"...

:)

Artanis είπε...

Δεν το είχα ξανακούσει το τραγούδι, πρώτη φορά τώρα σε σένα... Ενδιαφέροντες και αληθινοί οι στίχοι του...
καλημέρα και καλή βδομάδα...

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

Μου αρέσει πολύ , έχω τα τραγούδια μου στο αμάξι και στο εργαστήρι μου , μόνον εκεί ακούω μουσική που θ΄'ελω!

Σταλαγματιά είπε...

Μια από τις πολλές μουσικές μου αδυναμίες είναι και ο Αλκίνοος.
Απίστευτο και αστείρευτο ταλέντο και νότα αισιοδοξίας για την μουσική μας που τα τελευταία χρόνια πηγαίνει από το κακό στο χειρότερο.
Χαίρομαι που επιτέλους θα μας χαρίσει άλλο ένα δίσκο του μετά από τόσο καιρό.
Μου αρέσει όμως η επένδυση που κάνει στα εξώφυλλα του, πάντα αυτές οι εικόνες.

Καλή εβδομάδα

Σπύρος είπε...

Απλά αγαπημένος :)!

lakis είπε...

Εδώ ισχύει το σεμνά και ταπεινά:) Μέρα καλή

Κόκκινη Ομπρέλα είπε...

"φαινομενική ήταν η "δημιουργική" του «ξηρασία» φίλη μου απ' ότι μας πληροφορείς!
Είναι πολύ σεμνός, την ίδια σεμνότητα διατηρεί ακόμη κι όταν τον γνωρίσεις από κοντά, κι αυτό για μένα λέει πολλά!
Αυτό που κάνει ακόμη πιο ενδιαφέρουσα την τελευταία του δουλειά είναι αυτό το πάντρεμα μουσικών ρυθμών που αναφέρεις...
Να είσαι καλά, και πάλι μας ενημερώνεις για τα καλύτερα! Σε φιλώ με πολλή πολλή αγάπη! ΜΟυ λειψες! Να είσαι καλά!

Adamantia είπε...

Aκόμα και τώρα όταν ακούω τον Βόσπορο βουρκώνω. Απ΄τους καλύτερους μουσικούς κι απ' τις πιο καλές αναρτήσεις σου,μπράβο ρόντυ!

speranza είπε...

Τις καλημέρες μου...

Πολύ καλός!

Φιλιά

b|a|s|n\i/a είπε...

όλο λέω να πάω να αγοράσω όλα τα σιντί του, όλο το αναβάλω. αλλά ευκαιρία τώρα! θα τα πάρω όλα. είναι όντως από τους ανθρώπους που λες ευτυχώς που υπάρχουν να μας μαθαίνουν τι εστί καλλιτέχνης.
απίστευτο ταλέντο όντως. και τα εξώφυλλα του κάθε σιντί του αριστουργηματικά! (από τα ελάχιστα ελληνικά που δεν είναι το πρόσωπο του καλλιέχνη φάτσα κάρτα).
αν θυμάμαι καλά τα σχεδιάζει ο ίδιος ή ο πατέρας του.
φιλιά πολλά!!
(έτσι, έτσι να κυκλοφορούν ποιοτικές μουσικές. έχουμε και μία λίστα μουσικής υπόκρουσης να συμπληρώνουμε :)))

Panos Konstantinidis είπε...

Δε γνώριζα ότι έβγαλε καινούργιο δίσκο, θα τον αγοράσω αμέσως. Από τους αγαπημένους μου καλλιτέχνες και τολμώ να πω ο καλύτερος που έχει βγει τα τελευταία 20 έτη.

H.Constantinos είπε...

Η δισκογραφική μας ενημέρωση!

Καλή εβδομάδα!

alienlover είπε...

χωρίς υπερβολές, η μουσική του Αλκίνοου έχει αλλάξει το προσωπικό μου σύμπαν. τον έχω δει σε πολλάααα λάιβ, και θα κατέβω Ελλάδα για να τον δω στο Γυάλινο. Ανυπομονώ να ακούσω τον δίσκο ολόκληρο!

Skouliki είπε...

ενας υπεροχος τραγουδιστης για μενα αρκετα μελαγχολικος αλλα με τοση περιγραφικοτητα στην φωνη και τον λογο που σε κανει να ταξιδευεις

φιλακι καλημερα

panagiota είπε...

Από τους αγαπημένους μου!!!
Καλημέρα Αρτιστούλα

Kostas L.A. είπε...

ενας απο τους λιγους καλλιτεχνες που μπορεις χωρις δευτερη σκεψη να χαρακτηρισεις και ως τραγουδοποιους..και το κανει πολυ καλα,το εχει αποδειξει αλλωστε!!

περιμενα καιρο να ακουσω νεα του δουλεια,ενω στο μεταξυ μου κρατουσε παρεα η Μαυρη Πεταλουδα,σε μια Παρακληση μεσα απο τον Καθρεφτη του!!

ελπιζω να παει καλα η Νεροποντη,για τις εμφανισεις του Αλκινοου ειμαι σιγουρος οτι θα πανε καλα!!

Καλη σου μερα Αρτιστ μου!!

Νατασα είπε...

Γνήσιος καλλιτέχνης, όταν έχει, δίνει
Είδα το βίντεο και μου ήρθε στο μυαλό ο Σαββόπουλος


(προσωπικά το άκουγα άνετα και διασκευή από τον Χατζή)

tovenito είπε...

ορισμένα τραγούδια του με ταξιδεύουν, ορισμένα άλλα τα βρίσκω απίστευτα μονότονα. αλλά αυτό συμβαίνει με όλους θα μου πεις, δεν ξέρω γιατί όμως, αλλά με τον συγκεκριμένο το νιώθω πιο έντονα. ότι αποτελεί όμως διαμάντι της σύγχρονης ελληνικής δισκογραφίας δεν το αμφισβητεί κανένας.

manetarius είπε...

Μετά από τόση (και μετρημένη μπορώ να πω) γκρίνια (εγώ δεν κατάφερα να σταματήσω στα 5:)) ένας Αλκίνοος...χρειαζόταν!
Καλό απόγευμαααα!

leondokardos είπε...

Ναι, διάβασα για την επανεμφάνησή του ύστερα απο τόσο καιρό. Πραγματικά ταλαντούχος, ιδιαίτερος και πάντα σεμνός.

Κ.Υ.Π. WALKING είπε...

Πολύ καλός όπως πάντα και ταμ αθήματα κλασσικής μουσικής στη Ρωσία, είχαν σαν περιεχόμενο και τη διεύθυνση ορχήστρας για να τελειοποιήσει τη συνήθεια του να μην παιδεύει τους μουσικούς που παίζουν μαζί του, καθώς τους προσφέρει άψογες ενορχηστρώσεις.

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS είπε...

ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΣΕΜΝΟΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΜΑΣ.ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΝΑ ΑΚΟΥΣΩ ΤΗ ΝΕΑ ΤΟΥ ΔΟΥΛΕΙΑ.ΚΑΛΟ ΒΡΑΔΥ ΝΑ ΕΧΕΙΣ.

jf είπε...

Γάργαρο νερό που ρέει ανάμεσα στα βραχάκια, πάνω στα βότσαλα... πότε με ηρεμία και πότε με δύναμη...
Έτσι νιώθω τη φωνή του... η φαντασμένη :)))

fpboy είπε...

πάτα με να σε πατώ θα γίνει.
θα πάω και εγώ αλλά καμιά Κυριακή που θαναι πιο χαλαρά....

Ιορδανίδου Όλγα είπε...

Αυτό το τελευταίο και συγκλονιστικό..Η βιαιότητα που κρύβεται συχνά πίσω από την άκαμπτη βεβαιότητα.Θα συμφωνήσω όπως και όλοι στο ότι είναι ένας εξαιρετικός τραγουδιστής αλλά κυρίως ένας ιδιαίτερα σεμνός και βαθύς άνθρωπος.Καλή σου μέρα

Olga είπε...

Είναι απο αυτούς που έχω σε μεγάλη εκτίμηση, αλλά πραγματικά, τον ήξερα μόνον σαν αξιόλογο τραγουδιστή. Τώρα με την δικιά σου ενημέρωση, τον εκτίμησα πολύ, και σαν άξιόλογο άνθρωπο.

VAD είπε...

Ποιότητα χωρίς εκπτώσεις απ'την πρωτη του εμφάνιση μεχρι τώρα...
Ειδος εν ανεπαρκεία καλλιτέχνες σαν τον Αλκίνοο...

eirini είπε...

Είναι πραγματικά σεμνός καλλιτέχνης με πολύ ωραία φωνή... σπάνιος συνδιασμός στις μέρες μας!
Καλησπέρα και πολλά φιλιά!!!

Roadartist είπε...

Καλησπέρα!

Όσοι επιθυμούν να ακούσουν τα καινούργια τραγούδια του Αλκίνοου ας συγχρονιστούν αύριο στον Μελωδία στην εκπομπή του Οδυσσέα Ιωάννου 18,00-20,00 όπου θα γίνει μια παρουσίαση του νέου δίσκου.

Καλή εβδομάδα να έχουμε :)

Roadartist είπε...

@ quartier libre : Μάχομαι? Δε ξέρω πως ακριβώς το εννοείς, αλλά προσπαθώ καθημερινά.. :)


@ Artanis : Κ εμένα μου άρεσαν πολύ οι στίχοι του τραγουδιού! Καλησπέρα, φιλάκια.




@ αχτίδα : Χαίρομαι πολύ που σου αρέσει!! Είναι πραγματικά νομίζω ότι καλύτερο, για να συγκεντρώνεσαι και να δημιουργείς ήρεμη!!



@ Anastasia : και εμένα μου αρέσουν πάρα πολύ τα εξώφυλλα των δίσκων του, είναι εξαιρετικά!! Τα σχεδιάζει ο πατέρας του, Άντης Ιωαννίδης! Φιλάκια!

Roadartist είπε...

@ LOCKHEART : Παρομοίως :)




@ Λακης Φουρουκλας : Ταιριάζει απόλυτα εδώ σίγουρα !!




@ Κόκκινη Ομπρέλα : Είναι πολύ σεμνός άνθρωπος.. Δεν είναι επίπλαστη αυτή η εικόνα..
Και για μένα αυτό σημαίνει πολλά. Όταν βρεθούμε θα σου πω πού τον είχα πετύχει από κοντά και πώς, και θα καταλάβεις! Μου είχε κάνει πολύ θετική εντύπωση η απλότητα του. Και εμένα μου έλειψες, πολλά φιλάκια κ να προσέχεις :)

Roadartist είπε...

@ Adamantia : Και για εμένα ο Αλκίνοος είναι από τους καλύτερους! Καλησπέρα, να είσαι καλά!



@ speranza : Τις καλησπέρες μου :)



@ b|a|s|n\i/a : Τα cd του Αλκίνοου τα έχω λιώσει.. :)) Συμφωνώ σε ότι έγραψες! Tα εξώφυλλα τα σχεδιάζει ο πατέρας του!

PS Η λίστα όλο και συμπληρώνεται Dont worry ;D



@ Panos Konstantinidis : Συμφωνώ! Αν προλάβεις άκουσε αύριο Μελωδία 99,2FM (18,00-20,00) θα γίνει παρουσίαση του δίσκου :)

Roadartist είπε...

@ H.Constantinos : Ενίοτε, και αν επιβάλλεται όπως σε τέτοιες περιπτώσεις.. :) Καλή σου εβδομάδα!



@ alienlover : Συμφωνώ..ξεχωρίζει, χαίρομαι που υπάρχει.. Δεν τον χάνουμε στο Γυάλινο σίγουρα..



@ Skouliki : Είναι μελαγχολικός, υπέροχος, ταξιδιάρικοι ήχοι :) έτσι όπως τα λες.. Που να τον ακούσεις και το καλοκαίρι δίπλα στη θάλασσα... απόλαυση :) Φιλάκια!

Roadartist είπε...

@ panagiota : Καλησπέρα Παναγιώτα!! Καλή σου εβδομάδα :)



@ Kostas L.A. : Τραγουδοποιός ναι.. Έχω την αίσθηση πως θα είναι υπέροχος ο δίσκος, το εύχομαι! Καλησπέρα Κώστα!



@ Νατασα : Καλησπέρα, το τραγούδι είναι εμπνευσμένο από τον Σαββόπουλο, συμφωνώ είναι από τους λίγους αυθεντικούς καλλιτέχνες που έχουμε!



@ tovene592 : Είναι όπως αισθάνεσαι με τον καθένα και τι σου βγάζει.. Καλησπέρα :)



@ manetarius : Στην γκρίνια τα πρωτεία τα έχεις εσύ στάνταρ, αλλά ότι γκρινιάζεις πάντα συμφωνώ :) Φιλάκια, να είσαι καλά!



@ leondokardos : Ξεχωριστός!



@ Κ.Υ.Π WALKING : Σωστός! Έτσι είναι! Καλή εβδομάδα..

Roadartist είπε...

@ JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS : Πολύ σωστά έγραψες 'για την εποχή μας'.. τέτοιες παρουσίες όντως ειδικά στην εποχή μας σπανίζουν! Να είσαι καλά, καλή εβδομάδα!



@ JamanFou : Καθόλου φαντασμένη, αντίθετα συγκλονιστικά σωστή θα έλεγα..



@ fpboy : Κυριακή θα είναι όντως καλύτερα..



@ Carpe diem : Χαίρομαι που το άκουσες.. Συγκλονιστικό, μα όμως έτσι δεν γίνεται? Αλήθεια είναι!..



@ Olga : από τους λίγους...


@ VaD : συμφωνώ απόλυτα vad..


@ eirini : σπανιότατο.. Φιλάκια πολλά Ειρήνη καλή εβδομάδα να έχουμε!

Γιώτα Παπαδημακοπούλου είπε...

Πάντα αγπημένος ο Αλκίνοος! :)

Λεμέσια είπε...

Πολύ ψυχή ο Αλκίνοος...

Το τραγούδι αυτό πρώτη φορά το ακούω. Δεν μπορώ να γράψω, ακόμα δακρύζω...

Ευχαριστώ Ρόουντάρτιστ

dyosmaraki είπε...

Τον θεωρώ έναν από τους καλύτερους και σεμνότερους καλλιτέχνες. Πολύ απόλαυσα το κειμενάκι σου. Θα προσπαθήσω να πάω να τον δω.
Καλό βράδυ εύχομαι.

Ανώνυμος είπε...

υπέροχος καλλιτέχνης,το "όνειρο ήτανε' και το "κόκκιν' αχείλι φίλησα" με τρελαίνουν!

όμορφη ανάρτηση!

Unknown είπε...

Καλησπέρα

Ο Αλκίνοος είναι μέσα στους
αγαπημένους μου τραγουδιστές
αυτού του τόπου
Δεν χρειάζονται λόγια
παρά μόνο να τον ακούς

Καλό σου βράδυ
Σε ευχαριστώ για τα όμορφά σου
λόγια για το Ημερολόγιο Γέφυρας

Kaveiros είπε...

Του λυρισμού η επιτομή!

amelie είπε...

οντως ...ο αλκινοος ειναι ενας απο τους σπουδαιοτερους τραγουδοποιους των τελευταιων χρονων... εχει ιδιαιτερα φωνη και αυτο τον κανει τοσο ξεχωριστο...

Ανώνυμος είπε...

Ωραίος ο Αλκίνοος, μου αρέσει επίσης και ομολογώ πως μου εκανε ιδιαιτερη εντύπωση ο στιχος του τραγουδιου στο video απο τη συαυλία..

Άστρια είπε...

Δημιουργική η σιωπή για έναν καλλιτέχνη. Ο δίσκος πρέπει να είναι πολύ καλός.
Τα λόγια στο βίντεο, βιωματικά, συνταρακτικά. Δεν το ένοιωσα σαν τραγούδι αλλά σαν θεατρικό κομάτι, σαν μονόλογος τραγωδίας.

Φιλάκια πολλά roadartist μου και καλή εβδομάδα.

υγ.(σε θυμήθηκα και έβαλα την Χ. Αλεξίου στο blog)

nikiplos είπε...

καλησπέρα... δυστυχώς τελώ υπό ανασυγκρότηση του λαπτοπ και δεν διαθέτω ήχο...
είδομεν...
Πάντως ο Αλκίνοος είναι αρκετά ποιοτικός, και τον θυμάμαι σε φοιτητικές μαζώξεις πριν γίνει γνωστός... με την Γαλάνη στο Χάραμα το 1991...
φιλιά

Dimitra Andritsiou είπε...

Και με αυτό το υπέροχο νέο κλείνει μια κουραστική και άσχημη μέρα. Να'σαι καλά!
Λατρεύω τον Αλκίνοο!

Roadartist είπε...

@ Γιώτα Παπαδημακοπούλου : Σε πολλούς και δίκαια!!



@ Λεμέσια : Παρακαλώ Λεμέσια, με συγκινεί που συγκινείσαι.. Καληνύχτα!


@ dyosmaraki : Να είσαι καλά dyosmaraki, είναι πολύ αγαπημένος.

Roadartist είπε...

@ nyxterino : Στα live αυτά τα δυο ανυπομονώ να τα πει :)


@ Sailor : Να είσαι καλά Καπετάνιε μου, να έχεις δύναμη να συνεχίσεις τα όμορφα ταξίδια σου.. διαδικτυακά και μη..


@ Kaveiros : Ακριβώς! Καλό βράδυ!

Roadartist είπε...

@ amelie : Καληνύχτα Αμελί, είναι!


@ Akon : Φοβεροί στίχοι Άκον!!



@ Άστρια : ..ναι το να απέχεις όταν δεν έχεις να πεις κάτι, να είναι το πιο σωστό. Πολύ όμορφο το να μαθαίνεις νέα πράγματα συνέχεια. Να είσαι ανοικτός στη μόρφωση. Αυτό προσπαθώ να κάνω κ εγώ. Και όσο μπορώ θα το κάνω. Συμφωνώ αυτό το τραγούδι με καθηλώνει όποτε το ακούω.. Φιλάκια..


υγ. πέρασα από το Blog σου και το άκουσα.. μου χάρισες ένα χαμόγελο σε ευχαριστώ πολύ που με σκέφτηκες..

Roadartist είπε...

@ nikiplos : Όταν βάλεις ήχο τότε, να το ακούσεις.. Ο Αλκίνοος έχει καταφέρει κάτι πολύ όμορφο και ταυτόχρονα αρκετά δύσκολο. Να είναι ποιοτικός, αλλά ταυτόχρονα και εμπορικός. Πολύ σπουδαίο αυτό. Και μπράβο του. Είναι θετικό το να είσαι ποιοτικός αλλά και προσιτός σε ευρύτερο κοινό.

Roadartist είπε...

@ ΑΜΕΛΟΔΗΜΗΤΡΑ : ..Γι'αυτό βρε είμαι εγώ εδώ, για να σας φέρνω ευχάριστα νέα :))μα τι νόμισες??
Και η δική μου μέρα ήταν αρκετά κουραστική.. και με αυτό το σχόλιο κλείνω το pc :D Καληνύχτα, να είσαι καλά!

Κούκος είπε...

Kαι δικός μου αγαπημένος ο Άλκίνοος.
Πολύ όμορφη η παρουσίαση, σε τέτοιο σημείο, που πολλά μουσικά περιοδικά και σάιτ θα ζηλέψουν....

"ζαχαρούλα.." είπε...

απίθανος.. ποιοτικός...
σε ταξιδεύει.......

φιλάκια καλλιτέχνιδα!

Fegia είπε...

Πέρα από ταλαντούχος, είναι ένας συμπαθέστατος, σεμνός (πράγμα σπάνιο) καλλιτέχνης με προσωπικότητα!
Έχω διαβάσει συνεντε'υξεις του και έχω εντυπωσιαστεί από τη μεστότητα του λόγου του και τις αντικομφορμιστικές θέσεις του.
Χαίρεσαι να τον απολαμβάνεις εντός (και εκτός) σκηνής.

Πολλά φιλιά ΄φιλη μου.

patsiouri είπε...

Θεός.
Από μηχανής μάλιστα, εμφανίζεται όταν πρέπει και όταν έχει κάτι να πει.
Μπράβο.

Roadartist είπε...

@ Κούκος : υπερβάλλεις.. Να είσαι καλά κούκε μου, φιλάκια.



@ "ζαχαρούλα.." : φιλάκια κ σε σένα :)

Roadartist είπε...

@ Fegia : Καλησπέρα.. Λατρεύω τον αντικομφορμισμό του και του βγάζω το καπέλο για την προσωπικότητα του..πραγματικά σπανίζουν, για την ακρίβεια είναι ελάχιστοι τέτοιοι καλλιτέχνες! Συμφωνώ, φιλάκια.


@ patsiouri : πολύ ωραία το έθεσες πατσιούρι, φιλάκια :))

Ανώνυμος είπε...

Ο σημαντικότερος τραγουδοποιός της γενιάς του. Ένας άνθρωπος που δεν έχει μάθει να ξεπουλάει τις νότες του. Μιλάει μόνο όταν έχει κάτι σημαντικό να πει.

Roadartist είπε...

@ sterianizali : Δεν έχω να προσθέσω κάτι, μόνο να συμφωνήσω απόλυτα, σε ευχαριστώ στεριανή ζάλη.

Roadartist είπε...

Όσοι θέλετε σήμερα (βασικά τώρα..) στον Μελωδία 99.2FM
18,00-20,00
Συνέντευξη του Αλκίνοου και παρουσίαση των νέων τραγουδιών!! Συντονιστείτε!!

:)

Διονύσης Μάνεσης είπε...

Εεεεεεεεεεεεεε!

Γεια, γεια!

Μ' άρεσε το τραγούδι - παραλήρημα του βίντεο. Τώρα, γιατί τόση πίκρα μπορεί να αρέσει...ας αφήσουμε την ψυχολογία να κάνει την έρευνά της κι ας συνεχίσουμε την καθημερινότητά μας απερίσπαστοι.

Νεροποντή; Πού;
Στο Βόσπορο; Στην αγορά του Αλ Χαλίλι; Όπου και να'ναι, θ πάω προσκυνητής! :-)

Ε,ε,εεεεεεεε! Τώρα που το θυμήθηκα: Πήγαινε όσες φορές θέλεις στο Γυάλινο θέατρο, ΑΛΛΑ το Σάββατο, 7 η ώρα, θα είσαι στο Μπενάκη!
Φιλιάααα!

Roadartist είπε...

@ Διονύσης Μάνεσης : Το τραγούδι είναι εξαιρετικό, και μας αρέσει γιατί κάθε στίχος είναι και μια αλήθεια. Και η αλήθεια ενίοτε είναι σκληρή.. Αν μπορέσω το Σάββατο θα έρθω Διονύση!! Καλό βράδυ φιλιά!!

Lila Downs είπε...

Και αυτός ο δίσκος -μετα από μακροχρόνια αναμονή- αποδεικνύεται καταπληκτικος. Παντα να με σημαδευει με τα τραγουδια του.

Μη με κλειδώνεις. 3 γραμμες γεματες αναμνησεις για μενα. Πάντα τετοια στην ελληνικη μουσικη!

Roadartist είπε...

@ Lila Downs : εξαιρετικός.. καλώς όρισες ;)

Related Posts with Thumbnails